To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [F1] Kubica i F1 2009

FreeMan - Sob 13 Gru, 2008

http://www.tvn24.pl/-1,15...,wiadomosc.html

to F1 bedzie juz zupelnie nudnym sportem, niech jeszcze zabronia im zmieniac opony...

http://www.formula1.pl/F1...Motorowych.html

i jeszcze to.

cyt."

- ustandaryzowana zostanie łączność radiowa i system telemetrii;
- zakazane zostaną koce grzewcze do opon;
- zakazane zostaną mechaniczne oczyszczacze opon;
- zakazane zostanie tankowanie;
- Możliwa będzie redukcja dystansu wyścigu lub jego trwania (propozycja zostanie przedstawiona po przeprowadzaniu badania rynku).

saxorulez - Sob 13 Gru, 2008

też o tym słyszałem trochę to dziwne dla mnie..
często to właśnie strategia tankowań decydowała o wszystkim..

Zobaczę jak sezon się zacznie i wtedy będę oceniał.

DeeS - Sob 13 Gru, 2008

Ja wlasnie sie ciesze ze sa takie zmiany, bedzie rowniej daza do tego by to rola kierowcy decydowala wynikom a nie auto :) Bedzie fajnie..
Loko - Sob 13 Gru, 2008

Dokladnie, te zmiany, mają spowodować, ze wyprzedzanie na torze będzie łatwiejsze, ograniczona aerodynamika i lepsze opony, może wreszcie zacznie się coś więcej dziać na torze, a nie w pit stopach.
Jakarti - Pon 15 Gru, 2008

Cytat:
- zakazane zostaną koce grzewcze do opon;
- zakazane zostaną mechaniczne oczyszczacze opon;
- zakazane zostanie tankowanie;
- Możliwa będzie redukcja dystan

zakazane zostanie ściganie sie i wyprzedanie poniewaz te aktywnosci zostaly uznane za niebezpieczne i zwiekszaja agresje i liczbe wypadkow wsrod kierowcow cywilnych

lenny - Pon 15 Gru, 2008

zmiany są dość radykalne, ale skoro na to idą to znaczy, że w przeciwnym wyapdku zaraz wycowałyby się kolejne zespoły...
a to byłoby nie fajne...

ale na przykład zakaz używania kocy grzewczych - why? ile taki kocyk kosztuje? 20pln w galerce? ok 13 w oszon?

może zrobimy kocyk z logo hh i wyślemy panom z f1 na zime

Anonymous - Pon 15 Gru, 2008

nuda. .... wg mnie powienni ewentualnie doprowadzic do tego (nierealne) zeby organizacja F1 produkowała identyczne silniki dla każdego z zespołów i tyle a wszystko inne powinno być dozwolone (nawet stukanie się ;D - mi byłby szcześliwy)

yyy.. mysle ze ciekawa wiadomosc.

French carmaker eyes Honda F1 team
Citroen / Peugeot linked to Brackley squad
15/12/08 09:04

The French manufacturer PSA, selling cars under the names Peugeot and Citroen, has reportedly expressed interest in buying Honda's beleaguered Formula One team.

Anonymous sources apparently told the Belgian motor racing magazine Autosportnieuws that the carmaker, last involved in F1 as an engine supplier with the now-defunct Prost team, has made enquiries to buy the Brackley based team as an active F1 competitor.

Citroen's world rally team is the reigning drivers' and constructors' champion, and Peugeot is involved in Le Mans racing.

It is suggested that, given F1's willingness to vastly reduce operating costs, PSA is interested in stepping because it has not been hit as hard by the world economic crisis than some of its peers abroad.

The French government is also pledging financial support to the car sector, in return for Renault and Peugeot-Citroen promising to limit job cuts and plant closures.

It is suggested that Sebastien Bourdais, the French F1 driver whose Toro Rosso seat is in doubt for 2009, would be part of a PSA buyout, with Jenson Button as his team-mate.

