Jesteśmy jak mafia sycylijska, od nas się nie odchodzi. No i teraz juz wiecie co się stało z goblą.dzik - Nie 22 Paź, 2006 Ja robilem powtarzalne 6,3 do setki.
Ale czas do setki jest kiepskim wspolczynnikiem, po pierwsze clio robi 100-tke na II-ce, po drugie przebieg mocy w tdi jest bardziej niestety korzystny niz w benzynie (przy malym turbo). Efekt taki ze clio bedzie puchlo na wyzszych biegach.
Prawda jest taka ze clio ma potencjal w kilku sprawach
- wydech ta sporo koni i to czuc
- krotsza skrzynia, seryjna zabija osiagi
I inne mniej sprawdzone osobiscie tricki.
Zaleta clio jest tez start i skrzynia, clio ma bardzo dobra trakcje na starcie i po dlugich cwiczeniach naprawde na starcie mozna sporo narozrabiac. A przy porownywalnych mocach dlugosc do duzo do odrobienia.k-mart - Nie 22 Paź, 2006
dzik napisał/a:
Efekt taki ze clio bedzie puchlo na wyzszych biegach.
niestety to jest najbardziej odczuwalnym mankamentem, w sportach oczywiscie jeszcze nie tragedia, ale moje clio od zapiecia IV. juz sie nie rozpedza. strick - Nie 22 Paź, 2006
saxorulez napisał/a:
tak..
nowy nick Gobli na sr.pl
olałemhothatchibardzożałuje
Dopiero teraz doczytałem, dobre Jaco707 - Śro 25 Paź, 2006 Wczoraj na mieście spotkałem fabie rs, podobno też 160km (może to ta sama?). Nie udało nam się dokładnie porównać osiągów, bo nie wytrzymałem ciśnienia na starcie i ruszyłem chwile przed zapaleniem zielonego . Później nie było okazji na miarodajny wyścig z zatrzymanego, ale od mokotowa do centrum jechaliśmy razem . Ogólnie Fabia dobrze się odpychała, ale ciężko mi uwierzyć że jest tak samo szybka co clio sport. Ja mam seryjne s16, a wydaje mi się że jeździ porównywalnie do tej fabii Loko - Śro 25 Paź, 2006 A jechałes z clio sportem? 140 konne s16 nie powinno jakoś strasznie odstawać.Jaco707 - Śro 25 Paź, 2006
Loko napisał/a:
A jechałes z clio sportem? 140 konne s16 nie powinno jakoś strasznie odstawać.
Moje s16 jest 118 konne Loko - Śro 25 Paź, 2006 O kutwa faktycznie pomyliło mi się z drugim czarnym , no o w takim razie elegancko szło z fabią strick - Śro 25 Paź, 2006
Loko napisał/a:
140 konne s16 nie powinno jakoś strasznie odstawać
Już myślałem że masz jakieś zaćmienie i myslisz że seryjne s16 ma 140KM FreeMan - Śro 25 Paź, 2006
Jaco707 napisał/a:
Wczoraj na mieście spotkałem fabie rs, podobno też 160km (może to ta sama?). Nie udało nam się dokładnie porównać osiągów, bo nie wytrzymałem ciśnienia na starcie i ruszyłem chwile przed zapaleniem zielonego . Później nie było okazji na miarodajny wyścig z zatrzymanego, ale od mokotowa do centrum jechaliśmy razem . Ogólnie Fabia dobrze się odpychała, ale ciężko mi uwierzyć że jest tak samo szybka co clio sport. Ja mam seryjne s16, a wydaje mi się że jeździ porównywalnie do tej fabii
widzisz Tobie sie wydaje a ja jestem pewien ze 160km fabia chodzi podobnie ja clio sport.. Zreszta zeby nikt nie pisal ze jemu sie wydaje, byl przy tym Dzik i Jimmek.Jaco707 - Śro 25 Paź, 2006
FreeMan napisał/a:
widzisz Tobie sie wydaje a ja jestem pewien ze 160km fabia chodzi podobnie ja clio sport.. Zreszta zeby nikt nie pisal ze jemu sie wydaje, byl przy tym Dzik i Jimmek.
Clio sport ma więcej mocy i jest lżejsze niż ta fabia, więc dlatego dziwi mnie, że jest wolniejsze/tak samo szybkie.
Zamieniłem dwa słowa z kierownikiem fabii i potwierdził, że ścigał się z clio sport kilka dni wcześniej Również powiedział, że zbierają się podobnie. Aha i był zdziwiony osiągami puga FreeMan - Śro 25 Paź, 2006
Jaco707 napisał/a:
FreeMan napisał/a:
widzisz Tobie sie wydaje a ja jestem pewien ze 160km fabia chodzi podobnie ja clio sport.. Zreszta zeby nikt nie pisal ze jemu sie wydaje, byl przy tym Dzik i Jimmek.
Clio sport ma więcej mocy i jest lżejsze niż ta fabia, więc dlatego dziwi mnie, że jest wolniejsze/tak samo szybkie.
Zamieniłem dwa słowa z kierownikiem fabii i potwierdził, że ścigał się z clio sport kilka dni wcześniej Również powiedział, że zbierają się podobnie. Aha i był zdziwiony osiągami puga
tylko ze fabia ma 380 nm a ja 197nm. Faktycznie na jedynce odjezdzam, ale kazdy koljny bieg idziemy rowno.
gratuluje osiagow puga / moze jakis sprint przy dobrej pogodzie? Bardzo ladnie wyglada teraz pulawska w nocy ?Jaco707 - Śro 25 Paź, 2006
FreeMan napisał/a:
tylko ze fabia ma 380 nm a ja 197nm. Faktycznie na jedynce odjezdzam, ale kazdy koljny bieg idziemy rowno.
gratuluje osiagow puga / moze jakis sprint przy dobrej pogodzie? Bardzo ladnie wyglada teraz pulawska w nocy ?
Clio s1600 ma tylko 202Nm, a na suchej nawierzchni może konkurować np. z lancerami które mają ok. 500Nm .
Co do sprintu to nie ma problemu, ale jest raczej oczywiste, że seryjne s16 będzie wolniejsze od clio sporta
Puławska w nocy jest w miare pusta, ale jadąc w strone centrum dopiero na wysokości dolnej zaczyna się równy asfalt (od wilanowskiej do dolnej są straszne dziury).dzik - Śro 25 Paź, 2006
FreeMan napisał/a:
Tylko prosze bez glupot o porownywaniu momentu. Plizz.
Hint: skrzynia biegow.
Osiagi fabii sa dobre ze wzgledu na mala wysilona sprezarke, jak policzysz srednia moc w intersujacym nas zakresie obrotow to w tym wypadku diesela bedzie mial wiecej, smutna prawda.