A czy regulamin zabrania czegoś takiego? Bo jeśli nie to ja nie widzę problemu.
Też byś tak gadał jakbyś był na miejscu kierowców np Force India?
Dziękuję!Gaydek - Nie 04 Kwi, 2010 Niemiecki to nie język więc nie ma problemu.martin.h - Nie 04 Kwi, 2010
ŁukaszS3 napisał/a:
Też byś tak gadał jakbyś był na miejscu kierowców np Force India?
Łukaszu, to jest sport na najwyższym poziomie, tutaj co nie jest zabronione jest dozwolone.
Analogiczny przykład mamy w WRC. Wiem, że kibicujesz Loeb'owi, a jego zespół też kombinuje ile się da -> Rajd Jordanii.ŁukaszS3 - Nie 04 Kwi, 2010
martin.h napisał/a:
Analogiczny przykład mamy w WRC. Wiem, że kibicujesz Loeb'owi, a jego zespół też kombinuje ile się da -> Rajd Jordanii.
I ubolewam nad tym że w rajdach też się tak dzieje! Tak samo kibicuję Robertowi w F1 ale takie zachowanie potępiam! Zarówno jak i Loeb'a jaki Kubicy.
Pozostaje jeszcze kwestia co jest sprawką kierowcy myślę tutaj o Robercie a co jest sprawką zespołu.Stf - Nie 04 Kwi, 2010 martin chciałbym poznać twoje zdanie na ten temat w przypadku gdyby robert stanął na 1 miejscu na wylocie z pita i obok np. taki sutil, który zaraz po zielonym pakuję się w roberta bo ten nie ustąpił mu miejsca... dla mnie to jest lipa. jeśli masz cochones załatwiasz takie sprawy poważnie a nie opierasz swojej kariery na lipnych trickach.
ŁukaszS3 napisał/a:
Pozostaje jeszcze kwestia co jest sprawką kierowcy myślę tutaj o Robercie a co jest sprawką zespołu.
tysz prawda.Gaydek - Nie 04 Kwi, 2010 Są tacy, którzy dzięki "lipnym trickom" zdobyli nie jeden tytuł. Taki sport.martin.h - Nie 04 Kwi, 2010
Stf napisał/a:
martin chciałbym poznać twoje zdanie na ten temat w przypadku gdyby robert stanął na 1 miejscu na wylocie z pita i obok np. taki sutil, który zaraz po zielonym pakuję się w roberta bo ten nie ustąpił mu miejsca...
Na miejscu Roberta wyszedłbym z bolidu i latara w dach... tzn w kask
Nie no oczywiście takie zachowanie nie jest fair, ale jak już napisałem: "co nie jest zabronione jest dozwolone".Stf - Nie 04 Kwi, 2010
Gaydek napisał/a:
Są tacy, którzy dzięki "lipnym trickom" zdobyli nie jeden tytuł. Taki sport.
...i nigdy nie będą szanowani tak jak Ci, którzy wyrzeźbili to kierownicą. takie moje zdanie.Gaydek - Nie 04 Kwi, 2010 A to już indywidualna sprawa. Zarówno Senna jak i Schumi mieli / mają co nieco za uszami.PieQt - Pon 05 Kwi, 2010 Mam aster cyfrowa,nie HD bo to inny dekoder, na wielu kanalach moge wybrac sobie pomiedzy lektorem a oryginalna sciezka dzwiekowa - zaluje,ze nie ma takiej opcji w polsacie,bo chetnie bym posluchal silnikow, a nie borowczykaGaydek - Pon 05 Kwi, 2010 Tak się wszyscy przejęli RK a zapomnieliśmy o / nie zwróciliśmy uwagi na
Cytat:
Renault: Hamilton powinien zostać ukarany
Szef zespołu Renault – Eric Boullier uważa, że Lewis Hamilton powinien dostać karę za nadmierną zmianę linii jazdy podczas niedzielnego Grand Prix Malezji. Podczas walki z Witalijem Pietrowem, kierowcy McLarena cztery lub pięć razy zmienił defensywną linię jazdy na prostej celem obronienia się przed atakiem młodego Rosjanina.
Według zasad, kierowcy mogą wykonać tylko jeden ruch defensywny, a potem muszą pozostać na obranej przez siebie linii jazdy. Ten incydent, który pozwolił Hamiltonowi z powodzeniem obronić się przed kierowcą Renault, został zgłoszony stewardom przez dyrektora wyścigu.
Jednakże mistrz świata z 2008 roku otrzymał jedynie reprymendę oraz pokazano mu czarną i białą flagę za złe zachowanie. Renault nie wspomniało o tym incydencie w swoim oficjalnym oświadczeniu prasowym, lecz Boullier powiedział dla hiszpańskiej gazety AS: „Przekazaliśmy FIA swoją opinię. Ostrzeżenie nie było wystarczające”.
Gazeta cytuje również wypowiedź kierowcy testowego Ferrari – Marca Gene, który opisuje jazdę Hamiltona jako „niepoprawną”, podczas gdy kierowca testowy Virgin – Andy Soucek uważa, że Brytyjczyk powinien zostać ukarany „absolutnie, bez żadnych wątpliwości”. Ponadto były kierowca Super Aguri – Anthony Davidson powiedział na antenie radia BBC: „Nie wiem, co Lewis robił, jeździł w kółko po całym torze. Myślę, że wydawało mu się, iż gra na PlayStation a nie jedzie w prawdziwym wyścigu”.
ALE... zapomnieli o Kubicy .saxorulez - Śro 07 Kwi, 2010 no to fakt.. jakoś Roberta mało, chyba pomylili go z Petrovem M - Czw 08 Kwi, 2010 Nie wiem czy było ale miły gest ze strony teamu reno
http://www.renaultf1.com/?lang=planjas - Czw 08 Kwi, 2010