To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Swiateczny spacer ....czyli o strazy miejskiej slow kilka

106 - Pon 24 Mar, 2008

zajac napisał/a:
amstafem

masz cos do ASTów? :D

Rudello - Pon 24 Mar, 2008

k-mart napisał/a:
Sorry Rudy ale czy to Cie naprawde dziwi?

dziwi nie dziwi, chodzi mi o to jak bezmyslni bywaja ludzie i psy bez hamulcow. O :)

a dyskusja "na smyczy czy bez" przypomina mi ta o jezdzenimu 50km/h w miescie #/ . Jedni przestrzegaja bo twierdza ze szybciej jest niebezpiecznie a inni mowia ze warunki pozwalaja na wiecej, znaja auto, sa swietnymi kierowcami itd..

Wiec wycofuje sie z dyskusji. :* chlopaki

KonradMK - Pon 24 Mar, 2008

ja tylko powiem że zawsze czuję się nieswojo gdy w moim kierunku biegnie pies bez smyczy i nie obchodzi mnie czy właściciel wie co on może mi zrobić a czego nie bo to ja się boję a nie on i dlatego w terenie zabudowanym każdy pies nawet jebany pudel powinien być na smyczy i w kagańcu. A jak ktoś chce chodować zwierzęta to niech wypierdala na wieś.
PS w Bangkoku widziałem typa ze słoniem na sznurze w mieście.

Bart - Pon 24 Mar, 2008

KonradMK napisał/a:

powiało wielkim światem :ble: :ble:

a w bytomiu laska chadza ze świnią wietnamską po centrum! taka to metropolia ;D

BaRtO_206GT - Pon 24 Mar, 2008

nie mam nic przeciwko puszczaniu psow bez smyczy, pies potrzebuje sie wybiegac ale w odpowiednich do tego miejscach! kiedys w parku lecial do mnie z zebami owczarek a wlasciciel spokojnie sie temu przygladal, cale szczescie zastosowalem zasade "kop tak zeby sobie jezyk odgryzl" inaczej by mnie ten pies pogryzl, a wlasciciel przylecial z morda ze dzwoni na policje itd. To co mialem sie kur.wa dac pogryzc?? niestety wiele ludzi nie ogarnia tego czy ich pies jest grozny czy nie, czy moze stwarzac zagrozenie. Mysle ze warto znac zachowanie swojego psa ale rowniez zachowac sobie troche marginesu bezpieczenstwa zeby nikomu nie stala sie krzywda.

A straz miejska to chu.je.. zeby dostac sie do policji trzeba przejsc rekrutacje, do strazy miejskiej przyjmuja wszystkich..

KonradMK - Pon 24 Mar, 2008

bart napisał/a:
KonradMK napisał/a:

powiało wielkim światem :ble: :ble:

było się tu i tam :faja:

bart napisał/a:

a w bytomiu laska chadza ze świnią wietnamską po centrum! taka to metropolia ;D

sąsiad mojego kumpla z LO też ma świnię miniaturkę. dziwnie to wygląda na smyczy.

Anonymous - Pon 24 Mar, 2008

KonradMK napisał/a:
ja tylko powiem że zawsze czuję się nieswojo gdy w moim kierunku biegnie pies bez smyczy i nie obchodzi mnie czy właściciel wie co on może mi zrobić a czego nie bo to ja się boję a nie on i dlatego w terenie zabudowanym każdy pies nawet wykonujący ruchy posuwiste pudel powinien być na smyczy i w kagańcu. A jak ktoś chce chodować zwierzęta to niech leci sobie na wieś.

I dlatego wlasnie wyprowadzamy sie na wies gdzie psy beda mogly biegac sobie do woli na zamknietym terenie z tabliczka " teren prywatny" gdzie nikomu nie bedzie przeszkadzalo ze pies szczeka :)

pozatym to racja dyskusja jak o ograniczeniu do 50km/h ..

moje zdanie jest proste - to co robimy robmy ale myslac o naszym oddzialywaniu na otoczenie. to jak z prawem jazdy mysl i przewiduj.

Pozdrawiam :)

Bart - Pon 24 Mar, 2008

kurde, ja dalej tego nei umiem sobie wyobrazić...

jak to zając psa na smyczy prowadzi?

:DD :DD

edit:
znalazłem rycinę - zając z psem w trakcie spaceru, bieganego spaceru

bart napisał/a:
kurde, ja dalej tego nei umiem sobie wyobrazić...

jak to zając psa na smyczy prowadzi?

