To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Jaka fura do tworzacego pucharu hothatchy z lat 80tych?

Vlodarsky - Pią 13 Lip, 2007

w przyszłym roku w lublinie ja nie chce podziału na klasy... :) chcę walczyć ze wszystkimi w seryjnym AXie !!!!!
dzik - Sob 14 Lip, 2007

pcs napisał/a:
przeciez mi nie chodzi o moc, tylko ze w R5 gtt ze wzgledu na brak odcinki i mozliwosc wystrojenia nie bedzie sie latwo po torze smigac. Mysle ze uno wystarczy te 120-130km zeby stawac do boju z r5 gte 1.816v

Wszystko zalezy od wielkosci turbo, jak chcemy smigac po Lublinie 150KM wystarczy i wazne jest zeby szedl z dolu, seryjne T2 w GTT i powinno byc 150KM i ciagnie z dolu.
Brak odcinki nie przeszkadza wlasnie, ja swoj silnik krecilem sporo ponad 7000rpm i zyl, jedni kreca 9000rpm :)
Na tor taki jak Lublin chyba sie lepiej sprawdzi NA, lepsza reakcja na gaz.

Nie moge sie doczekac swojej GTE, w seryjnym silniku dol byl w miare OK ale gory brak, nawet na Lublin troche malo mocy.

Lukasz, z tego co czytalem silnik z Punto jest duzo lepszy od tego z uniaka.

Vlodarsky - Sob 14 Lip, 2007

mówisz o 1,3 turbo ? a w punto jest jaki ?
Misiek_lbn - Sob 14 Lip, 2007

w punto seryjnie były tylko 1.4 turbo
w uno byly chyba 1.3 turbo

Anonymous - Sob 14 Lip, 2007

W uno też był 1.4 w drugiej fazie -link . A jeśli chodzi o silnik renault C1J, to w moim r11 jedzie o dziwo od dołu.Jest inna cewka niż w r5 i sam silnik ma inne oznaczenie niż ten w piątce.
Bart - Sob 14 Lip, 2007

silnik w uno turbo miał pierwotnie 1.3 litra pojemności i rozwijał 100KM, pod koniec produkcji uno dwójki pojawiła się wersja 1.4i.e. turbo racing, która miała 112KM, i była to ewolucja silnika 1.3.
W punto I silnik był z grubsza ten sam co w uno turbo racing, ale rozwijał już 133-136KM.

Anonymous - Sob 14 Lip, 2007

Mozesz jakies info o tym pucharze dac ? Link jakis ? Jakie wymagania ad. sprzetu ? Koszty mniej wiecej etc ?
k-mart - Sob 14 Lip, 2007

R5 1.9dci :D
Ciekawe jak to jezdzi

pcs - Sob 14 Lip, 2007

Ref napisał/a:
Mozesz jakies info o tym pucharze dac ? Link jakis ? Jakie wymagania ad. sprzetu ? Koszty mniej wiecej etc ?

:) )

Loko - Nie 15 Lip, 2007

pcs napisał/a:
Ref napisał/a:

:D :D :D

k-mart - Pon 16 Lip, 2007

Loko napisał/a:
pcs napisał/a:
Ref napisał/a:

:D :D :D :D

mi - Pon 16 Lip, 2007

k-mart napisał/a:
Loko napisał/a:
pcs napisał/a:
Ref napisał/a:

:D :D :D :D

:D :D :D :D :D

saxorulez - Pon 16 Lip, 2007

Ref napisał/a:

żeby nie było ze kultury nie ma to ja wyjaśnie
nie ma żadnego pucharu - tworzymy go na własne potrzeby

mi - Pon 16 Lip, 2007

dzifki, narkotyki, stare hothecze :D
CHRZANEK - Pon 16 Lip, 2007

mi napisał/a:
dzifki, narkotyki, stare hothecze :D

Lepiej tak niż:

stare dzifki, hot narkotyki, hecze

:D :D :D :D :D