To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

PiTT - Nie 09 Mar, 2014

dzieki Leszku :)
kamil - Nie 09 Mar, 2014

leszqu, a zauwarzyłeś, ze Pitt wrzuca różne segmenty ? MTB, Treking ... Więc powiedz jakimi kategoriami kierujesz się porównując rowery z dwóch segmentów ?
PiTT - Nie 09 Mar, 2014

a gdzie ja trekingowe wrzucalem? :)
wszystkie mtb 29" bo jak bede chcial jezdzic tylko po sciezkach to wrzuce opone drogowa
w crossie juz opona nie rozwiaze problemu jak bede chcial wjebac sie w bloto :D

Bonczek - Nie 09 Mar, 2014

Pitt spójrzmy prawdzie w oczy? Zmienisz opony? :D kupuj którykolwiek i każdy bedzie ok ;)
PiTT - Pon 10 Mar, 2014

chodzi mi o to ze latwiej zmienic opony niz caly rower ;)
Kamill - Pon 10 Mar, 2014

Tak sobie czytam i nie wiem jak ja to zrobilem ale kupilem rower za 1200 zl nic jeszcze w nim nie wymieniałem poza detkami i oponą, jezdze juz 5 lat zazwyczaj caly sezon, a wybieralem go w sklepie całe 20 min, jest bardzo wygodny bezobslugowy i w miare szybki jak na miejskie potrzeby.
Anonymous - Pon 10 Mar, 2014

7 lat dojazdów do szkoły,codzienie (moze za wyjątkiem dni gdy było -20),na ruskiej ukrainie,nic sie nie popsuło,tez sie zastanawiam jak to mozliwe
kamil - Pon 10 Mar, 2014

a Merida to co ?

To dozownik do mydła.
leszq - Pon 10 Mar, 2014

kamil, który z tych rowerów jest według Ciebie trekkingowy? Jak dla mnie to są strikte MTB XC. Rabarbar wrzucił 2 linki do trekkingów.

http://www.arkus.sklep.pl...014-p-6654.html

http://www.arkus.sklep.pl...014-p-6653.html

http://www.sportsales.pl/...-nine-500#tab-0

http://www.olimpiasport.pl/produkt/704.9912.2.htm

Co do kryteriów o które pytasz. Wszystkie te 29'ery geometrię ramy mają podobną i materiał z którego są wykonane też jest podobny/taki sam. Różnicę stanowi osprzęt. Ważnym czynnikiem byłaby też waga, ale nie ma jej podanej przy każdym rowerze. Domyślam się jednak że waga też jest podobna w przypadku każdego z tych rowerów.

PiTT - Pon 10 Mar, 2014

juz to dzisiaj wyjasnilismy sobie z Kamilem :)
ja chce 29" a nie crossa

Pirania - Pon 10 Mar, 2014

Kamill napisał/a:
Tak sobie czytam i nie wiem jak ja to zrobilem ale kupilem rower za 1200 zl nic jeszcze w nim nie wymieniałem poza detkami i oponą, jezdze juz 5 lat zazwyczaj caly sezon, a wybieralem go w sklepie całe 20 min, jest bardzo wygodny bezobslugowy i w miare szybki jak na miejskie potrzeby.

Kamill proszę Cię, nie mów o kupowaniu roweru w 20min do przejażdżki z zoną do parku na piwo 15 razy do roku. Nawet na chińskim byś przypedałował kilka sezonów. Jak rower jest tyrany to wtedy rożne inne parametry są ważne.

Pitt, tak z ciekawości, kiedy ostatnio na poważnie jeździłeś i gdzie to było :-) ?

Pirania napisał/a:
Kamill napisał/a:

Kamill proszę Cię, nie mów o kupowaniu roweru w 20min do przejażdżki z zoną do parku na piwo 15 razy do roku. Nawet na chińskim byś przypedałował kilka sezonów. Jak rower jest tyrany to wtedy rożne inne parametry są ważne.

Pitt, tak z ciekawości, kiedy ostatnio na poważnie jeździłeś i gdzie to było :-) ?

W sezonie robię +- 1500km, musiał bym na to piwo do Ryk jeździć wg Ciebie.

Jakarti - Pon 10 Mar, 2014

hehehe, śmieszne to wszystko ale to synonim forum niestety

czy to, ze ktoś chce zajebista rzecz sobie kupić oznacza, ze trzeba napierdalać zawodowo określoną dyscyplinę / dziedzinę życia / itp?
niekoniecznie. po prostu chce wybrać najlepszy produkt żeby raz w sezonie miec pewnosc, ze jest najlepiej jak moglo byc w tej kasie :)

Pirania - Pon 10 Mar, 2014

no i dalej to jest rower do jeżdżenia po ścieżkach. To, że rower wybierałeś 20min to nie jest naprawdę wyczyn w kwestii miejskiego roweru do jeżdżenia po parku. Smar na łańcuch i nie ma się co zepsuć :-)

Jak ktoś kupuje rower z hamulcami tarczowymi, amortyzatorami to rozumiem, że nie kupuje roweru do jeżdżenia po parku i do sklepu po bułki?

A tak jeszcze zbaczając z tematu, oglądaliśmy dobre rolki na ten sezon, bo sporo jeździmy - 1000zł trzeba najmarniej liczyć xD . co dwa miechy nowe kołka i łożyska 500zł. Piotrka nowe rolki do maratonów >1500zł

Jakarti, rower za 3000zł to jeszcze nie połka zawodowstwa.