Misiek_lbn - Czw 24 Kwi, 2008 a nie ma u freemana jakiejś assistance lawety
może on by coś pomógł, w lbn w salonie renaulta mają takie cośdzik - Czw 24 Kwi, 2008 Dostawczaka tez moglbym zabrac gdybym mial.
W sensownej kasie raczej nie wypozycze. Sensowna to tyle zeby nie przekroczyla ewentualnego assistance z trasy dzik - Czw 24 Kwi, 2008 Plan umiera, nie chcialem robic za duzo zamieszania.
Poprostu wpadla mi w rece 80-tka z hakiem to wykombinowalem lawete
Ale na przyszlosc zrobie E albo kupie jakiegos iveco, bedzie na czesci i transport pcs - Czw 24 Kwi, 2008 Moj kombi, pociagnie Twoje r5 nawet bez lawety i bez kol. Formalnie gdzies widzialem nawet mase przyczepy 1700kg, ale w dowodzie nie moge znalezc (moze w ksiazce). Tylko ze primo ja jade 1-wszego, secundo nie mam zainstalowanego haka (to akurat moze by sie dalo zalatwic bo i tak chce zamontowac).dzik - Czw 24 Kwi, 2008 ziom, jakbys mial hak to bym sie chetnie podpial, moze byc 1-wszego
skupiam sie teraz by zrobic jak najbardziej bezawaryjny setup pcs - Pią 25 Kwi, 2008 niestety w ksiazce mam samochod ciezarowy, 5 osobowy, ladownosc 570kg, masa przyczepy ... 500kg
nie musi byc 1 osiowa bo takiech juz prawie nie ma w wypozyczalniach przewaznie sa 2 osiowe, poza tym suma zestawu nie moze przekraczac 3,5t i wtedy mozesz jechac bez E poza tym jak np bedziesz ciagnał lawetem jakim Kombi etc a na niej bedzie r5 to nie powinno byc problemu wg mnie my w poniedzialek ciagnelismy Mercedesem lawete raz na niej byla 206 to nie wygladało to zle, gorzej było jak przewozilismy Volvo 240 pcs'a...dzik - Pią 25 Kwi, 2008 Tez przeciagalem R5 ciagnac mazda 626 ktorej kilka kilo brakowalo.
Gdyby jeszcze chodzilo o kilogramy to jak psiaki sie przyczepia zjade z lawety i r5 pojedzie sama, ale brak wbitej masy przyczepy w dowod (stary) gdy jest hak to chyba raczej zle.k-mart - Sob 26 Kwi, 2008 jezdzilem sporo w PL bez prawka byle czym z laweta, nigdy nikt mnie nie zatrzymal.
poprostu nie wyprzedzaj na ciaglej w zabudowanym i wszystko bedzie ok:)Anonymous - Sob 26 Kwi, 2008 jadac spokojnie,ale pewnie i jeszcze w kilka auta nie bedzie problemu
dajesz dziku
to ze nie jest wbite w dowod (STARTY!!!) to nie twoja wina przeciez poza tym 626 + laweta z 1470kg (my jaka ciagnelismy) nie przekroczy 3,5t - poza tym nie jest wazne ile wazy auto na lawecie dzik - Sob 26 Kwi, 2008 heh, namieszaliscie mi w glowie
chyba jednak bedzie laweta i pozniej jazda pelnym ogniem pcs - Nie 27 Kwi, 2008 a o co chodzi z tym moim max 500kg przyczepy?Bart - Nie 27 Kwi, 2008 zapewne taka jest max masa przyczepy niehamowanej.grzech - Czw 01 Maj, 2008 w nowym dowidzie sa podane 2 masy przyczep , z hamulcem i bez. np. saxo ma przyczepe do 700 z hamulcem i do 400 bez.
Co do ciagniecia lawet to nawet moja alfa 146 ma w dowodzie przyczepe do 1100 kg wiec np. saxo spokojnie na lawecie pociagnie, mysle ze audi 80 ma tyle samo jesli nie wiecej, to 1100 to DMC przyczepy, a takie lawet mozna spokojnie wypozyczyc i na nie R5 wchodzi z palcem w d.dzik - Czw 01 Maj, 2008 Ja jade na kolach, dzisiaj ruszam
Co do przyczepy, to jesli nie masz E to DMC przyczepy musi byc mniejsze nic masa wlasna samochodu ciagnacego. Jak dzwonilem po lawety to zeby przewiezc R5 to min DMC jakie mieli to 1300kg, wiec np audi 80 sie nie lapie