:DD :DD

to dobije cie :) zdarza mi sie dwa albo 3 naraz prowadzic :)

ma sie te dlugie uszy i zwinne skoki :)

ale tez dlatego wynosimy sie na wies ... zakladamy hodowle psow .. i mamy swiety spokoj od tych co ich kiedys piesek ugryzl albo maja naprawde zle doswiadczenia przez glupote wlascicieli ... bo to ona jest wg mnie przyczyna pogryzien itp

a mnie najbardziej wqurwiają zasrane wszedzie trawniki nigdzie qrwa z dzieckiem nie można pójść na trawe bo wszedzie qrwa mega balas!! bo trawnki są dla psów a nie dla ludzi , nawet jak są parki gdzie są takie zamknięte do biegania dla psów miejsca ni qta, idzie z psem na smyczy czy bez i sra równo wszędzie na trawniku a obok kilka metrów biegają dzieci na placu zabaw i od tego powinna być straż miejsca od mandatów od gówien!!! ,, zenaadaaaaa a najśmieszniejsze to jest tworzenie w głowie dziecka pewnego paradoksu myślowego!!! cały czas jak dziecko chce pójść po trawie, mówię " nie tedy bo ty są qpki psów musisz chodzić po chodniku", a często i tu jest zafajdane, a najlepsze to jest to że jak pojedziemy za miasto czy do znajomych z domem i trawnikiem to dziecko boi się chodzić po trawie bo kojarzy to z qpami, taka jest prawda :)

mikson zgadzam sie z toba !!!
to jest wkurwiajace .
Dlatego propagujemy sprzatanie po psie swoim . Na kazdej wystawie rozdajemy ulotki i darmowe woreczki na kupy umozliwiajace ich latwe zbieranie !!!

Chcesz miec psa ? ponos odpowiedzialnosc !! pies nie nawali do kibla i wody nie spusci !!

SPRZATAC PO PSIE MA WLASCICIEL !!!

Jakarti - Pon 24 Mar, 2008

a ja nie lubie zwierzat.

psy do lasu (ewentualnie na dzialke), ludzie do miasta :D

Greg - Wto 25 Mar, 2008

Gdybym tylko mógł, to bym z miejsca rozgonił całą straż miejską w piździec... Nie znoszę ich, banda darmozjadów... Jak tylko mogę, to skutecznie im przeszkadzam, zaczepiam, pyskuje, denerwuję - oby tylko jeden zrozumiał, że jest idiotą... Ehh... :devil: :/
k-mart - Wto 25 Mar, 2008

hehehe wlasnie wrocielem do domu..
Dzien wygladal tak (pies obecny):

- wstalem o 9 , wyjscie z psem
- od 12 - 14:30 spacer w lesie
- o 16 wyszedelem, pociagiem do innego miasta z psem, z ziomkiem na kawe
- o 18 pociagiem w inne miejsce do ziomka w odwiedziny
- 00:30 pociag powrotny w ktorym napierdalem pilka przez wszystkie wagony a moj pies ja szukal
.....jakos nikt dzisiaj nie ucierpial przez mojego psa ktory zawsze i wszedzie biegal bez smyczy
dodam ze to dobermann, zajebiscie grozna rasa :rotfl:

Mam w dupie ludzi ktorzy boja sie psow, jesli sie boja niech zapuszcza warkoczyki

KonradMK napisał/a:
pies bez smyczy i nie obchodzi mnie czy właściciel wie co on może mi zrobić a czego nie bo to ja się boję a nie on

Ktos o Twojej budowie moze sie bac niedzwiedzia lub tygrasa, ale psa? Blagam....

KonradMK napisał/a:
A jak ktoś chce chodować zwierzęta to niech wypierdala na wieś.

Sam wypierdalaj na wies jesli boisz sie psow, ja sie bardziej obawiam ptakow ktore moga mi nasrac na glowe

BaRtO_206GT napisał/a:
niestety wiele ludzi nie ogarnia tego czy ich pies jest grozny czy nie, czy moze stwarzac zagrozenie. Mysle ze warto znac zachowanie swojego psa ale rowniez zachowac sobie troche marginesu bezpieczenstwa zeby nikomu nie stala sie krzywda.

Jedyne wlasciwe podejscie do tematu! :)

mikson napisał/a:
a mnie najbardziej wqurwiają zasrane wszedzie trawniki nigdzie qrwa z dzieckiem nie można pójść na trawe bo wszedzie qrwa mega balas!!

smutne, ja zawsze po swoim psie zbieram gowienka, czy to sraczka czy klocki lego.

Jakarti napisał/a:
psy do lasu (ewentualnie na dzialke), ludzie do miasta

I wlasnie to jest hujowe podejscie do tematu.

Michał - Wto 25 Mar, 2008

wszyscy wypierdalajcie na wieś :D