Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG
Tomcat - Pią 04 Wrz, 2015 W życiu bym nie pomyślał, że od jeżdżenia Fabią ludzie robią się tacy agresywni. Strach na działkę pojechać...Anonymous - Pią 04 Wrz, 2015 Mialem fabie kupowac ale pierdole to nie dla mnie,ja spokojny czlowiek jestemPiTT - Pią 04 Wrz, 2015 a jezdziles juz cupra?Marek23 - Pią 04 Wrz, 2015 Fabian, czekałem aż wyjedziesz z IQ. Normalnie cios poniżej pasa
A tak seri Dzik, widziałem wczoraj białego 7 R kombi z czarnymi felgami, itd.
Takie cos po boxie seryjna carrere 997 klepie wiec moze bys sie skusił...michool_vt - Pią 04 Wrz, 2015 W salonie vw w sosnowcu stoi 5d Golf R, cena okolo 200tys, golf kurwa za 200000! PiTT - Pią 04 Wrz, 2015 gowno prawda, postrzeganie nowych modeli przez pryzmat dawnych lat jest malo sensowne
teraz taka R za 200k zapierdala fest i do tego reprezentuje poziom jakosciowy audi...
a to S3 albo RS3 za 250k+ to niby dobra cena? tez chora, po prostu trzeba sie przyzwyczaic ze vw juz tanszy nie bedzie
wizualnie wolalbym nowe sti zamiast golfa r
ale patrzac na osiagi i wyposazenie to wybor golfa jest sensowniejszy
trzeba poczekac na nowa foke RS, moze to będzie kolejna alternatywa PiTT - Pią 04 Wrz, 2015 to kto zainteresowany?
http://allegro.pl/ShowIte...&ars_source=ars
nie zabraklo kluczowego zdania
Samochód sprawia naprawdę ogromną frajdę z jazdy i potrafi zadziwić niejednego kierowcę mocniejszego oraz droższego auta
jakbym chciał zadziwiać innych to bym kupił golfa 1 albo 2 uturbione na 300 kuca anjas - Pią 04 Wrz, 2015
Marek23 napisał/a:
Fabian, czekałem aż wyjedziesz z IQ. Normalnie cios poniżej pasa
Szanowny Marko Oktawiuszu, cesarzu prostej, królu zakrętów, mistrzu ortografii. Jesteś tak błyskotliwy jakbyś już odstawił kiełbasę. Tak trzymaj.Marek23 - Pią 04 Wrz, 2015 Na eRke da rade wytargać dobry rabat. Według mnie fotele to ważna rzecz, jak nie lezą w Superbie to bym odpuścił. Albo niech wsadza te z octy RS;)PiTT - Pią 04 Wrz, 2015 Marek, ile nabiles km rsem?
z perspektywy czasu mozesz napisac jakie sa plusy i minusy tego auta?
miales okazje pojezdzic taka octa w dieslu zeby porownac?Marek23 - Pią 04 Wrz, 2015 60 tyś, nie żre oleju, średnie spalanie mam 11, ale jeżdżę jak idiota.
Minusy? Nie wyciszony bagażnik i nadkola, z drugiej strony za cichy wydech,ale tsi nowej generacji ze względu na konstrukcję mają problem z fajnym brzmieniem ogólnie jak i w konkretnych prędkościach obrotowych.
Poza tym minusy? Jako auto na co dzień i trasy według mnie nie ma.Fotele są masakryczynie zajebiste. skrzynia ok, bez szału jesli chodzi o pracę ale ok.
PLusy, to seria klepie nowe 530 d czyli taki standardowy samochód który mi nie chce zjechać na autostradzie i trzeba walić prawym. Po boxie morduje prawie wszystko
Ogromny bagażnik zawias idealny do życia..
Pewno są minusy w jakiś plastikach,ale ja patrzę przez pryzmat ceny.
Dieslem jeździłem, stoi w miejscu przy tym tsi. Ponownie przepraszam Dzika za dysksusję kiedyś, miał rację Bonczek - Pią 04 Wrz, 2015
Tomcat napisał/a:
W życiu bym nie pomyślał, że od jeżdżenia Fabią ludzie robią się tacy agresywni. Strach na działkę pojechać...
Pytanie czy dobrze zdiazognowales przyczynę Anonymous - Pią 04 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
a jezdziles juz cupra?
nie,ale jutro bede w bmw po odbior 218d grand tourer(tak,tak,tego vana,jestem awangardą hh.org ) to odrazu podjade do seatadzik - Pią 04 Wrz, 2015 Moje priorytety to:
- wygoda
- trochę nowych ułatwiaczy które robią robotę, jak ACC czy chociażby automatyczne parkowanie która fatycznie działa, to wymóg żony. Do tego automat.
opcjonalnie:
- nie zapierd*lam, ale moc się czasami przydaje, a ponieważ deszcz o sobie przypomniał to i napęd 4x4
Ale dopłata do mocy i napędu musi być w granicach rozsądku w superbie pomiędzy 1.8tsi dsg a 2.0 280 4x4 jest 25k, w passacie 40 - za dużo.
W golfie gti siedzi mi się zajebiście, w passacie trochę gorzej ale nadal bardzo dobrze. W skodzie jednak zawarli te delikatne odstraszcze, tzn jakość wykonania w środku, fotele i pozycja za kierownicą. Gdyby B8 miał rozsądne terminy produkcji, ale teraz to marzec.
Golf R chodził po głowie, ale tylko w kombi, a R w kombi jakoś dziwnie mi pasuje. Wole totalnego sleepera jak superb.
Leon, brak 4x4 uciążliwy, koszty identyczne jak w superbie, niski komfort jazdy.
Wg komfortu (bez pozycji za kierownicą) moja lista wygląda tak:
A6 - jedyny samochód w którym nie słychać diesla
B8 - Superb
Leon
Mg odczuć wnętrza, czyli trudnego do opisania chęci siedzenia w samochodzie
B8
Leon - zajebiste zegary z A3 ale marne plastiki całej reszty
------
A6
Superb
Ta linia jest istotna, do tych przed wsiadasz by posiedzieć, za każdym razem jak odwiedzałem salon VW to wskakiwałem do golfa byle w nim posiedzieć. Jakość wykonania Audi oczywiście jest na najwyższym poziomie ale.. brak mu czegoś.
Ideał, B8 280 4x4 ale skalkulowany jest idiotycznie.dzik - Pią 04 Wrz, 2015
Marek23 napisał/a:
Na eRke da rade wytargać dobry rabat.
Coś więcej? W żadnym salonie nie zmienili zdania przy R-ce.