HH.ORG na Torze - stara franca kontra włoski temperament i japońska technologa
DeeS - Nie 09 Mar, 2008
Bad-i napisał/a:
sharxhunter napisał/a:
ps. jaki może mieć związek pompa wspomagania z osiągami samochodu
na hamowni w clio mi pompa zabierala 4 KM - udowodnione
slyszalem takie teorie rowniez jesli chodzi o saxo...Misiek_lbn - Nie 09 Mar, 2008
Bad-i napisał/a:
ok, hamowania hamownią...
chodzi o to, że wynik na hamowni jest zadowalający
ale 145 KM i 990 kg, nie robi roboty takiej jak powinno, nie wiedzieć czemu Rudello - Nie 09 Mar, 2008 a moze wkładka mięsna nie teges Misiek_lbn - Nie 09 Mar, 2008 wydaje mi się ze nie ma tragedii z wkładką mięsną...Rudello - Nie 09 Mar, 2008 to dobrze
czytajac twoje wypowiedzi jak bym zrobił tak. Sprzedał to clio i wrocil do corsy.
Dostaniesz od nas medal ze odratownie clio i bedziesz jezdził wygodnie i bezawaryjnie oplem. A z czasem jak zarobisz to kupisz świeższe i szybsze auto..
ja bym tak zrobił Bad-i - Nie 09 Mar, 2008
sharxhunter napisał/a:
Bad-i napisał/a:
ok, hamowania hamownią...
chodzi o to, że wynik na hamowni jest zadowalający
ale 145 KM i 990 kg, nie robi roboty takiej jak powinno, nie wiedzieć czemu
co to znaczy nie robi roboty??
Wszystkim mowilem juz 10000000 razy ze clio 1.8 16V nigdy nie bedzie jechalo!!!!
Ja majac 161 KM dostawalem od seryjnego williego. Niestety 16ka ma to ze nie ma dolu i nie jedzie pozniej wysoko. Takze wez ty sprzedaj ten motor lub na jego bazie buduj 2.0. Serio, jest to bardzo fajna jednostka natomias bedac mocniejsza od innych wcale nie pokazywala swojego pazura Misiek_lbn - Nie 09 Mar, 2008 no to pytanie, po co było wydech pod 1.8 dedykowany
chociaż chyba wydechy są bardzo podobne, wiec może by nie było tragedii
jeśli ma być 2.0, to dopiero po wakacjach
taniej bedzie zrobić z tego 2 litry, czy kupić inne
ale dalej dla mnie jest niezrozumiałe, jak tyle koni w takiej wadze może nie jechać
gupie francuskie pokurwienie Bad-i - Nie 09 Mar, 2008 co to znaczy nie jedzie, z kim dostales ze uwazasz ze nie jedzie........ Jestes pewny co do osiagow swojego auta i kolegow??
Ustaw sie z seryjna 16V i bedziesz mial wszystko jasne, jezeli mu nie odjedziesz to znaczy ze albo cos cie muli albo masz konie z tylkaMisiek_lbn - Nie 09 Mar, 2008 od brata seryjnej megane f7r dostaje
mając 5 km mniej i 250 kilo mniej powinienem chyba jednak być z przodu
ze stachem dostaje z miejsca(nie umiem tym ruszać, nie uczyłem się tego, poza tym mam łyse opony), z rolki ostatnio pojechałem go, ale chodzą podobnie mimo różnicy 20 km
wiem że coś u mnie muli, ale nie mam pojęcia coM - Nie 09 Mar, 2008 jaka skrzynia jest w 1.8?Bad-i - Nie 09 Mar, 2008 to wymiec ta pompe wspomagania, sprawdz lozyska, kola itd.....
Jakie miales staraty na kolach na hamownii??
Ja majac 150 KM lalem megane bez problemuk-mart - Nie 09 Mar, 2008
sharxhunter napisał/a:
wydech pod 1.8 dedykowany
to bez roznicy, jedynie flansza przykrecana do portek jest inna, w willim odwrocona o 90stopni. Jak chcesz moge Ci sprzedac "puszke" czy tam strumienice zamiast kata, do 1.8.
Najtanszym i najprostszym rozwiazeniem byl by zakup 2.0 z kompem i wiazka, ten silnik bys sobie zatrzymal na graty Misiek_lbn - Nie 09 Mar, 2008
Bad-i napisał/a:
Jakie miales staraty na kolach na hamownii??
~85 KM M - Nie 09 Mar, 2008 posrało Cie?
ile?Misiek_lbn - Nie 09 Mar, 2008
może nie o tym samym mówimy, tutaj na dole ta linia to są straty KM wg wykresu