tomecki - Nie 15 Lis, 2009 może być 25, nie będę się targował
możliwe rozliczenie w postaci SC van (do wożenia pustaków, cementu, itp )tomecki - Nie 15 Lis, 2009 kolektor jaansped (podobno), używka przywieziony z anglii, ze stali węglowej,
części zacznę sprzedawać po sprzedaży samochodu (wydech i pucharówki wstępnie zaklepane)ŁukaszS3 - Nie 15 Lis, 2009 A myślałem że masz coś z nierdzewki
A co otwierasz firmę budowlaną? SC długi Ci nie pociągnie GeKo - Nie 15 Lis, 2009 Łukasz a chłopaki u Ciebie na wzór tego kolektora by Ci nie zrobili z nierdzewki?pit - Nie 15 Lis, 2009 Nie no stary sprzedaj wsio ale takie cacucho to se zostaw, za rok bedziesz żałował.tomecki - Nie 15 Lis, 2009 buduję dom, i to potrwa jeszcze kilka lat, muszę go sprzedać i kupić coś taniego do tyraniaŁukaszS3 - Nie 15 Lis, 2009
GeKo napisał/a:
Łukasz a chłopaki u Ciebie na wzór tego kolektora by Ci nie zrobili z nierdzewki?
Niestety u mnie w firmie są maszyny za miliony euro ale giętarki do rur niestety nie ma tomecki - Nie 15 Lis, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
GeKo napisał/a:
Łukasz a chłopaki u Ciebie na wzór tego kolektora by Ci nie zrobili z nierdzewki?
Niestety u mnie w firmie są maszyny za miliony euro ale giętarki do rur niestety nie ma
zamiast giąć rury możesz stosować kolanka (tzw hamburskie), dobry tig do tego i tez taki kolektor będzie miał ręce i nogiŁukaszS3 - Nie 15 Lis, 2009 Jasne że się da ale a) dużo piero.lenia się z tym jest b) spawanie z kolanek nigdy nie będzie tak dobre jak wygięcie rury a jest to tak blisko głowicy że małe niedokładności zaburzą cały wylot. Pamiętajcie też że ja czegoś takiego nie mam zupełnie za darmo a takie przycinanie i spawanie kolanek pewnie finalnie nie wyszłoby dużo taniej niż normalny kolektorGeKo - Nie 15 Lis, 2009 Łukasz wg mnie kolektory są spawane z kolanek, tak np robią w MG potem się to tylko poleruje tak że nie widać. Tak było z moim dolotem.M - Nie 15 Lis, 2009 nowy wlasciciel bedzie napewno bardzo zadowolony[...]tomecki - Nie 15 Lis, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
Jasne że się da ale a) dużo piero.lenia się z tym jest b) spawanie z kolanek nigdy nie będzie tak dobre jak wygięcie rury a jest to tak blisko głowicy że małe niedokładności zaburzą cały wylot. Pamiętajcie też że ja czegoś takiego nie mam zupełnie za darmo a takie przycinanie i spawanie kolanek pewnie finalnie nie wyszłoby dużo taniej niż normalny kolektor
średnice rur sa dokładnie takie same jak kolanek, napuszcza sie argonu do środka (rury/kolanka) i wtedy przy spawaniu tigiem powierzchnia wewnętrzna jest niemal idealnaŁukaszS3 - Nie 15 Lis, 2009
GeKo napisał/a:
Łukasz wg mnie kolektory są spawane z kolanek, tak np robią w MG potem się to tylko poleruje tak że nie widać. Tak było z moim dolotem.
Oczywiście spawie się też... Ale receland akurat jest wyginany bo oglądaliśmy go w firmie jak kupiłem go do pierwszego saxofona bo myślałem nad zrobieniem takiego i sprzedażą ale niestety okazało się że to nie takie proste zrobienia tego za takie pieniądze żeby można było jeszcze na tym zarobić na kieliszek chleba
To mogło by się opłacać przy sprzedaży kilkudziesięciu sztuk żeby rozłożyły się koszty rysowania flanszy, zamówić większą ilość materiały żeby uzyskać rabat itd ale nie przy jednej...Mick - Nie 15 Lis, 2009 a masz do niego ori kierę?
jak zostawiłbyś dolot i wydech to może, może... Anonymous - Nie 15 Lis, 2009 Tomecki nie chciał malować listew zderzaka ,ale kolor ma potencjał.Mick nie zastanawiaj się