To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Konrad i Prokurator czyli Majami Szajs CSI:Lublin

KonradMK - Śro 04 Mar, 2009

kurwa, wysłałem pismo do sądu że chcę być stroną w sprawie. dziś mi przysłali pismo, że rozprawa odbyła się bez udziału stron, babka dostała mandat za niedostosowanie prędkości do warunków w efekcie czego we mnie wyjebała. i chuj. myślałem że będę mógł od niej domagać się odszkodowania za straty moralne...
Michał - Śro 04 Mar, 2009

bez sensu :/

mogę się odwołać ale czemu kurwa nie mogło być po prostu normalnej rozprawy. za tą niby rozprawę babka zapłaciła prawie 1000pln kosztów sądowych...
Jakarti - Śro 04 Mar, 2009

Konrad,
masz potwierdzenie wyslania pisma?? bo chyba poleconym poszlo..
jesli tak to spokojnie piszesz, ze nie miales mozliwosci sie wypowiedziec, mozliwosc taka zgodnie z prawem powinna zostac przyznana itp.. jakos tak :)

prawniki od nas lepiej to wytlumacza

mam potwierdzenie odbioru nawet. tyle że nie znam się na procedurach.
PieQt - Czw 05 Mar, 2009

rozprawa się odbyła, ale bez udziału stron - tylko, że z tego co pamiętam, ty byłeś oskarżycielem posiłkowym - zeskanuj mi kwita którego dostaleś, spojrzę do KPK i pomyślę, co da się zrobić
Anonymous - Czw 05 Mar, 2009

no dobra ale co nastepuje?

wg mnie jezeli

KonradMK napisał/a:
niedostosowanie prędkości do warunków w efekcie czego we mnie pomylony.

jest WINNA .... bierz ten kwit i chyba leć do ubezpieczalni

KonradMK - Czw 05 Mar, 2009

z ubezpieczalni to ja dostałem już kasę - całe 1500 pln za auto (po odjęciu kosztów zostało kilkaset pln). co jeszcze mogę dostać? 400 pln za szkody osobowe? liczyłem na coś z jej kasy po rozprawie a tak, nie mam ani kasy ani auta. pierdolona sprawiedliwość
Janusz - Czw 05 Mar, 2009

KonradMK napisał/a:
z ubezpieczalni to ja dostałem już kasę - całe 1500 pln

o pomylony..... ja dostałem więcej za zderzak...

KonradMK - Czw 05 Mar, 2009

nic mi nie mów. kutasy wycenili szkodę na 1500 pln (żart), ale koszty parkingu policyjnego i holowanie do wawy (1100 pln) to wliczyli w tą kwotę. tak więc chuj w dupę i kotwica w plecy. następnym razem jak będę miał szkodę całkowitą to nasajmwpierw połamię gnaty kutasowi który we mnie wjedzie.
Misiek_lbn - Czw 05 Mar, 2009

przyślij trotyl, wpierd*** się tam do nich i pokaże im sprawiedliwość ! :D
pcs - Pią 06 Mar, 2009

http://wiadomosci.onet.pl/1929113,11,item.html

choc osobiscie sie z tym nie zgadzam, przy trasie na poznan to pikus.

co do wielkosci odszkodowanie jestem w szoku i ja bym sie sadzil, 400zl netto to oni sobie moga.

zapytaj w www.kboru.pl czy podobnej firmie, moze sie oplaca sadzic z ubezpieczycielem.

Jakarti - Pią 06 Mar, 2009

pcs napisał/a:
http://wiadomosci.onet.pl/1929113,11,item.html

choc osobiscie sie z tym nie zgadzam, przy trasie na poznan to pikus.

co do wielkosci odszkodowanie jestem w szoku i ja bym sie sadzil, 400zl netto to oni sobie moga.

zapytaj w www.kboru.pl czy podobnej firmie, moze sie oplaca sadzic z ubezpieczycielem.

moze statystycznie tak..
ale znam tą droge bardzo dobrze.. z resztą Ty tez..

droga jest jedna z lepszych w kraju.. a to, ze ludzie zapieprzaja jak idioci.. co do skrzyzowania w moszczance to tez od dobrych paru lat jest juz przebudowane i na prawde trzeba sie postarac zeby sie tam zwypadkowac. albo ciagnik myslal ze zdarzy albo, co bardziej prawdopodobne ktos lecial sobie 100- 140 (przez skrzyzowanie!! ) i nie zdazyl wyhamowac..

dzik - Pią 06 Mar, 2009

KonradMK napisał/a:
nic mi nie mów. kutasy wycenili szkodę na 1500 pln (żart), ale koszty parkingu policyjnego i holowanie do wawy (1100 pln) to wliczyli w tą kwotę. tak więc zły czlowiek w dupę i kotwica w plecy. następnym razem jak będę miał szkodę całkowitą to nasajmwpierw połamię gnaty kutasowi który we mnie wjedzie.

Czesto pierwsza wycena jest dla naiwnych, odwolaj sie od niej.

KonradMK - Sob 07 Mar, 2009

odwołałem się, to była kwota podwyższona :) niestety auto nie wyglądało najlepiej, nie miałem żadnych faktur za remont itd. rzeczoznawca powiedział tylko że szkoda auta bo fajne.