Rudello - Pią 16 Sty, 2009 podobna sytuacje mielismy ostatnio z PP jak wracalismy z spota...
moze czarnych hothatch`y nie łapią, boją się dzik - Pią 16 Sty, 2009
bart napisał/a:
panowie, Jakarti ma rację, gdyby chodziło o brud to samoloty wojskowe latałyby umorusane
Mowa o radarach laserowych ktore analizuja swiatlo odbite, samoloty namierza sie glownie falami radiowymi Michał - Pią 16 Sty, 2009 i ciepłem KonradMK - Pią 16 Sty, 2009 fale radiowe wysyła się, wracają zmienione i stąd ma się info o samolocie (teledetekcja aktywna). ciepła się nie wysyła tylko się je rejestruje, bo samolot je emituje (teledetekcja pasywna)M - Pią 16 Sty, 2009 No wlasnie jak pilot wyrzuca flary i smieci to naraz razi radio i podczerwień.
POzatym namierzanie laserowe wojskowe a cywilne to wiecie czym sie rozni? Budzetem KonradMK - Pią 16 Sty, 2009 jak by wyrzucił własne gówno przez lufcik to też by zakłócił fale radiowe. Z tym że nie jestem do końca pewny czy zakres częstotliwości to jeszcze radio czy już nie. w teledetekcji używa się szerokiego spektrumM - Pią 16 Sty, 2009
KonradMK napisał/a:
jak by wyrzucił własne gówno przez lufcik to też by zakłócił fale radiowe. Z tym że nie jestem do końca pewny czy zakres częstotliwrości to jeszcze radio czy już nie. w teledetekcji używa się szerokiego spektrum
No flary to moze nie ale "smieci" tak poniewaz znane są akcje gdzzie masowo z samolotow wyrzucano tasmy z aluminum co powodowalo ze wrog myslal ze zaraz bedzie mocny nalot.Jakarti - Pią 16 Sty, 2009 a czy na to nie mial wplywu fakt , ze byly one wlasnie z aluminium a nie z innego materialu/tworzywa ??M - Pią 16 Sty, 2009 tak, oczywiście, i "smieci" też są metalowe. To nie są śmieci w sensie ze pilot zrobil kupe i ta kupa potem zakloca radar.
Chociaz jakby najadł się jakiegos proszku z rdzy albo aluminum to taka kupa moglaby zaklócac. Zastanawiam sie czy na radarze wygladalaby jak kaban czy raczej taka zawinięta jak parkowa kupa.anjas - Pią 16 Sty, 2009
KonradMK napisał/a:
w teledetekcji używa się szerokiego spektrum
czyli tego 128, tak? Bo to jest szerokie:
a to 48 jest wąskie:
Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że one mają wciąż zastosowanie w wojskowości... Szok!!!Jakarti - Pią 16 Sty, 2009 kupa w locie jak wyglada??
moze do LOTu napisac i sie spytac M - Pią 16 Sty, 2009 Marcela mozna poprosić zeby sie podpytał
Jednak mysle ze kupy w calosci nie mogą być wypuszczane bo przy -60C taka kupa spadając mogłaby namieszać. Musi być jakiś szatkownik w klozecie w samolocie.PieQt - Pią 16 Sty, 2009 dzik to nie jest tak - niestety mam doświadczenie z tymi laserowymi radarami
złapali mnie na w.kościuszkowskim w tunelu, w stronę bielan - walnęli mi pomiar w tunelu, a sami stali w zatoczce na wzniesieniu za tunelem
pogadałem sobie z nimi i powiedzieli, że problem jest inny, trzeba trafić w samochód - nie ważne, że jest brudny, z płyty CD, czy cholera wie co, muszą trafić w samochód
z tego powodu wyglądają tak, jakby strzelali do ciebie i trafili - to pozamiatane, te radary mają celownik - niestety ja jechałem spokojnie 110/60 w środku nocy w weekend, byłem jedynym samochodem, jechałem jednym pasem i nie trudno było mnie ustrzelić
więc jeśli Dziku nie zatrzymali cię, to albo policjant pizda nie strzelec, albo mu się ręce trzęsły
jak mają celne oko, to skubańce mogą ci prędkość zmierzyć z 1500 metrów
b. miły patrol - wiele się dowiedziałemJakarti - Pią 16 Sty, 2009
Cytat:
albo mu się ręce trzęsły
zimno jest to pewnie troche popili..
PieQt napisał/a:
b. miły patrol - wiele się dowiedziałem
a jaki mandat??nox - Pią 16 Sty, 2009 5 minut na kolanach przed każdych z panów. i dwa karne klapsy