najwyzszy czas zmienic - koniec dyskusji M - Wto 24 Lis, 2009 to ze sie nie orientujesz w temacie nie znaczy ze trzeba zamykać
Jakarti - Wto 24 Lis, 2009 nie chce zamykac
nie, nie.
a tak serio o co kaman z ta defragmentacja. kieyds czytalem, ze to wcale takie zajebiste dla kompa nie jest..M - Wto 24 Lis, 2009 defrag? to jak alfabetyczne poukladanie książek na półce, które dotąd leżały rozwalone po całym pokoju, do tego w strzępach.
Z mojego doswiadczenia z ms windows - lepiej zrobic reinstalkę niż się pieprzyć z softem typu regcleaner, roznego rodzaju naprawiacze, odpluskwiacze i odkurzacze systemu.
Porządna reinstalka, na to od razu komercyjny AV najpiej z "fajerłolem" i juz.vojt3k - Wto 24 Lis, 2009 pomuki !! Anonymous - Wto 24 Lis, 2009
PGmaster napisał/a:
igoriq napisał/a:
PGmaster napisał/a:
Mi wczoraj komp nie chcial się wlaczyc. Wrzucilem plyte recowery costam. Zainstalowałem i nic nie mam na dysku!!! Jak ja kocham viste!
To nie wina Visty, każde recovery wiąże się z formatowaniem dysku, o czym z pewnością zostałeś poinformowany podczas procesu przywracania systemu .
Tylko ze w xp-ku przy formacie leci tylko partycja c: A tu pomylony wszystko z pamieci!
No chyba nie , Ja sformatowałem tylko C przy pomocy płyty dołączonej do lapka z vistąbizon - Wto 24 Lis, 2009
Cytat:
ja proponuje sobie zrobić image z systemem po instalce i jak nadejdzie czas go odzyskac.
o to to !
Jakarti napisał/a:
a tak serio o co kaman z ta defragmentacja. kieyds czytalem, ze to wcale takie zajebiste dla kompa nie jest..
jest zdecydowanie zajebiste, po tym kazdy komp zaczyna skrecac, nawet japonski Misiek_lbn - Wto 24 Lis, 2009
eM napisał/a:
ja proponuje sobie zrobić image z systemem po instalce
o właśnie, mam takie coś zrobione przez mojego informatyka tuż po kupnie laptopa, jak mi wszystko instalował itp !!
a pytanie, jak tego użyje to cały dysk mi czyści z danych
zdjęcia, filmy, pliki tekstowe, historia gadu itp
Jakarti napisał/a:
misiek napisał/a:
Panowie, laptopa mam już parę ładnych lat
najwyzszy czas zmienic - koniec dyskusji
chcesz pomuka M - Wto 24 Lis, 2009 tak wyczyści Ci - jesli masz jedną partycję,
jesli masz drugą z danymi to nie wyczyśći.Misiek_lbn - Wto 24 Lis, 2009 mam w sumie 3
pierwsza to wiadomo, C:/ wiadomo system i instalki programów
druga to D:/ i się nazywa SWAP, mówił mi informatyk po co mi to, ale nie pamięta teraz, wiem że kazał nie ruszać i nic tam nie nagrywać
no i E:/ gdzie mam wszystkie pierdoły itp
czyli to przeinstalowuje tylko C:/
i cos nie mogę tego pliku znaleźć, chyba mam go na cd w pudle po laptopie ;]Jakarti - Wto 24 Lis, 2009 jak wpiszesz format c: to zrobi format c:
jak wpiszesz format all kujwa partycje to jebnie all aczkolwiek lepiej po kolei pisac literki M - Wto 24 Lis, 2009 wez tego informatyka zeby Ci to zrobił bo tak masz 33% szans na zrobienie tego poprawnie jak znam życie.Anonymous - Wto 24 Lis, 2009
Misiek_lbn napisał/a:
mam w sumie 3
pierwsza to wiadomo, C:/ wiadomo system i instalki programów
druga to D:/ i się nazywa SWAP, mówił mi informatyk po co mi to, ale nie pamięta teraz, wiem że kazał nie ruszać i nic tam nie nagrywać
no i E:/ gdzie mam wszystkie pierdoły itp
czyli to przeinstalowuje tylko C:/
i cos nie mogę tego pliku znaleźć, chyba mam go na cd w pudle po laptopie ;]
Przy przywracaniu będziesz zapytany na której partycji zainstalować system. Wybierzesz C, nastąpi formatowanie partycji, a potem instalacja Windowsa.Misiek_lbn - Wto 24 Lis, 2009 ok, tylko teraz nie mogę znaleźć tego pliku
ktoś wie jakie to ma rozszerzenie np dzik - Wto 24 Lis, 2009 Reinstal a pozniej uzytkowanie wlasciwe czyli pracujemy z konta uzytkownika a nie admina jak 99% userow.
eM, uzytkuje W7 i musze Ci powiedziec ze to zacny soft. Mozna psy wieszac, ale w linuksie tez sa sprawy mocno popieprzone. Najbardziej przeszkadza mi to ze do jednego tematu powstaje kilka projektow, nie wspolpracuje, kloca sie, projekty umieraja itd, uzywasz systemu plikow ktorego autora ipraktycznie jedynego developera zamykaja za morderstwo itd