To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - GTI vs reszta Świata

PiTT - Pią 02 Paź, 2009

OSKAR napisał/a:
Czy to bylo czrne SRT8??
W srodku lysy kolo taki smieszny :) ???

Jak to maciek moj kolo :) w wawie chyba tylko 2 takie jezdza a w polszcze kilka sztuk wiecej.

nie nie, to było srebrne, ale wiem o kim mówisz ;)
widziałem 2 czarne, jedno na imiennych blachach i z tego co wiem to właściciel jakiegoś hotelu/motelu

nox - Pią 02 Paź, 2009

w Katowicach widziałem juz parę sztuk to w Wawie musi być paręnaście jak nie więcej :)
Marek23 - Pią 02 Paź, 2009

nox napisał/a:
w Katowicach widziałem juz parę sztuk to w Wawie musi być paręnaście jak nie więcej :)

Więcej ludzi, większe prawdopodobieństwo, ze komuś odbije i kupi taki złom.

OSKAR - Pon 05 Paź, 2009

PiTT napisał/a:
nie nie, to było srebrne, ale wiem o kim mówisz ;)
widziałem 2 czarne, jedno na imiennych blachach i z tego co wiem to właściciel jakiegoś hotelu/motelu

Moj kolega nie ma cyba imiennych i jest wlascicielem w chuuuuj jakis dziwnych firm ;d

Ale dzisiaj z nim rozmawialem i powiedzial mi,ze ostatnio to jego zona upala str8 ;d ;d i jak juz jezdzi to gania sie z kazdym ;d nawet z motocyklistami ;d

A on sam jezdzi ostro zdlubana bmw w kabrio ktora kiedys nawet u tedeefa byla w TeVałeNie ;d ;d ;d

Kamilbike - Wto 06 Paź, 2009

biala 335 ?:>
OSKAR - Śro 07 Paź, 2009

Kamilbike napisał/a:
biala 335 ?:>
;d ;d ;d :devil: :devil: :devil:

Si. Maciek :)

PiTT - Śro 14 Paź, 2009

wszystkie sensowne tematy pozamykane (wtf?) więc napiszę tutaj
ostatnio rozmawiałem trochę z kumplem o 4x4
mówiłem mu że ogólnie to co mi w golfie nie pasuje to ośka na mokrym
można w miarę łatwo zrobić trochę koniuf, ale trakcja zawsze będzie problematyczna
mówię mu że chętnie bym się przesiadł np. w STI na co on od razu odradził
albo Evo albo nic - on sam jeździ Evo IX, wczesniej Impreza i mówi że nie ma podejścia nawet
do tego dzisiaj byłem u Mastersa i też gadaliśmy o furach 4x4, z miejsca mówi żeby odpuścić Subaru, podobno wiecznie jest coś nie tak z silnikiem a żeby sensownie nadłubać to trzeba wypluć z 40k na silnik
jeśli chodzi o S3 to podobno też nie jeździ jak powinno
więcej frajdy z jazdy jest podobno w GTI
czyli na dobrą sprawę jeśli kupować 4x4 to tylko Evo :>

Marek23 - Śro 14 Paź, 2009

Widzis Pitt, tylko evo 9, ewentulanie 8 lub też zajefajne 7. Starsze są super, ale części,itd... Do tego proste w prowadzeniu jak cholera.
PiTT - Śro 14 Paź, 2009

Marek23 napisał/a:
Widzis Pitt, tylko evo 9, ewentulanie 8 lub też zajefajne 7. Starsze są super, ale części,itd... Do tego proste w prowadzeniu jak cholera.

no właśnie też słyszałem że jest user friendly
jechałem kiedyś jako pasażer ok 320KM Evo 9 i muszę przyznac że nieco mnie zmiażdżyło
dobra, fajnie mieć jakiś cel :D

PiTT napisał/a:
nieco mnie zmiażdżyło

Miażdżą niestety też koszty utrzymania... Jakbym go tak pałował jak lubię, to koszty utrzymania byłyby kolosalne. Dlatego by miec takie evo9 musiałbym naprawdę sporo zarabiac. Kupic i oszczędzac według mnie nie ma sensu.

ps - Śro 14 Paź, 2009

a czy kilka lat temu nie bylo takiej opinii, ze to z evo sa ciagle problemy? Ze sprzeglem, z dyframi, ze generalnie przeniesienie napedu mocno liche? Mi sie z Subaru NIC nie dzieje od 2 lat prawie, no ale ja nie upalam i nie modze specjalnie..
PiTT - Śro 14 Paź, 2009

ps napisał/a:
a czy kilka lat temu nie bylo takiej opinii, ze to z evo sa ciagle problemy? Ze sprzeglem, z dyframi, ze generalnie przeniesienie napedu mocno liche? Mi sie z Subaru NIC nie dzieje od 2 lat prawie, no ale ja nie upalam i nie modze specjalnie..

a Ty masz 2.0 silnik?
ja słyszałem o tym STI 2.5 że podobno jazdy są, no i oczywiście dłubanym
oczywiście czytając na forum Subaru nie widziałem żeby ktoś narzekał
i weź tu człowieku bądz mądry :D
dla mnie Subaru niszczy dzwiękiem boxera, Evo to suszara

martin.h - Śro 14 Paź, 2009

PiTT, jeśli chodzi o upalanie to Evo jest zdecydownie lepsze, w samym układzie kierowniczym można się zakochać, do tego silnik ("dziewiątkowy") podatny na mody (samym wydechem i programem robisz 360-370 KM). Jeśli myślisz o jeździe samochodem na codzień to wszystko zależy czego oczekujesz. Subaru jest bardziej komfortowe (miększy zawias), wszystko zależy ile jesteś w stanie wybaczyć, i do upalania też się nadaje pod warunkiem, że to STI (omijać 2.5, chyba, że już zrobione tzn. inne tłoki, uszczelki, szpilki).
Wszystko zależy co lubisz, takiego S3 nawet nie ma co porównywać z STI czy Evo bo to zupełnie inna liga.

PiTT napisał/a:
Evo to suszara

Kocham wściekły dźwięk evo zrobionego na 360 koni. Coś pięknego jak dla mnie...

rasta - Śro 14 Paź, 2009

X też daje radę, a na seryjnym motorze 350 koca i 440 Nm to pikuś i mamy "seryjną" brykę do wyrywania generalek na miejscowych upalaniach i nie tylko.