To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - apple iphone

CHRZANEK - Śro 24 Cze, 2009

A flesza już ma ???
Tak jak telefony za 149pln bez promocji?

PiTT - Śro 24 Cze, 2009

mimo wszystko bardzo lubiłem ten telefon
teraz jak wyszedł nowy poprawiony soft pomyślę czy znowu sobie nie sprawić iphona
bardzo dobrze się na nim pisało i przeglądało net

pP - Śro 24 Cze, 2009

ja też mam dobre wspomnienia po iphonie.. jedyna rzecz jaka mi przeszkadzała to brak możliwości pisania sms w pozycji horyzontalnej co byłoby bardzo wygodne, a nowy soft to juz ma..

niedługo wymiana telefonu i chyba znowu go przytule ;)

ostatnio miałem w rekach nowkię 5800 xpress music - pierwszy telefon dotykowy od nokii, niby fajnie, ładnie wygląda, duży ekran ale w porównaniu z iphonem jest kiepsko:
-obudowa sprawia wrazenia tandety i taniego plastyku - wszystko trzeszczy
-ekran nie jest zbytnio czuły i prezycyjny..
-wszystko działa jakos tak wolni i mało płynnie

Szczepanek - Śro 24 Cze, 2009

Kurcze ja też mam opcję iPhone, bardzo mi się podobał i nie wiem czy nie wrócić w związku z nowym softem. W razie czego miałbym 16GB na sprzedaż :P
M - Śro 24 Cze, 2009

Ja tez mam bardzo dobre wspomnienia po iphone, byl zaj.ebisty, sam zamawiał pizze.
Mimo ze nie miałem to mam super wspomnienia :rotfl: :rotfl: :rotfl:

The Mc - Śro 24 Cze, 2009

eM napisał/a:
Ju http://www.globalnerdy.co...teresting-shot/

oh no ;D ktory aparat potrafi wygiac tylko pierwszy plan a tlo zostawic nienaruszone

Anonymous - Śro 24 Cze, 2009

moj telefon samsunga z milionem mega hiper pixeli tak robil.

dzik napisał/a:
JIMEK napisał/a:

wszystko czego nie bylo, mmsy - zdjecia, dzwieki, wizytowki, i nawet lokalizacja, copy paste zajebiste, mocne potrzasniecie -> wyskakuje okienko "undo?", poziome widoki do wszystkich aplikacji i szeroka klawiatura po obroceniu wszedzie, safari obsluguje tez pliki jakies tam audio i filmiki na stronach, poulepszane aplikacje ..., ...., ...., ...., ....., :) polecam :)

Jak widaz zasada wersji 3.0 softu sie sprawdza za kazdym prawie razem ;D
Gratulacje, w koncu mozna zrobic na nim to co na telefonie za 99PLN bez promocji :lol2:

A czy udostepnili w koncu przestrzez dla uzytkownika? Tzn czy moge cos sciagnac przez safari i wyslac BT to komputera?

tak kilkasz palcem dluzej i sciagasz, wysylasz mailem albo mmsem nie sprawdzalem jeszce niebieskiego zeba. dziku ja ani nikt cie nie namawia. powtorze sie - dla mnie nawet ze starym softem lepszego telefonu nie bylo. Kazdy lubi co innego, to troche jak pc vs mac. za ta sama cene pecet bedzie mial sprzetowa przewage na papierze, mac jest drogi ze wzgledu na wkladke miesna, odnosze wrazenie ze robia go ludzie ktorzy uzywaja glowy do myslenia i nie trzymaja palcow w dupie. Oby to sie nie zmienialo jak najdluzej bo wiadomo im wiecej tym gorzej. :)
ps. Mac to skrecanie, pecet to 1/4mili.

JIMEK napisał/a:
ps. Mac to skrecanie, pecet to 1/4mili.

