Młody Papież - Wto 05 Paź, 2010 albo Barejka - Wto 05 Paź, 2010 Przem_106, nowe chce Yarko - Wto 05 Paź, 2010
Barejka napisał/a:
Panowie mysle nad zmiana opon na przod na r888, jaka moze byc wytrzymalosc takiej opony przy codziennej jezdzie(od swieta ostrzejszej)? Przelatam z 5-7tys?
a co na tyle ?Barejka - Wto 05 Paź, 2010 Yarko, na tyle moze cos innego wyprobujemy Yarko - Wto 05 Paź, 2010 takie kombinacje w lekkich, krótkich autach z reguły źle się kończą, ja bym kupił na Twoim miejscu Hankooka RS2 x 4 i z baniqbus - Wto 05 Paź, 2010 r888 na codzien sie nie nadaje, u nas jednak sporo deszczowych dni ale mysle ze nie startujac w zadnych zawodach sezon spokojnie na nich objezdzisz Barejka - Wto 05 Paź, 2010 qbus, i takiej odpowiedzi potrzeba mi bylo Lejek - Śro 06 Paź, 2010
qbus napisał/a:
r888 na codzien sie nie nadaje, u nas jednak sporo deszczowych dni ale mysle ze nie startujac w zadnych zawodach sezon spokojnie na nich objezdzisz
Ja uważam ze sezonu nie zrobisz, zalezy jeszcze ile jezdzisz, z R888 na mokrym wbrew pozorem nie jest zle chyba ze mamy do czynienia z koleiną lub kałuzami wtedy nie poradzi sobie z odprowadzeniem wody, natomiast mieszanka jest na tyle miekka ze w lublinie na mokrym (wilgotnym) torze pojechałem na R888 clio sport 180km na T1R.Barejka - Śro 06 Paź, 2010 Lejek, nie wiem czy zrobie 500km przez miesiac , wiec na sezon liczylem 5000-7000 nie wiecej, powinny starczyc do normalnej jazdyqbus - Śro 06 Paź, 2010
Cytat:
Ja uważam ze sezonu nie zrobisz, zalezy jeszcze ile jezdzisz
Ja na swoich objezdzilem sezon, przejechalem na nich 3 kjsy i 1 rallysprint oraz troche cywilnej jazdy. Wszystko tego jak jezdzisz i ile.
Cytat:
z R888 na mokrym wbrew pozorem nie jest zle chyba ze mamy do czynienia z koleiną lub kałuzami wtedy nie poradzi sobie z odprowadzeniem wody
I know ale biorac pod uwage to ile w tym roku mielismy deszczowych dni moim zdaniem pomysl z dupy. Na r888 w deszczu trzeba uwazac, nie znaczy ze sie nie da ale mija sie to z celem w cywilnej jezdzie.fydi - Śro 06 Paź, 2010 R888 do codziennego użytkowania jest pomysłem głupim wg mnie. Chyba, że jeździsz cały czas o życie. Przez 95 % czasu nie wykorzystujesz tej opony na tyle by była różnica między dobrą oponą. A jak będziesz chciał napinać cały czas to nie wystarczy Ci nawet na miesiąc.
Wiem, bo przez chwilę jak rozwaliłem oponę, jeździłem na r888. Jedyny plus jaki można było odnotować (albo minus) to że są super głośne i tyle. W dodatku na mokrym sprawują się całkiem dobrze i to jest trochę niebezpieczne, bo usypiają czujność twoją.jarek-malopolska - Śro 06 Paź, 2010 z drugiej strony jesli np R888 mozna kupić za mniej niż 300zł sztuka (nie dawno na alledrogo była aukcja za bodaj 290zł/szt - 185x60x14) to może i warto miec w codziennej jeździe nutke sportowej adrenaliny ade - Śro 06 Paź, 2010
jarek-malopolska napisał/a:
z drugiej strony jesli np R888 mozna kupić za mniej niż 300zł sztuka (nie dawno na alledrogo była aukcja za bodaj 290zł/szt - 185x60x14) to może i warto miec w codziennej jeździe nutke sportowej adrenaliny
jak ktos napisal usypiaja czujnosc... jak ja jezdzilem to poprostu bylo za szybko jak na jazde codzienna... za szybko jezdzisz po zakretach, a na miescie to nie jest wskazane:]Lejek - Czw 07 Paź, 2010
jarek-malopolska napisał/a:
z drugiej strony jesli np R888 mozna kupić za mniej niż 300zł sztuka (nie dawno na alledrogo była aukcja za bodaj 290zł/szt - 185x60x14) to może i warto miec w codziennej jeździe nutke sportowej adrenaliny
Po mojemu to nutka sportowej adrenaliny na codzien i nawet troche lansa to Parada Spec 2, Rainsport 2 albo T1R masz jeszcze mniejsza kase i opone która mozesz uzytkować w deszcz. Yarko - Czw 07 Paź, 2010 trochę teraz przesadzacie, są semislicki, których z powodzeniem można używać do jazy na codzień, np. R1R, AD08 itp. i są imho 10x lepsze niż każda drogowa opona, lepsza przyczepność na suchym, mokrym, imho bardzo dobre odprowadzanie wody, krótsza droga hamowania, lepsze czucie samochodu... miałem kilka zwyczajnych opon drogowych z wyższej półki i przy semislicku to kupa ( Yokohama Sdrive, Conti Sport Contact, różne Pirelli itd. ) a co do usypiania czujności, to myślę że ktoś kto świadomie wybiera semislicka wie co się z tym wiąże i w pewnym sensie zna granice swoje i samochodu...