To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa Bemowo

kamil - Czw 13 Wrz, 2012

dla mnie Wrocław to najpiękniejsze miasto w Polsce.
Szkoda tylko, ze zaraz po wojnie przekrzyczano architektów i planistów i nawpierdalano szkaradziejstwa pomiędzy piękną , starą zabudowę.

M - Czw 13 Wrz, 2012

Ja mam rodzinę we Wrocławiu (okolice Armii Ludowej) i rzeczywiście tam są takie stare chałupy.
Anonymous - Czw 13 Wrz, 2012

Kamil,to nie było zaraz po wojnie,kolejność była taka-np całe kwartały ulic w okolicach pl.grunwaldzkiego wyburzyli niemcy zeby zbudowac lotnisko w centrum,pozniej oblężenie i zniszczenie 70% zabudowy,pózniej ruscy po zdobyciu spalili sporo miasta(np.gotycki kościół NMP na Piasku),w latach 40-tych i 50-tych tu sie nic nie budowało,co najwyżej rozbierało i wywoziło cegły na odbudowe Wawy,budowanie koszmarków ruszyło dopiero w latach 60-tych,w 70-tych wyburzono wręcz sporo zabytkowej zabudowy żeby pobudowac jakąś trase w-z(idzie od urzędu wojewódzkiego do komitetu pzpr :lol2: ) i inne gówna.A chyba najgorsze koszmarki powstały na początku 90-tych np.Solpol w zabytkowej zabudowie ul.Świdnickiej (100m od rynku)
http://upload.wikimedia.o...ulSwidnicka.jpg

kamil - Czw 13 Wrz, 2012

wiesz, nie wnikam co Niemcy rozebrali tylko co Polacy wstawili w miejsce zniszczonych budynków. Patrz przykład na świdnickiej przy wyjściu podziemnym na starówkę po lewej stronie. Takich przykładów we wrocku jest masę.

chyba chodzi ci własnie o solpol (tak,tak,własność tego pana od telewizji),a tak wogóle to i tak jest lepiej niz w wawie ;D
kamil - Czw 13 Wrz, 2012

nie, Solpol to szczyt szczytów z lat 90. Pisze o zwykłym budynku mieszkalnym, za przejściem podziemnym, czyli jakieś 100 za Solpolem. Taki tam 4 piętrowy. Takich plomb jest cała masa...:(

A to juz wiem,taki yebany klocek naprzeciw hotelu Monopol,pełno takich gówien jest dookoła rynku,choć i tak oszczedzili nam takich kuriozów jak Arsenał na rynku w Poznaniu.
A tak na marginesie to Monopol został odnowiony i teraz to jest chyba jeden z najładniejszych hoteli w PL
http://www.monopolwroclaw.hotel.com.pl/pl/Start

Bonczek - Czw 13 Wrz, 2012

Moja babcia mieszka na obrzeżach Wrocka, mistrz tam jest, cisza i spokój a dom z początku zeszłego wieku :)
Barejka - Czw 13 Wrz, 2012

rabarbar, opis mistrz, wez cos bracie jeszcze napisz lubie czytac Twoje historie :]
Michał - Czw 13 Wrz, 2012

najlepiej coś o przemycie papierosów :]

Hej... takie małe pytanie... czy skoro metr kwadratowy w Wawie kosztuje ca PLN 10k natomiast w Bytomiu 2 czy tam 4 to z autami też tak jest? Można by na tym niezły deal robić...
Vlodarsky - Sob 15 Wrz, 2012

AleX_R53 napisał/a:
Hej... takie małe pytanie... czy skoro metr kwadratowy w Wawie kosztuje ca PLN 10k natomiast w Bytomiu 2 czy tam 4 to z autami też tak jest? Można by na tym niezły deal robić...

Dużą lawetą można by sprowadzać te mieszkania do Warszawy. Wchodzę w to.

Jakarti - Nie 16 Wrz, 2012

Vlodek napisał/a:

poziom abstrakcji wypowiedzi:
lvl HotHatch.

Anonymous - Nie 16 Wrz, 2012

Jakarti napisał/a:
Vlodek napisał/a:

poziom abstrakcji wypowiedzi:
lvl HotHatch.

:jupi:

Bart - Nie 16 Wrz, 2012

abstrakcja? to jest rzeczywistość ;D