Mnie to przekonało - od dziś jest to moim hasłem
(pomimo tego że sam mam PC :) )

M - Śro 24 Cze, 2009

mac ma dwie grupy użytkowników:

1.grafika/skład/dtp
2.dwa przyciski na myszce to dla mnie za dużo

eM napisał/a:
2.dwa przyciski na myszce to dla mnie za dużo

UWAGA: prosze to potraktować poważnie - nigdy nie miałem doczynienia z Makiem.
Jak się uruchamia funkcje które w PC obsługuje ten klawisz myszy (pada) którego nie ma w maku ?????????

Zawsze mnie to interesowało ale wstydziłem się zapytać w sklepie...

eM napisał/a:
1.grafika/skład/dtp
dokladnie, w zasadzie artystyczne swiaty pracuja wylacznie na macach, u nas moze mniej, na swiecie w 100%
Grafika, fotografia, photoshopy, animacja, film, montaze, final cut, obrobka, dzwiek, protools, muzyka, nagrywanie i montaz pro tools produkcja i sekwencja, logic, pisanie, sibelius/finale itp lista sie nie konczy.

Misiek_lbn - Śro 24 Cze, 2009

a że tak zapytam, czemu :?:
inaczej tam wygląda np PS czy inny program który też jest dostępny na PCta :?:
ja tak samo jak Chrzanek, nigdy się z Mac'iem nie spotkałem :'(

szymlorek - Czw 25 Cze, 2009

niechętnie ale sam przyznam że w porównaniu iPhone vs. reszta świata, jabuszko jest milion lat świetlnych do przodu. Genialnie pracujący dotykowy wyświetlacz, intuicyjność prostota i logiczne rozlokowanie wszystkiego, ma się wrażenie że ten sprzęt projektowała osoba która na codzień sama go używa.

Imho jedynym minusem który miał miejsce dotychczas to brak navi i wymiary.

Pierwszy minus zdaje się ze niedlugo rozwiąże tomtom
drugi moze rozwiąże nowy model iPhone.

Anonymous - Czw 25 Cze, 2009

Misiek_lbn napisał/a:
a że tak zapytam, czemu :?:
inaczej tam wygląda np PS czy inny program który też jest dostępny na PCta :?:
ja tak samo jak Chrzanek, nigdy się z Mac'iem nie spotkałem :'(
tradycyjnie na macach sie pracuje. sa softy/systemy/wielkie aglomeracje (haha) programow ktorych kiedys nawet nie bylo na pc a wielu ciagle nie ma. Jesli chodzi o wizualne sprawy genialne matryce czy tam jak to sie nazywa - ekrany. W muzyce cala infrastruktura hardwarowa. Sam soft i system jest nieporownywalnie bardziej stabilny. Mi jedyny program ktory potrafil sie zawiesic to finale ktorego uzywam tylko dlatego ze pisalem kiedys na pececie. Malo kto go uzywa na macu. 5 lat temu w stanach jak powiedzialem ze uzywam tego programu to wszyscy robili oczy, po czym jak dodawalem ze na pececie to sie tylko dziwnie usmiechali. U nas nie jest to takie oczywiste. Dla mnie teraz jest. Ogolnie to dlugi temat, juz kiedys pisalismy. Na maca np nie ma wirusow bo to za maly procent rynku na swiecie. Troszke inny swiat. Dla mnie to jest higiena, nie wyskakuja ci kretynskie okienka co chwile, wszystko jest przemyslane i zrobione dla ludzi ktorzy nie maja czasu na gowna. Pierwszy kontakt zawsze wychodzi spokojnie - tak jak wezmiesz do reki np. laptopa macbooka pro. Normalny, schludny srebrny lap. Niby nie robi szalu nie ma neonow i spinerow. Tak samo system. Szybko sie przyzwyczajasz i czujesz jak u siebie. Potem siadasz do windowsa i wszystko wkurwia, sprawia wrazenie tanizny i lewizny. same kompy, niewymiarowe, tu cos wystaje, slaby ekran. nawet kurcze vaio :/
dobra koniec filozowania, nie bede sie wymadrzal - nie znam sie - mowie tylko za siebie. Wszedzie sa plusy i minusy i pewnie nie kazdemu bedzie pasowac.