anjas - Pon 17 Lis, 2008 to jest jakieś gówno nie render
Jakiś naiwedzony virtual-tuner się dorwał i tyle. Myślę, że z takim pakietem aerowydymanicznym dużo by nie zdziałał.Loko - Pon 17 Lis, 2008
anjas napisał/a:
to jest jakieś gówno nie render
Jakiś naiwedzony virtual-tuner się dorwał i tyle. Myślę, że z takim pakietem aerowydymanicznym dużo by nie zdziałał.
No nie do końca, bo od przyszłego roku wchodzą w życie nowe przepisy, ustalone już sporo czasu temu, dotczące aerodynamiki i będzie ona znacznie uproszczona, taki powrót do przeszłości i właśnie mniej więcej tak będą wygladały wszystkie bolidy w przyszłym roku.Loko - Pon 17 Lis, 2008 a to zdjęcie to jednak real:
http://www.f1.v10.pl/Test...dzie,23223.htmlDeeS - Pon 17 Lis, 2008 Oczywiscie ze NIE jest to render.
Takie spojlery beda w przyszlym roku co wiecej nie tylko takie zmiany...
bedzie smiesznie...
Pięciokrotny rajdowy mistrz świata Sebastien Loeb uzyskał świetny ósmy czas i był zaledwie 1.5 sekundy wolniejszy od Sato. Francuz był zdecydowanie szybszy od debiutującego za kierownicą bolidu F1 Bruno Senny, który był dopiero piętnasty.
hihihiih DeeS - Pon 17 Lis, 2008
kubas napisał/a:
Pięciokrotny rajdowy mistrz świata Sebastien Loeb uzyskał świetny ósmy czas i był zaledwie 1.5 sekundy wolniejszy od Sato. Francuz był zdecydowanie szybszy od debiutującego za kierownicą bolidu F1 Bruno Senny, który był dopiero piętnasty.
Nie dziwi mnie to wcali...
a o drugi zawodnik to Sebastien Buemi (CH) Toro Rosso kto to ? Patrzac po wynikach to wlasnie on lepiej pojechal niz Loeb wiec nie ma sie co podniecac..fydi - Pon 17 Lis, 2008
DeeS napisał/a:
Sebastien Buemi
6 w GP2 2008Gaydek - Pon 17 Lis, 2008 Gumowe rękawice to chyba przez KERS.
myslalem, ze najwiekszy to byla Toyota, ale moze po prostu byl tez duzy..
Tak czy inaczej, rezultatow u H nie bylo.
Wlasciwie nalezaloby sie zastanowic jak obecna sytuacja wielu firm - zwlaszcza tych samochodowych - wplynie na sporty motorowe. Przeciez sprzedaz leci na leb na szyje, to musza ciac koszty. F1 to glownie marketing, wiec tu najlatwiej ciac :-/Anonymous - Czw 04 Gru, 2008 toyota to najwiekszy koncern. budzet wiekszy miala tylko hondasaxorulez - Pią 05 Gru, 2008 JIMEK,
chyba jednak Toyota miała największy budżet. Dane za 2008
Toyota: $445.6m
McLaren: $433.3m
Ferrari: $414.9m
Honda: $398.1m
Renault: $393.8m
BMW Sauber: $366.8m
Red Bull Racing: $164.7m
Williams: $160.6m
Toro Rosso: $128.2m
Force India: $121.85m
Super Aguri: $45.6m
A tak serio to pomysł ze standaryzowaniem jednostek napędowych jest chory... F1 dużo na tym straci na pewno. Bez sensu wg. mnie będzie teraz klasyfikacja konstruktorów, zwłaszcza że przepisy o aerodynamice też nie będą chyba dawały dużego pola do popisu.Anonymous - Nie 07 Gru, 2008 i wreszcie oficjalne info http://www.formula1.com/n...08/12/8755.html
najfajniej wyszedl na tym bruno senna ktory zeby kontynuowac tradycje wujka odrzucil oferty torro rosso i williamsa podobno