To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

kamil - Pon 09 Gru, 2013

no jak nie jeździłeś w SPD to raczej tej trasy Ci nie proponuje :) ale zdecydowanie lepiej jeździ się..... tylko trza się nauczyć.
Najlepiej na polnych dróżkach żeby nie obetrzeć się za bardzo, jak się wyjebiesz.

Mnie to czeka na wiosne, ale będzie trudniej, bo SPD pod szosę :/

Bonczek - Pon 09 Gru, 2013

Swego czasu jeździłem z SPD - mistrzowska opcja, jeżeli się rozjeżdżę w przyszłym sezonie to znowu kupię na pewno :) kwestia dobrego ustawienia, żebyś łatwo wypinał.
EmerytRs2 - Pon 09 Gru, 2013

SPD- superpedał :]
michool_vt - Pon 09 Gru, 2013

szymlorek, jezeli nie chcesz duzo wydać polecam cos takiego
http://sklep.sprint-rower...?id_product=478

super jest to że nie wpinasz stopy na sztywno, masz delikatny luz na boki i kostka niepotrzebnie nie dostaje mega obciążeń w terenie, jak pojeździsz trochę to już nie będziesz chciał bez spd jeździć :)

szymlorek - Pon 09 Gru, 2013

Skoro twierdzicie że mimo początkowych problemów warto iść w tą stronę to coś w tym musi być, pojeżdże chwilę na starym rowerze w spd, wypierdziele się z 2-3 razy, wtedy przeniose się na nowy w nadzieji na zminimalizowanie ilości gleb ! :rotfl:

Michool w temacie roweru cena ma dla mnie znaczenie, bo mam jeszcze 1/3 mieszkania do urządzenia i miejsce postojowe do wykupienia więc na czymś muszę zaoszczędzić ! ;D

Co do reszty szmat - wydaje mi się że już wybrałem, ciuchy Fox'a najbardziej leżą mi wizualnie, mam nadzieje że będa trafnym wyborem. Niestety mimo usilnych prób żadnych szmat od Kony nie znalazłem.

Koszyk i bidon znalazłem z firmy SIGG, wizualnie wydają się ok, w necie komentarze dobre, więc liczę że warto wydać na nie kasę. Licznik - Ciclosport, kuszą te od garmina z wbudowaną nawigacją i resztą wodotrysków ale w sumie i tak nigdy nie będzie mi to potrzebne na dodatek zyskam kolejny grat który będzie wymagał ładowania co 3 dni więc raczej zostane przy pierwszym wyborze.
Nie znam się na tym wszystkim totalnie więc tak jak i w wypadku zakupu samego roweru, kupuje to co mi się podoba wizualnie i mimo że mam świadomość że wygląda to lamersko to cieszy mnie że choć raz mogę coś kupić bez przesadnego wgłębiania się w temat, ostatecznie pewnie i tak gorsza od sprzętu będzie moja mizerna kondycja ! :rotfl:

qbica - Wto 10 Gru, 2013

licznik sigma albo cateye ;)
michool_vt - Wto 10 Gru, 2013

szymlorek napisał/a:
Skoro twierdzicie że mimo początkowych problemów warto iść w tą stronę to coś w tym musi być, pojeżdże chwilę na starym rowerze w spd, wypierdziele się z 2-3 razy, wtedy przeniose się na nowy w nadzieji na zminimalizowanie ilości gleb ! :rotfl:
pierwsze dwa, trzy razy w spd próbuj powolutku na trawniku, bo gleba będzie na 100% :D
Bartli - Wto 10 Gru, 2013

Ja SPD mam tylko w szosówkach, bo na góralu bywa różnie z terenem ;) Najgorsze jest jednak panika z SPD jak dojeżdżasz np. do przejścia przez ulicę, rower już prawie stoi w miejscu a byt niewypięty. Walka na całego i kupa w majtach ^_^'
mi - Śro 11 Gru, 2013

Bartli napisał/a:
Najgorsze jest jednak panika z SPD jak dojeżdżasz np. do przejścia przez ulicę, rower już prawie stoi w miejscu a byt niewypięty. Walka na całego i kupa w majtach ^_^'

...przez pierwsze 2 tygodnie jazdy z SPD po mieście.
Do jazdy - SPD (albo inny zatrzaskowy system, w każdym razie - nie płaskie)

PiTT - Sob 22 Lut, 2014

Panowie, licze ze pomozecie :)
szukam dla siebie 29er'a
rozmiar ramy 19" lub M
nowe rowery przejrzalem w zasadzie wszystkie, Krossa, Meride, Specialized, Focus, Cube i pewnie jeszcze kilka innych
co by nie mowic aby z tylu bylo chociaz deore i w miare dobra hydraulika to trzeba wylozyc 2.8-3k
znajac moj zapal, srednio widze sens, wiec zaczalem ogladac uzywki... koorwa ktos mi podkupil fajnego Treka Mamba :/
widzialem teraz ze jest Cube Analog i Merida 300d i 500d z uzywek
forum rowerowe przegladalem, moze macie cos godnego polecenia w ciemno wsrod nowych lub ktos znajomy sprzedaje swoj
bede wdzieczny bo postanowilem ze ten sezon bedzie na 29" :)

Bonczek - Sob 22 Lut, 2014

Poszukaj Giant`a Roam`a disc - może komuś po zeszłym sezonie się znudził :]
PiTT - Sob 22 Lut, 2014

jakos nie moge sie przemoc do krossa... ale co by nie mowic to maja niezly stosunek ceny do jakosci
http://www.kross.pl/pl/2014/mtb-xc-29quot/level-b6
i na allegro znalazlem w ladnejszej barwie :)
http://allegro.pl/rower-k...3981187969.html

Zacne te Krossy, co by nie mówić - pamiętam, że Marcin Hoh-hałs jest zawsze polecał :faja: głupio Ci teraz?
PiTT - Sob 22 Lut, 2014

Bonczek napisał/a:
pamiętam, że Marcin Hoh-hałs jest zawsze polecał :faja: głupio Ci teraz?

nie bardzo bo juz na forum rowerowym znalazlem jak je zyebali :D
podobno gwarancja na rame jest przewidziana dla osob do 80kg... zdarzaly sie czeste pekniecia... wiec nalezy unikac uzywek 2012-2013, podobno w 2014 poprawili... poprawili pewnie tak samo jak jakosc obslugi w fordzie :rotfl:
dziekuje nie jestem juz zainteresowany krossem :)

Przepatrz Giant`y, ja w zeszłym roku byłem na etapie zakupu i jestem bardzo zadowolony, choć zrobiłem dopiero niecałego tysiaka.