Od bardzo dawna Seaty Cupra, VW GTI, Skody RS występują w odmianach PB jak i ON więc pytanie jak najbardziej na miejscu
Na temat pierwszego Leona Cupra się nie wypowiadam, bo wiem mało. Leon Cupra Mk2 to tylko benzyna. To samo dot. chyba GTI. Może kiedyś był jakiś "kundel" ON, teraz jest GTI i GTD.krz_p - Pią 15 Sty, 2010 polecam Compsport, sam mam auto u nich robioneszymlorek - Pią 15 Sty, 2010
Gaydek napisał/a:
szymlorek napisał/a:
Od bardzo dawna Seaty Cupra, VW GTI, Skody RS występują w odmianach PB jak i ON więc pytanie jak najbardziej na miejscu
Na temat pierwszego Leona Cupra się nie wypowiadam, bo wiem mało. Leon Cupra Mk2 to tylko benzyna. To samo dot. chyba GTI. Może kiedyś był jakiś "kundel" ON, teraz jest GTI i GTD.
Nowy leon w wydaniu FR to tak samo 2.0 TSI jak i 2.0 TDI
Nowa Octavia RS (2x TFSI / 2x TDI jako opcja)
Golf podział na GTI/GTD nie powstał ze względu na odróżnienie kundla a powrót do tradycji marki..
Więc jedyna marka VAG która się z tego trendu wyłamuje jest Audi co akurat biorąc pod uwage cene nowego auta nie dziwi..
Więc nie powiedziałbym że to kwestia "kiedyś" lecz raczej "teraz"
martin.h napisał/a:
szymlorek, Jetronika mogę ci polecić z ręką na sercu, Bobik bardzo ogarnia te sprawy.
Miałem okazje kilkukrotnie obcować z autami które bobik poprawiał, z żadnym nigdy nie było problemów więc co do jego profesjonalizmu jestem w pełni przekonany Gaydek - Pią 15 Sty, 2010 szymlorek, napisałeś Leon Cupra, Golf GTI. Cupra to nie FR a GTI to nie GTD.Jaco - Pią 15 Sty, 2010 to ja przytoczę małą anegdotkę:
Tato,czy ten samochodzik jest chory?
-Nie synku,to diesel...
szymlorek - Pią 15 Sty, 2010
Gaydek napisał/a:
szymlorek, napisałeś Leon Cupra, Golf GTI. Cupra to nie FR a GTI to nie GTD.
GTD to w nomenklaturze VW GTI Diesel kiedys bylo to oznaczane GTD pozniej z postepem czasu w ramach lansowania technologi TDI w MK3 zarzucono tą nazwe na rzecz GTI TDI aby uwidocznic to TDI w nazwie. ze to nowa technologia TDI a nie stare TD. Taka jest różnica, obecnie TD jest juz dawno zapomniane takwiec vw wraca do korzeni. Nie wiem jak moge prosciej wytlumaczyc Tobie ze to GTD to GTI na rope...
W konfiguratorze wziąłem ostatni jaki był model seata wiec był to FR stad tez przypis o nim.
