To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Clio 1.2 tce

Walle - Pon 12 Sty, 2009

Dżon napisał/a:
naprawcież ktoś anjasa!! ;-)

ten temat nigdy nie bedzie ciekawy...

wyluzuj bo widzę, że z poniedziałku masz spięte to i owo. Nie chcesz nie wchodź. To jakis rodzaj mini frustracji?

Walle - Pon 12 Sty, 2009

FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:

Wiecie co mnie załamuje? że zazwyczaj wiem więcej niż każdy z tych cholernych sprzedawców w każdym z salonów...Żadne nie zajął się mną profesjonalnie. Może jakbym nowego accorda kupował byłoby inaczej??? Albo nową bejcę ?

tak z ciekawosci, na jakie pytania sprzedawcy nie potrafia Ci odpowiedziec ?
No i co wiecej wiesz od nich ?

sprzedawca na przykład nie potrafi powiedzieć jakie zawieszenie jest z tyłu. Nie zna promienia skrętu, nie zna marki turbiny. Może małżeństwa emerytów nie interesują takie info - mnie tak.

FreeMan - Pon 12 Sty, 2009

Walle napisał/a:
FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:

Wiecie co mnie załamuje? że zazwyczaj wiem więcej niż każdy z tych cholernych sprzedawców w każdym z salonów...Żadne nie zajął się mną profesjonalnie. Może jakbym nowego accorda kupował byłoby inaczej??? Albo nową bejcę ?

sprzedawca na przykład nie potrafi powiedzieć jakie zawieszenie jest z tyłu. Nie zna promienia skrętu, nie zna marki turbiny. Może małżeństwa emerytów nie interesują takie info - mnie tak.

A wiesz np, ze promien skretu zalezy od szerokosci zalozonych opon ?
Ja tez nie znam wszystkich promieni skretow, bo za duzo jest mozliwosci, ale wlkasnie po to sa katalogi.... mozna poczytac....

dla Clio TCE kombi promien zawracania to 11 m na oponach 185, a 11,5 na 195.

tylne zawieszenie w clio to belka skretna ja w 95% renault, wiec dziwi mnie ze Ty tego nie wiedziales... fachowo nazywana w katalogach - elastyczna os o programowanej charakterystyce.

a niestety nazwy producenta turbiny nigdy nam nie podaja, i dlatego jej nie znamy, ale ja Ci moge powiedziec ze jest to Garett ale typu niestety nie znam....

ps. cos ci namieszm w poscie bo zamiast cytowac kliknalem na edycje... sorry :(

Młody Papież - Pon 12 Sty, 2009

a żebyście wiedzieli że nie bede czytał! :rotfl:

anjas, chyba nie wszystkim odpowiada Twoja możliwośc moderowania ;D

Walle - Pon 12 Sty, 2009

FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:
FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:

A wiesz np, ze promien skretu zalezy od szerokosci zalozonych opon ?
Ja tez nie znam wszystkich promieni skretow, bo za duzo jest mozliwosci, ale wlkasnie po to sa katalogi.... mozna poczytac....

dla Clio TCE kombi promien zawracania to 11 m na oponach 185, a 11,5 na 195.

tylne zawieszenie w clio to belka skretna ja w 95% renault, wiec dziwi mnie ze Ty tego nie wiedziales... fachowo nazywana w katalogach - elastyczna os o programowanej charakterystyce.

a niestety nazwy producenta turbiny nigdy nam nie podaja, i dlatego jej nie znamy, ale ja Ci moge powiedziec ze jest to Garett ale typu niestety nie znam....

ps. cos ci namieszm w poscie bo zamiast cytowac kliknalem na edycje... sorry :(

ja to wszystko wiem, bo zazwyczaj przed kupniem czegokolwiek przygotowuję sie gruntownie, ale miło jest jak sprzedawca tez jest dobrze poinformowany :)

argumentem za jazzem, który ma trochę dychawiczny silnik jest chocby spalanie - w mieście realnie nie wg. producenta 6,5 literka :)

a pomysleć, że kiedyś w aucie typu renio 5, czy inne silnik o mocy około 90KM to już było naprawdę coś.....