To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - VIN Volvo

saxorulez - Wto 26 Sty, 2010

jak jest to było by fajnie :) z chęcią oddam w zamian Almere plus dopłacę
kamil - Wto 26 Sty, 2010

Łukasz, jak handlarz ma papiery to niech poda ci ostatni serwis. Napiszesz maila podasz vin i wszystko Ci powiedza , ja tak saaba sprawdzałem. Jak fura ze Szwecji co osobiście bardzo polecam to w ogóle zero problemu bo się logujesz na stronie wydziału komunikacji , wbijasz nr rejestracyjny i wiesz kto był włascicielem, czy samochód przeszedł techniczny itp, itd i ostatni przebieg
Anonymous - Wto 26 Sty, 2010

www.blocket.se
kupa szwedzkich aut dzwoniąc dogadasz sie po angielsku bez problemu .

Koszty sprowadzenia to w zasadzie tylko opłaty za prom bo tablice i papiery kosztują 0 zł

Michał - Wto 26 Sty, 2010

v40 to zło i szajs łukaszu
opel ...
a jak ktoś pisze że jest zadowolony to chyba nie jezdził innymi samochodami

kamil - Wto 26 Sty, 2010

Michał, do 2000 roku to masz rację, ale po 2000 bardzo zmienili ten model, wszystkie choroby wieku dziecięcego wyleczone. To naprawdę dobry samochód klasy niższej średniej.

Oczywiście pozostaje nieodzowna kwestia....Jaki faktyczny stan pojazdu :)

jeździłem wieloma i fakt żaden z niego mistrz ligi, ale jak dla mnie wystarczający - solidny samochód.

kamil - Wto 26 Sty, 2010

grifin010 napisał/a:
www.blocket.se
kupa szwedzkich aut dzwoniąc dogadasz sie po angielsku bez problemu .

Koszty sprowadzenia to w zasadzie tylko opłaty za prom bo tablice i papiery kosztują 0 zł

plusy: to bardzo przejżysta historia samochodu weryfikowalna na miejscu. Co ciekawe, każdy samochód, który jest sprzedawany ma gwarancje rozruchową 3 mce i przedsprzedażowy przegląd techniczny :)
minus: handlarze też znaja ten kraj :) i wyciągają wszystko co najlepsze i najtańsze.

fajny dział jest na forum saabklub.pl - mają coś takiego jak sciemnione bryki. Pokazują fure z komisu czy z allegro i pokazują wyciąg z wydziału komunikacji.

na jednym pięknie utrzymany saab od 1 własciciela - prawnika ! z przebiegiem 118 tys km a zaraz potem na wyciągu okazuje się , że nasz prawniczy rodzynek miał 4 właścicieli i był zarejestrowany jako taksówka, która miała 385 tys km :)

Walle - Śro 27 Sty, 2010

Łukasz,

mam kumpla, zaufanego, który sprowadza auta, ale nie zawodowo, tylko dla sportu, ma firmę i dużo jeździ po Europie, robi to przy okazji. Dlatego nie ma spiny i sprowadza tylko zadbane i nieuszkodzone w ogóle auta. Ma człowieka za Odrą, który znajduje takie samochody i jeszcze nigdy nie zawiódł.

Był tez ostatnio na Litwie, w Kownie i jest tam wiele super aut za dobre pieniądze. Np. Accord Tourer 2.4 dobrze wyposażony z 2003 za 30.000 pln po przeliczeniu na złotówki. Litwini maja dobre ceny bo kupują za granicami (Niemcy, Szwecja, Szwajcaria) po kilkadziesiąt aut naraz (np. jeden gośc wysyła zagranicę po 4 TIR-y).

Dam Ci namiar i dobre słowo, tylko zleć w końcu jakąś kampanię do moich psich kanałów :rotfl:

Michał - Śro 27 Sty, 2010

Akord lepszy od volvo pod kazdym względem
Walle - Śro 27 Sty, 2010

Accord VII gen jest naprawdę rewelacyjnym wyborem, nawet z podstawowym 2.0 155KM benzynowym motorkiem.
anjas - Śro 27 Sty, 2010

Walle napisał/a:
Accord VII

a nie psuje się to?

miałem accorda VI gen i było naprawdę dobrze, ale w sumie on był prawie nowy - jak kupiłem mial 30 tysięcy przebiegu, jak sprzedałem miał koło 70 tysięcy

Aha, i szkoda, że VII gen w kombi wygląda jak kupa :/

strick - Śro 27 Sty, 2010

anjas napisał/a:
Aha, i szkoda, że VII gen w kombi wygląda jak kupa

Jak typowy karawan...

Walle - Śro 27 Sty, 2010

fakt, wygląda jak kupa, ale bagaznik ma przepastny i zza kiery jest wszystko ok, od kolegi wiem, który jeździł VII z 2.0, teraz jeździ nową Mazdą 6, rozważał, też nowego Accorda, ale powiedział, że nowy nie ma startu do VII, dlatego kupił Mazdę.

Mój Accord VI nie psuje się w ogóle - w tej chwili 173.000 km na blacie, według mojego mechaniora z VII też jest nieźle.

k-mart - Śro 27 Sty, 2010

Saxorulez,

nie sluchaj ich, bierz to 850 T5-R lub V70R,
bez wzgledu na stan.
Odrestauruje sie!

Bart - Śro 27 Sty, 2010

chyba (tradycyjnie) trochę zbaczamy z tematu...

850T5R mimo, że fwd bardzo mi się podoba, silnik rozwojowy, gratów zdaje się sporo

sedan też by się nadał:

k-mart - Śro 27 Sty, 2010

no i nowsze (lecz nie to calkiem nowsze :D )
V70R.
jest 270KM, jest haldex!!!!! xD xD

:&