wyluzuj bo widzę, że z poniedziałku masz spięte to i owo. Nie chcesz nie wchodź. To jakis rodzaj mini frustracji?Walle - Pon 12 Sty, 2009
FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:
Wiecie co mnie załamuje? że zazwyczaj wiem więcej niż każdy z tych cholernych sprzedawców w każdym z salonów...Żadne nie zajął się mną profesjonalnie. Może jakbym nowego accorda kupował byłoby inaczej??? Albo nową bejcę ?
tak z ciekawosci, na jakie pytania sprzedawcy nie potrafia Ci odpowiedziec ?
No i co wiecej wiesz od nich ?
sprzedawca na przykład nie potrafi powiedzieć jakie zawieszenie jest z tyłu. Nie zna promienia skrętu, nie zna marki turbiny. Może małżeństwa emerytów nie interesują takie info - mnie tak.FreeMan - Pon 12 Sty, 2009
Walle napisał/a:
FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:
Wiecie co mnie załamuje? że zazwyczaj wiem więcej niż każdy z tych cholernych sprzedawców w każdym z salonów...Żadne nie zajął się mną profesjonalnie. Może jakbym nowego accorda kupował byłoby inaczej??? Albo nową bejcę ?
sprzedawca na przykład nie potrafi powiedzieć jakie zawieszenie jest z tyłu. Nie zna promienia skrętu, nie zna marki turbiny. Może małżeństwa emerytów nie interesują takie info - mnie tak.
A wiesz np, ze promien skretu zalezy od szerokosci zalozonych opon ?
Ja tez nie znam wszystkich promieni skretow, bo za duzo jest mozliwosci, ale wlkasnie po to sa katalogi.... mozna poczytac....
dla Clio TCE kombi promien zawracania to 11 m na oponach 185, a 11,5 na 195.
tylne zawieszenie w clio to belka skretna ja w 95% renault, wiec dziwi mnie ze Ty tego nie wiedziales... fachowo nazywana w katalogach - elastyczna os o programowanej charakterystyce.
a niestety nazwy producenta turbiny nigdy nam nie podaja, i dlatego jej nie znamy, ale ja Ci moge powiedziec ze jest to Garett ale typu niestety nie znam....
ps. cos ci namieszm w poscie bo zamiast cytowac kliknalem na edycje... sorry Młody Papież - Pon 12 Sty, 2009 a żebyście wiedzieli że nie bede czytał!
anjas, chyba nie wszystkim odpowiada Twoja możliwośc moderowania Walle - Pon 12 Sty, 2009
FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:
FreeMan napisał/a:
Walle napisał/a:
sprzedawca na przykład nie potrafi powiedzieć jakie zawieszenie jest z tyłu. Nie zna promienia skrętu, nie zna marki turbiny. Może małżeństwa emerytów nie interesują takie info - mnie tak.
A wiesz np, ze promien skretu zalezy od szerokosci zalozonych opon ?
Ja tez nie znam wszystkich promieni skretow, bo za duzo jest mozliwosci, ale wlkasnie po to sa katalogi.... mozna poczytac....
dla Clio TCE kombi promien zawracania to 11 m na oponach 185, a 11,5 na 195.
tylne zawieszenie w clio to belka skretna ja w 95% renault, wiec dziwi mnie ze Ty tego nie wiedziales... fachowo nazywana w katalogach - elastyczna os o programowanej charakterystyce.
a niestety nazwy producenta turbiny nigdy nam nie podaja, i dlatego jej nie znamy, ale ja Ci moge powiedziec ze jest to Garett ale typu niestety nie znam....
ps. cos ci namieszm w poscie bo zamiast cytowac kliknalem na edycje... sorry
ja to wszystko wiem, bo zazwyczaj przed kupniem czegokolwiek przygotowuję sie gruntownie, ale miło jest jak sprzedawca tez jest dobrze poinformowany
argumentem za jazzem, który ma trochę dychawiczny silnik jest chocby spalanie - w mieście realnie nie wg. producenta 6,5 literka
a pomysleć, że kiedyś w aucie typu renio 5, czy inne silnik o mocy około 90KM to już było naprawdę coś.....