Source: GMM
© CAPSIS International

Ha, z motorowanią hądy i skręcaniem francy to będzie misztrz :jupi:
michool_vt - Wto 16 Gru, 2008

o matko! co to sie dzieje :D
M - Wto 16 Gru, 2008

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
Anonymous - Śro 17 Gru, 2008

spoko spoko oni tez nie maja kasy

\Reports that the French carmaker PSA Peugeot-Citroen is seriously considering buying Honda's formula one team have been denied.

Anonymous sources had apparently told a Belgian motor racing magazine that the manufacturer, last involved in F1 as an engine supplier to Prost, had made enquiries to acquire the Brackley based squad.

"It's totally false," the spokesman for Peugeot Sport Jean-Claude Lefebvre, who was involved with the marque's most recent F1 project, is quoted as saying by La Gazzetta dello Sport.

He played down the suggestion that PSA is able to consider entering F1 at this time because it is being less affected by the global financial crisis.

Lefebvre said: "We are having big problems with sales, just like all the manufacturers.

We have other things to think about other than considering going to F1."

La Gazzetta dello Sport said David Richards, believed to be backed by Arab money, as well as the GP2 team ART's Nicolas Todt, have also considered buying Honda.

Source: GMM
© CAPSIS International

Anonymous - Pon 29 Gru, 2008

Info z Programy "Raport" na TVNturbo:
plotka:
".... Slim odkupił Team F1 za 1$..."
".... Alonso najlepszym kierowca F1 wg La Gassetta Delo Sport i podobno ma jeździć w Ferrari..."

kubas - Pon 29 Gru, 2008

Cytat:
Slim nie kupuje Hondy

Meksykański milioner Carlos Slim zdementował pogłoski o możliwości zakupu zespołu Honda Racing F1. Włoski dziennik 'La Stampa' informował, że właściciel firmy Telmex jest w końcowym stadium negocjacji.

"Telmex może potwierdzić, że Carlos Slim Helu nie kupił zespołu Formuły 1 Hondy, ani też nie prowadzi żadnych negocjacji na tym polu. Dlatego też wszystkie informacje związane z tym tematem nie mają podstaw i są zupełnie fałszywe" - czytamy w oświadczeniu.

Szef ekipy Honda Racing F1, Ross Brawn, potwierdził oświadczenie firmy Telmex na łamach Daily Telegraph.

"Bardzo by nam się to spodobało, gdyby było to prawdą, jednak to czyste spekulacje różnych osób z mediów. To jedna z tych plotek, które wiodą własne życie."

"Było wiele zainteresowania zespołem. Teraz jesteśmy na etapie, w którym musimy odfiltrować sensowne oferty od tych, które nie są sensowne."

Michał - Pon 29 Gru, 2008

dokladnie
znalazłem jeszcze cos takiego na onecie o Slimie i Hondzie

Cytat:

Carlos Slim,w przeprowadzonym z nim wywiadzie powiedział
" Jedyną możliwością na zakup teamu fabrycznego Hondy przeze mnie jest zatrudnienie mechanika Macka Makasewicza z Polski. Podobno maciek krzykną nie bagatelną kwote 645 zł netto. Była to kwota nie do przeskoczenia przez eksentrycznego milionera. Jak Slim dowiedział się o tak wysokim wynagordzeniu, dla popularnego w tuningowych kręgach eM'a powiedział
H.u.j.a, nie kupie. Ide z tąd. H.U.J !! Po czym złapał swojego kochanka Łukasza "saxoruleza" Boraka za prawy pośladek i udali sie w stronę Tanzanii

Los hondy nie jest przesondzony. Narazie trwają rozmowy z paroma sponsorami, min. z grupa szejków kreyjących sie pod tajemniczą nazwą hothatch.org. Jedynie co o nich wiadomo to to że są czarni i chodzą do platy

dla mnie szok ...