Ale jak chcesz być tak skrupulatny to nawet IBIZA CUPRA w budzie 6L byla opcjonalnie dyszlem. Nowa zapewne również się pojawi w takiej opcji, jest świeżutkim modelem wiec dajmy im chwile..PiTT - Pią 15 Sty, 2010 mogę coś doradzić w tamacie bo jakby nie było miałem 2 programy robione
pierwszy u "M" w Wawie, może ogarniają diesle, nie wnikam, ale program pod DSG zrobili fatalny
moc średnia wyszła bo 236KM, ale najgorszy był przebieg, cały czas moment ostro spadał a po zmianie biegu na wyższy miałem chwilowe zdławienie
po programie Compów inne auto, zero jakiegokolwiek dławienia i czuć że po zmianie biegu cały czas się napędza, praktycznie do 1.8-2.0 idzie jak burza
v-max nie sprawdzałem bo nie ma gdzie
poza tym, co jakiś czas u Compotów jest grupowe "chipowanie" i można za połowę ceny się załapać, ale to obejmuje tylko seryjne auto bez żadnych dodatkowych robót
ja polecam CompSport, warto przejechać nawet pół Polski Miniac - Pią 15 Sty, 2010
PiTT napisał/a:
ja polecam CompSport, warto przejechać nawet pół Polski
x1000 PiTT - Sob 16 Sty, 2010 dodam jeszcze jedno
nie patrzcie też gdzie gwarantują największy przyrost mocy, zerknijcie lepiej na przebiegi momentu i mocy
nie mam żadnych profitów z zachwalania Compów, ale wg. mnie zrobili robotę profi i ja bym już nie szukał i testował na własnej skórze, masa ludzi robiła u nich te silniki i chyba nikt nie był zawiedziony Gaydek - Sob 16 Sty, 2010
szymlorek napisał/a:
GTD to GTI na rope...
OK, ale to GTD a nie GTI .
szymlorek napisał/a:
W konfiguratorze wziąłem ostatni jaki był model seata wiec był to FR stad tez przypis o nim.
Ale jak chcesz być tak skrupulatny to nawet IBIZA CUPRA w budzie 6L byla opcjonalnie dyszlem. Nowa zapewne również się pojawi w takiej opcji, jest świeżutkim modelem wiec dajmy im chwile..
OK, to przeczytaj wszystko one more time. Cupra. Nie FR. O Ibizie nie było mowy, Ibiza mnie nie interesuje.
Dziękuję.GeKo - Sob 16 Sty, 2010 Miniac, A mógłbyś to jakoś uzasadnić ? Dlaczego Ci a nie tamci?ade - Sob 16 Sty, 2010 nikt chyba nie zrobil w polsce tak duzo tfsi jak patryk z CS, sam ma tfsi, wszystkie smigaja zacnie:;] regularnie sa testowane:] nie slyszalem o narzekaniach na compsport wiec chyba nie ma co szukac...
o ile w przypadku evo/subaru mozemy sie klocic i polecac kilku stroicieli to jesli chodzi o 2,0 tfsi mysle, ze nie ma tematu;]Miniac - Sob 16 Sty, 2010
GeKo napisał/a:
Miniac, A mógłbyś to jakoś uzasadnić ? Dlaczego Ci a nie tamci?
Bo wiem na jakie tematy rozmawiam z Kompotami, wiem jak wnikliwie modyfikują seryjny soft, wiem że gdy trzeba to poświęcą na auto parę dni zamiast parunastu minut "bo tam jeszcze czeka kolejka gnojowozów", bo wiem że stać ich na to żeby nie robić na ilość, a jakość, wiem że poza gotowymi szablonami WinOlsa znajdują i modyfikują 10tki innych zależnych map i najważniejsze... "Wiem co zrobili minionego lata"
btw. znam też kierunek przepływu klientów w BB M - Sob 16 Sty, 2010
PiTT napisał/a:
dodam jeszcze jedno
nie patrzcie też gdzie gwarantują największy przyrost mocy, zerknijcie lepiej na przebiegi momentu i mocy
To powinno być złote zdanie w każdej dyskusji moc,moment lub moc vs moment.Anonymous - Sob 16 Sty, 2010 Ja również mogę z czystym sumieniem polecić chłopaków z CompSportu. Jeśli chodzi o TFSI to doszli niemalże do perfekcji. Ciężko odnieść mi się do konkurencji, bo nie miałem okazji korzystać z ich usług, ale do pracy CS nie mam żadnych zastrzeżeń. Tak jak napisał Maniac, jakość, a nie ilość. Jeśli komuś naprawdę zależy na optymalnym wykorzystaniu potencjału silnika, to warto chyba przejechać nawet te kilkaset kilometrów. W moim przypadku było to 6km .