To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Nagłośnienie Saxo

Anonymous - Pią 06 Lip, 2007

o patrz...a ja też pod HH skrzyneczke chciałem i mi ziomek poowiedział że hertz on first place i koniecznie zamknięta skrzynia
mi - Pią 06 Lip, 2007

mój hs gra w zamkniętej jakoś koło 22 litrów (sam robiłem zabudowę :P ) i chyba go to satysfakcjonuje, choć gdybym miał więcej placu, dostałby parę litrów więcej

do wszelkich zabaw na maxa polecam: http://www.linearteam.dk/...ageid=winisdpro - programik dość prosty w obsłudze, a możliwości ma spore (zupełnie jak ja :D )

Michał - Pią 06 Lip, 2007

http://www.forum.corollac...highlight=hertz
4 post ....
przedostatni post
Kod:
Ciekawe rzeczy piszesz. To Hertz ma strasznie ostry gwizdek który kuje w uszy.

i tak dalej mozna szukać

Anonymous - Pon 09 Lip, 2007

no dobra tewraz moge się rozpisac i wziąc 100% osdpowiedzialnosci za to co powiem

od dzis woże w bagażniku skrzynke Hertz ES250 ze wzmakiem monacor HPB602

od godziny 9 do 14 w firmie Media Centrum ul. Chłodna 35/37...testowałem i słuchałem i podejmowałem wybory

odsłuchałem:
Jbl GTO 1920 albo 1620 (wygląd zaj ebisty, cuda niewidy chromowane oprawki itp. cena 370zł)
dzwięk gorszy od hertza es250 zarówno w obudowie otwartej i zamknietej!!!!!!!!!!!!!!
a przecież ten jbl JEST 300mm a nie 250mm...był w obudowie zamkniętej a mimo to wolniejszy był od hertza w bassrefleksie!!!
słuchałem także blaupunkta za 200zł i jakies inne skrzyneczki ale one wyraźnie odstawały...

także potwierdzam to co mówią w Klinice dźwięku oraz Media Centrum...nie ma lepszej skrzyneczki do 400zł od tej z ES250, przetestowałem na własnych uszach
słuchałem nowego timbalanda "the way i are" gdzie na początku jest bardzo dynamiczny bass, słuchałem this is why i'm hot i TEDEGO air max classic gdzie bass jest wolny i ciągnący i w każdym przypadku Hertz był the best

podłączałm też skrzyneczki za 1000zł ale na wzmaku moim to nie słychac wogule różnicy i podobnio trzeba miec wzmaka za drugie 1000 zeby usłyszec dlaczego tamta skrzyneczka kosztuje 1000

posłuchałem radyjek również:

kenwood niski za 350zł gra 100 razy lepiej od JVC i sony z tej samej klasy i za podobne pieniądze, alpine za 1600zł gra do pewnego momentiu tak samo i dopiero przy dużym natężeniu dzwieku słychac jej wyższosc a podobno jak do wzmaka się ją podłączy to już wogule kosmos i przepasc na d "tandeta" za 300-400zł...ale rozumiem cel takich radyjek bo nie każdy musi miec supoer CA i wtedy takie radyjko jest super a mało kosztuje i gra dobrze

wysoki JVC gra zajebiscie, nie widziałem różnicy nad alpina, bez kitu!!!

tyle potestowałem i tyle moich wniosków, myślę ze są bliskie prawdzie bo moje odczucia były takie jak 2 gości z media centrum podczas testowania

ostatnie przemyślenie mam takie że warto samemu pojechac i posłuchac różnych skrzyneczek bo po parametrach czy po firmach to ch uj nie kupowanie...a to nie jes żadkością ze ktos cos na forum przeczyta a potem kupuje na allegro i nie ma poruwnania z resztą sprzętu którą odrzucił przy wyborze

Michał - Pon 09 Lip, 2007

spoko sosna !!
ja swoja skrzynke rockforda będe sprzedawał i tez postaram sie jakąś nową kupić.
Musze o tym hertzu poczytać w takim razie.

Anonymous - Pon 09 Lip, 2007

zapraszam serdecznie na Prage :)

włożymy moją skrzyneczke do ciebie do auta i zobaczymy czy ci podpasuje

Polecam ten sklep media centrum bo maja na prawde dobre ceny...jedna z najlepszych na allegro a na "+" jest to że można wpasc do nich i pomarudzic powybierac i posłuchac
więc jak masz ochote to ja z tobą michał z chęcia tam pojadę :564:

Grzesiek VTS - Pon 09 Lip, 2007

Ja dzisiaj zapodalme taki glosniory do saxo :564:

JBL GTO 570

http://www.allegro.pl/ite...fanow_jbl_.html

Piękny dźwięk normalnie LUX :P

Zadowolony PRIMO klasa :)

Sluchalem HERCE INFINITY JBL ,ale padlo na JBL SUPER POLECAM ;)

Michał - Wto 10 Lip, 2007

grzechu, robisz dystanse ? bo ja jutro robie i troche sie obawiam ze coś zjebie ...
Grzesiek VTS - Wto 10 Lip, 2007

P. Michałe A gdzie te dystanse?
ja w saxo tylko wycinałem , piłowałem i lutowałem :) i wszystko jest ZAJEBISCIE jak profil CAR AUDIO.

CHRZANEK - Wto 10 Lip, 2007

Sorx - ale nie ogarniam.
Michal mówi o dystansach z MDFu tak ?
Ale chodzi o glośniczki w drzwiach?
Czy to jest bardzo trudne do zrobienia? Wydaje mi sie że dystanse+wygluszenie robią dobrą robotę, ale możecie powiedzieć po krótce jak to zrobić.

Czy to są tylko pierścienie z mdf które pelnią role "uszczelki" i zapobiegają rezonansowi, czy chodzi o coś innego.

ej no panowie. Co wy
Audio bez dystansów to jest lipa nie audio ...
Dystanse sa po to aby tłumiły rezonans, jak chrzano napisał, rola uszczelki, pozatym, są z mdfu po to aby były miekkie i wibracje z głośnika przejmował dystans i ja rozpraszał. Przykręcanie i lut do drzwi gołośników to juz jakiś hardcore jest :D nigdy o czyms takim nie słyszałem grzesiu
Dystanse robisz wyżynarjką, przekręcasz ( jeszcze mozna przyklejić, ale cieżko o specjalny klej ) do drzwi, a do dystansów jedziesz głośniory.

Jak gruby MDF ???
Domyslam sie że im grubszy tym lepszy, ale chodzi o to żeby sie dalo oryginalną maskownice zalożyć.

dokladnie chrzaniu, musi być kompromis, ale 2-4 cm wystarczą.
Grzesiek VTS - Wto 10 Lip, 2007

Walsnie :) macie Troche racji,ale w saxo juz tego upchać sie nieuda , wiec odpada taki dystans :)
Michal gdyby to bylo w KRK to takie dystanse juz bym zrobil :)

a Masz miejsce na tweetery ???

Grzesiek VTS napisał/a:
Walsnie :) macie Troche racji,ale w saxo juz tego upchać sie nieuda

Czyżby ???
A Michal w swoim mial