arssss - Pon 04 Kwi, 2011 Kto dzisiaj reflektuje na Salmopol ?
1. Marek
2. Łukasz??
3. Janusz??
4. martin.h
5. arssss
Janusz, Jedź pojeździmy obaj powoli na relaksie GeKo - Pon 04 Kwi, 2011 Janusz, Luzuj poślady wszędzie są bariery a trasa jest naprawde łatwa, od Szczyrku do Białego krzyża są tylko 2 męskie zakręty przed szczytem i jeden prawy na starcie od strony Soliska. Reszta to nawroty, od Strony Wisły nie pamiętam, ale więcej się dzieje.Janusz - Pon 04 Kwi, 2011
GeKo napisał/a:
Janusz, Luzuj poślady wszędzie są bariery
ale mnie pocieszyłeś luz, czekam na kolegę i zaraz ruszamy
tu wszystko się rozchodzi o to ze kawałek żeby tam dojechać jest, gdybym miał pod nosem to bym tam juz był:PJaco - Pon 04 Kwi, 2011 Ja zaraz ruszam, wsiadam do Marka na prawy i jazda...
Mam mieszane uczucia jarek-malopolska - Pon 04 Kwi, 2011 panowie sa gdzieś wyniki on-line ze Szczyrku, bo na autoklubie nie widze... Bad-i - Pon 04 Kwi, 2011
jarek-malopolska napisał/a:
panowie sa gdzieś wyniki on-line ze Szczyrku, bo na autoklubie nie widze...
podobno na rondzie przy Orlenie - stoi Małysz z blokiem i pisze czasyAnonymous - Pon 04 Kwi, 2011 Tam mają wszystkie wyniki na bieżąco
http://www.bielsko.slaska...nostki/szczyrk/arssss - Wto 05 Kwi, 2011 Ja niestety nie dojechałem,bo mi awaria w robocie wyskoczyła i musiałem jechac
Ale za to w sobotę jadę na Wyrazów,ktoś chętny?Marek23 - Wto 05 Kwi, 2011 Było super. Na Salmopolu mgla,ale Jaco znalazl mega oes i tam latalismy. Potem jeszcze mini oes kolo Salmopolu. Jak na pierwszy dzien bylo ok, Jaco na relaksie na prawym,a Januszek jest upalatorem na maxa...i daje rade. Na koniec szybka partia w Ustroniu, ale tu juz sie balem wkladając 4 Jaco - Wto 05 Kwi, 2011 Fajnie było, Marek dobrze ogarnia i biorąc pod uwagę, że dawno nie jeździł i jeździliśmy bez opisu po zupełnie nowych odcinkach to było szybko
Z Januszem nie jechałem, ale z tego co zobaczyłem w lusterku to też ma dobre tempo upalania i mega brzmiący wydech w clio
ogólnie pozytywny wypad i fajnie było pojeździć szybciej na prawym LUBIE TOJanusz - Wto 05 Kwi, 2011 a ja dalej kaleczę tor jazdy i hamowania, no i ogólnie strasznie kaleczę... szkoda ze jakoś nie zagrzaliśmy w żadnym miejscu na tyle żeby Marek mógł wsiąść do mnie an prawy i opier***** jak bura sukę Co do utrzymywania się za nim, to fakt... mógłbym mu siąść na zderzaku i się otrzymać nic nie tracąc... natomiast gdybym to ja miał jechać z przodu.. to już by dla niego za wolno było.. nie mówiąc o jakimś dogonieniu go Bo trzeba pamiętać ze Marek nie znał drogi tak samo jak ja, wiec mi było o wiele łatwiej się za nim utrzymać...
Co prawda salmopolu mało widziałem, ale jakoś tak nie urzekło mnie..., jednak często coś jedzie dwa pasy nie widać czy cos jedzie z za nawrotu i bla bla bla... gdyby była to mniej uczęszczana droga, albo obstawiona to w zimie by tam można był gruuubo lecieć...
Natomiast Zameczek był moim mistrzem.... kuwa.... mega wąsko, bareierka z jednej strony z drugiej góra ... mokro kręto coś pięknego, a ten odcinek z lekkimi zakrętami i gdzie było dobrze rozkręcone 3... no miszcz... mój faworyt wczorajszego upalania.... mega się jaram ta droga natomiast na tym "mini os" obok salmopolu miałem grube ratowanie
Wracając jeszcze klasycznie skoczyłem ze 2 razy na zagórzu, przejechałem jakimiś krzakami itp... wróciłem ok 2 w nocy... wiec trochę się zeszło Marek23 - Wto 05 Kwi, 2011 Ja sie ciesze, ze nie mialem zadnego ratowania, a podrozowalem dosc szybko jak na warunki. Nastepny raz juz intercom i opis,bo na zgaduj zgadule srednio mi sie jezdzi
Jauszek, moj ulubiony zakret to mini oes pod gore, ostatni szybki luk w prawo na syfie na bardzo dokreconym 3.Janusz - Wto 05 Kwi, 2011
Marek23 napisał/a:
Jauszek, moj ulubiony zakret to mini oes pod gore, ostatni szybki luk w prawo na syfie na bardzo dokreconym 3.
kolega cos pomylił opis tego mini oesu i mi podyktował P1 zamiast lewy 3.... ja lewy 3 miałem opisany ten zakręt zaraz za mostkiem w lewo... i tam na tym syfie mi dość mocno dupę wypluło....
generalnie z tego co mówisz to mega by Ci siadł ten odcinek w Mucharzu po którym tak lubię latać mam tam taki ulubiony fragment o dl ok ponad 1km.. i jest właśnie dość szeroko i szybko tyle ze mega daleko tu masz ogólnie się trzeba jeszcze kiedyś zgadać, tylko nie w poniedziałek Jaco - Wto 05 Kwi, 2011
Marek23 napisał/a:
Jauszek, moj ulubiony zakret to mini oes pod gore, ostatni szybki luk w prawo na syfie na bardzo dokreconym 3.
Tam było grubo, szczególnie ostatni przejazd
Fajny moment jeszcze był jak w Ustroniu na takim szybkim lewym łuku ( nie wiem czy to była dokręcona 3 czy 4 ) lekko tył poleciał
a tak BTW wybiera się ktoś ?
http://np126p.pl/index.ph...ystkie&item=287qbica - Wto 05 Kwi, 2011 ja pewnie pojade pooglądać. A gdzie to w tym Ustroniu tak lecieliscie? Tam gdzie w zimie lataliśmy na Jaszowcu?