Kamill - Pon 20 Maj, 2013 Ja dzisiaj swojego opędzlowałem na myjni na BP, nówka sztuka, tylko mi hamulce warczeć zaczęły A no i koła dopompowałem tyle ile kompresor na stacji był w stanie zapodać. Qukie - Pon 20 Maj, 2013 Damn, to ja z moim rowerem o wadze ponad 17kg wypadam tutaj blado
Mam tylko nadzieję, że przy ewentualnej przesiadce na coś lżejszego i bardziej przyjaznego asfaltowym dróżkom to będę przynajmniej jeździł szybciej Anonymous - Pon 20 Maj, 2013
Qukie napisał/a:
Damn, to ja z moim rowerem o wadze ponad 17kg wypadam tutaj blado
a ja żałośnieKamill - Pon 20 Maj, 2013 Ja mam błotniki i koszyk w rowerze i jebie mnie waga kamil - Pon 20 Maj, 2013 Sama zmiana opon z typowych MTB na szosowe sliki to średnio jakies 5 km/h i ponad kilko mniej na wadze roweru.
No i zdecydowanie mniej się męczysz na asfalcie/betonieJakarti - Pon 20 Maj, 2013
kamil napisał/a:
Sama zmiana opon z typowych MTB na szosowe sliki to średnio jakies 5 km/h i ponad kilko mniej na wadze roweru.
hehe,
czyli jak rower stoi to zaczyna jechac po tej zmianie opon? Kenet - Pon 20 Maj, 2013 Tylko speedster
kubas - Pon 10 Cze, 2013 A ja stoje przed wyborem - czy kupić nową ramę + amor i przełożyć całość osprzętu (świeże przerzutki, kaseta, korba - deore, koła mavic xm 317 + deore LX + conti race king 2.2) czy kupić cały nowy rower? Mój obecny to jakiś zabytek 10 letni unibike, na amor 1"... co zdecydowanie utrudnia jakiekolwiek ulepszenia...
No i pytanie jaką wielkość ramy powinienem mieć 19? 20? 185cm wzrostu.
Budżet na samą ramę to koło 600zł. Jeżdżę głównie po lesie, dużo piachu. Generalnie 70% teren 30% asfalt.
a może coś innego?mi - Pon 10 Cze, 2013 jeśli tym/jakimś accentem interesujesz się bardziej - wal na pw.
...a dylemat nowy cały czy składać ze starych gratów... Ja przez całe życie składałem rowery, ale pójście do sklepu i wybranie czegoś gotowego też ma swój urok.Jakarti - Pon 10 Cze, 2013 a jak kupisz gotowca i sprzedaz nowy osprzet i zalozysz stary to ma to sens? mi - Pon 10 Cze, 2013 Vlodarsky - Wto 11 Cze, 2013 A ja wczoraj jechałem do pracy sobie i wpadłem w dziure pod kałużą... to był długi spacer..mi - Wto 18 Cze, 2013 ...pewnie da się to jakoś lepiej wstawić, ale nie umję:
http://imaginate.redbull.com/videos/riding_filmmichool_vt - Wto 18 Cze, 2013 to sie w głowie nie mieści piękne