To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [F1] Kubica i F1 2009

saxorulez - Nie 28 Wrz, 2008

zacny bym powiedział
CHRZANEK - Nie 28 Wrz, 2008

saxorulez napisał/a:
Aczkolwiek czołówka Massa i Hamil też na razie nie kręcą najlepszych czasów

Ojjj Hamil będzie wysoko - myślę że wskoczy na pudło...

16 okrążeń do końca... a Roberto chyba musi jeszcze zjechać do pitstopu...

heh..
tylko WIlliams będzie miał dwa bolidy na punktowanym

lukp - Nie 28 Wrz, 2008

brawo dla Alonso :)

ciekawe czy uscisnie rekę Luisa
Bad-i - Nie 28 Wrz, 2008

nie ogladalem wyscigu bo bylem na chrzcinach, przyznam ze jak uslyszalem w radio wyniki i usprawiedliwianie naszego Robercika to sie znowu wkur......... Panowie k.u.r.w.a jakos Hamilton mogl zakonczyc wysoko a nasz Robert jak zwykle nie :( (przy tego typu wypadkach na torze)

kurcze chyba jestem zly na ten wyniki ;)

anjas - Nie 28 Wrz, 2008

Tym razem to niczyja wina, po prostu pech. Akurat w złym dla Roberta momencie Nelson Piekut przywalił w bandę, wyjechał SC, KUB musiał tankować i po ptakach... Na poprzednim GP Robert miał szczęście, na tym miał pecha. Równowaga w przyrodzie musi być.
Szkoda tylko, że dziś zespół nie pozwolił Kubicy zjechać do boksu zaraz po wyjeździe SC (podobno chciał zjechać) - mógłby wtedy, podobnie jak Rosberg powalczyć o podium.

Jeszcze jedna refleksja. Dzięki dzisiejszemu wypadkowi Nelsona Piekuta Alonso wygrał wyścig, więc Renault w sumie się to opłacało :)

PieQt - Nie 28 Wrz, 2008

Ty mądrala, nie Piekut - bo Piekut jest tylko jeden :p

Ostatnia obsługa przez pitstop Ferrari odbywała się już z użyciem Lollypop'a (ten gość z lizakiem) - jednak jeżeli kierowca dostanie w głowę takim lizakiem ma szansę się jeszcze zatrzymać

nie pamiętam, który jeszcze zespół miał taki dam problem (chyba redbull) i właśnie wtedy lollypop spuścił lizak i kierowca poczekał na wyjęcie "pistoletu" do tankowania

Nie sprawdza się ten system światełek, żywy loollypop może zawsze naprawić swój błąd

Badi - oczywiście, że usprawiedliwienia nie ma, bo Rospberg skończył 2, a miał taką samą sytuację jak Kubica - nie wiem co ma Hamilton do tego, na którym skończył Kubica ....

DeeS - Pon 29 Wrz, 2008

http://pl.youtube.com/watch?v=AMN6UR-muW0 massa i pitstop
Maciusiowy - Pon 29 Wrz, 2008

niech mi ktoś powie, co ten Piekut tam w ogóle robi...jak nie jest ostatni, to przypier**** w bandę - przepraszam, raz był na pudle, ale w podobnych okolicznościach jak wczoraj Rosberg :/
Gaydek - Pon 29 Wrz, 2008

PieQt napisał/a:
Rospberg skończył 2, a miał taką samą sytuację jak Kubica

To nadużycie, mówiąc delikatnie.

Nie zapominaj, że Nico miał dużą przewagę, gdy zjeżdżał na odbycie kary.

anjas - Pon 29 Wrz, 2008

Maciusiowy napisał/a:
niech mi ktoś powie, co ten Piekut tam w ogóle robi

hehe... przyjęło się ;) :D

PieQt - Pon 29 Wrz, 2008

Gaydek napisał/a:
PieQt napisał/a:
Rospberg skończył 2, a miał taką samą sytuację jak Kubica

To nadużycie, mówiąc delikatnie.

Nie zapominaj, że Nico miał dużą przewagę, gdy zjeżdżał na odbycie kary.

nie nadużycie, i jeden i drugi zjechał przy zmaknietych pitstopach z powodu braku paliwa, Rosberg zrobił to 1 okrążenie wcześniej .... BMW liczyło na otwarcie pitstopów, czyli i Kubica i Rosberg mieli taką samą sytuacją - neutralizacja i kara do odbycia - jednak sytuacja przestała być taka sama po wyjechaniu z tankowania, Rosberg był prze Sutil'em, a kubica za - i Sutil go blokował

To o czym piszesz to wtórna decyzji o zjechaniu na tankowania, wiedząc o karze ... mieli taką samą sytuację, jednak Rozberg był w stanie wyrobić sobie przegawę, Kubica już nie

a jakby poczkeał jeszcze 1 okrążenie, to by pojechał do otwartych pitsopów i byłby w czołówce - jakby ... a jakby tu było przedszkole ....

więc to co napisałem, nie było nadużyciem, Badi porównał Kubicę do Hamiltona (w przypadku tego wyścigu to się nie sprawdziło), moje porównanie było lepsze :p

anjas napisał/a:
Maciusiowy napisał/a:
niech mi ktoś powie, co ten Piekut tam w ogóle robi

hehe... przyjęło się ;) :D

i co i zadowolony :p przynajmniej nie obijam się tak jak ty, tylko trenuję i jeżdżę wyścigi

Gaydek - Pon 29 Wrz, 2008

A ja mówiłem tylko o sytuacji po otrzymaniu kary a przed jej odbyciem.
Anonymous - Wto 30 Wrz, 2008