To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Qukie - Sob 15 Maj, 2010

A co możecie powiedzieć o takich oponach:

Kumho Ecsta SPT KU31

http://www.racingtires.pl/index.php?dzial=ku31

Kupiłem na próbę, ale chyba szału nie ma :-(

PiTT - Sob 15 Maj, 2010

Martin doradzał takie
Kamil kupił do 106 i coś po torze narzekał że średnie są
do jazdy na codzień pewnie ok

M - Sob 15 Maj, 2010

zbyt obfity bieżnik imho :)
martin.h - Sob 15 Maj, 2010

Tak doradziłem, na mokrym spisują się świetnie, w UK chwalą te opony bardziej niż Toyo T1R.
Jeśli chodzi o suche to też nie są najgorsze.
PiTT, z tego co słyszałem to Kamil miał zbyt niskie cisnienie w oponach więc to też do końca nie przesądza, że opona jest średnia.
Na pewno przegrywa z Yokohamą S.drive czy R888, ale to zupełnie inna liga, cenowa także.

PiTT - Sob 15 Maj, 2010

spoko, nie napisałem że źle doradziłeś bo sam Kamil przyznał że do normalnej jazdy są bardzo dobre
sam biorę pod uwagę ten model przy zmianie opon

Qukie - Sob 15 Maj, 2010

Po jednym dniu opony średnie, ale zobaczymy co pokażą na Wyrazowie ;-)
Anonymous - Sob 15 Maj, 2010

poczekaj, niech się dotrą ;)
Nath - Nie 16 Maj, 2010

Zszorstkuja ;)
Qukie - Nie 16 Maj, 2010

Spoko spoko, czekam :) założyłem je specjalnie na przód, żeby odpowiednio je przygotować startując z 4k-5krpm i do odcinki ;D
Młody Papież - Nie 16 Maj, 2010

Jak dobrze ze marthin.ch jest tak blisko
TOXIC - Pon 17 Maj, 2010

No jutro przyjezdzają markgumy :) jak tylko k-mart przypomni sobie numer konta to moze nawet mi sie uda fele do nich załatwic :]
bizon - Pon 17 Maj, 2010

uzylem szukajki, ale nic ciekawego nie znalazlem, oprocz urwanego bieznika mlodego papieza :)
a dokladnie chodzi o yokohama parada spec-2

co kto wie na temat tej opony? kto jezdzil? jak to sie sprawuje na ulicy? jak sie sprawuje na torze? pomiedzy jakas normalna guma typu np c.drive czy t1r a r888 to jak by ja mozna bylo umiejscowic?

saxorulez - Pon 17 Maj, 2010

to jeszcze ja z pytaniem Bridgestone RE050A vs Goodyear EXCELLENCE vs Yokohama S306.
O ostatniej nigdy nie słyszałem... opony do dużego kombi :)

kosmita - Pon 17 Maj, 2010

RE050A to b.dobra opona,ale chyba dosyć droga i już nieprodukowana . GY Excellence całkiem spoko. Z tych dwóch Bridge będzie miał lepszy performens.
Od siebie mogę polecić Dunlop Sport Maxx (bez TT w nazwie, z TT to straszna kupa), dosyć tania(235/45/17 - 100-200zł tańsza na sztuce niż RE050) i całkiem dobra oponka UHP.

saxorulez - Pon 17 Maj, 2010

kosmita,

co ciekawe RE050A nadal w sprzedaży, rocznik 2010 i na stronie producenta też jest. Właśnie ku niej się skłaniam.. stestujemy. Jeszcze to Yoko mnie nęci ale nigdy o niej nie słyszałem