To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] skuter Benelli X50 nowy

anjas - Śro 01 Kwi, 2015

i stulejarze
PiTT - Śro 01 Kwi, 2015

Rasta, kluczowe zdanie

"Peugeot Gallpolis 2008 rok z przbigiem 8800 km, skuter jak nowy"

widze różnicę pomiędzy całkowicie nowy a jak nowy? :D

to tak jak z autami ;)

cieszę się że jesteś łowcą okazji, ale taka 50 to raczej dla kogoś kto dopiero zaczyna zabawę albo chce po prostu zrobić komuś prezent :)
ja bym nie kupił bo nie widze sensu 50 jesli mozna miec 125... ale znajdą się tacy którzy nie potrzebują nic większego ;)

was79 - Śro 01 Kwi, 2015

Nie znam się na skuterach ale tu chyba jest jak z fają, lepiej mieć większą :D
karoluPL - Śro 01 Kwi, 2015

PiTT napisał/a:
wiadomo to jest nowy skuter, wiec nie ma co sie doszukiwac, jedyny jego minus to pojemnosc 50, ale moze wlasnie takiego ktos szuka

ja cudem sprzedałem swoją aprilie, ruch w skuterach 50ccm, jest prawie znikomy..

także ten, powodzenia!

kosmita - Śro 01 Kwi, 2015

Daje pińcet i zabieram :>
rasta - Śro 01 Kwi, 2015

PiTT napisał/a:
Rasta, kluczowe zdanie

"Peugeot Gallpolis 2008 rok z przbigiem 8800 km, skuter jak nowy"

widze różnicę pomiędzy całkowicie nowy a jak nowy? :D

to tak jak z autami ;)

cieszę się że jesteś łowcą okazji, ale taka 50 to raczej dla kogoś kto dopiero zaczyna zabawę albo chce po prostu zrobić komuś prezent :)
ja bym nie kupił bo nie widze sensu 50 jesli mozna miec 125... ale znajdą się tacy którzy nie potrzebują nic większego ;)

Pitt, to była odpowiedz na zaczepkę PCS'a, że niby nie da się w tej kasie kupić sensownego skutera.

Wracając do 50cc, to ty byś nie kupił bo już miałeś i wiesz, że taka popierdziawka to się nadaje co najwyżej do rozwożenia pizzy, a nie czerpania przyjemności z jazdy i sprawnego przemieszczania.

Bonczek - Śro 01 Kwi, 2015

Moja Beata na ten sezon przejmuje moja 50ccm (odblokowana, wariator, moduł) która śmiga do 75, z górki 80km/h. Dla niej jest wystarczająca, Beata raczej nie ma aspiracji do 'sportowej' jazdy. Może tez kwestia tego ze wazy 50kg. Sam śmigalem na tym skuterze 3 sezony i jest zdecydowanie wystarczająca na dojazdy przez korek do pracy. Chyba ze ktoś jeździ skuterem dla frajdy, ale wtedy kończę rozmowę bo to trzeba być jebnietym :rotfl:
rasta - Czw 02 Kwi, 2015

Lepsza frajda z jazdy 250 niż 50 :-p Na 500 juz takiej frajdy nie ma w mieście bo to zazwyczaj już krowa i ciężko jest się w korku przeciskać no chyba, że wypadamy poza miasto to wtedy sytuacja się odwraca.
PiTT - Czw 02 Kwi, 2015

jazda 50 nawet odblokowana to chuj! :D
stanie obok takiej samej wielkosci skuterek tylko ze 125 i nawet nie ma o czym rozmawiac
nie chodzi o sciganie czy wygrywanie pucharow, ale o zwyczaje bezpieczenstwo na drodze
stajesz na pole position taka 125 i wiesz ze mala szansa ze zostaniesz najechany z tylu :)
z 50 roznie bywa, czesto skuter po prostu powoduje agresje innych uzytkownikow drog i bardzo im to przeszkadz ze ktos chce byc szybszy

Kamill - Czw 02 Kwi, 2015

+1
Bonczek - Czw 02 Kwi, 2015

PiTT, ile ważysz? Bo jednak myśle ze jak siadziesz na 125ccm a ważące 50kg dziewczę na skuter z silnikiem o mniejszej pojemności (50ccm) to to ze bedziesz szybszy nie jest takie oczywiste ;) jeździłem takim skuterem 400ccm, jakaś Yamaha - za pierwszym razem stwierdziłem ze fajna zabawka. Drugim razem jak juz sie z nim oswoiłem, utwierdziłem sie ze z dupy, chyba ze ma sie jeszcze moto albo trzeba szybsze 2 kolka zamaskować w domu.
Mrozu - Pią 03 Kwi, 2015

Miałem cały przekrój skuterów od 50 przez 125, 250 i 400. Na miasto najlepszy był 250. Osiągami 0-100 jechał identycznie jak 400, powyżej 100km/h 400 robiła dopiero z niego przeciąg. Jeżeli porównywać 50 do 125 to jak dla mnie wybór jest oczywisty ze 125 lepsze ale tylko dlatego ze ciche i dużo bardziej ekonomiczne, ponieważ 125 miałem 4T a 50 w 2T odblokowania z jakimś zmienionym wydechem i rolami.
pcs - Nie 05 Kwi, 2015

Rasta, zupelnie mi nie chodzilo, o to, ze nie da sie kupic sensownego skutera za 5tys, bo oczywscie sie da (np. moj :) ), tylko, ze Twoje argumenty to troche na poziomie handlarza Mirka. Ktos pisze, ze sprzeda clio sport z salonu PL i przebiegiem 50tys km z 2007 roku za 35tys a Ty mu odpisujesz, ze eee taka cena za clio jak szwagier kupil za tyle A6 (co z tego, ze sciagane po dzwonie z niemiec, naprawione w garazu, przebieg skrecony 3 razy, ale odpucowany i wyglada jak nowy!)

Mogles miec za podobna cene podobny skuter ode mnie, o tej samej mocy tylko ciut lzejszy, tego samego producenta (piaggio), bardziej sportowy, z pewna przeszloscia, nowym silnikiem, czesciami na zapas i co najwazniejsze do jezdzenia legalnie na prawko B, a nie na A (chyba w nowej ustawie bedzie za to 1000zl- 3000zl karnej oplaty). A kupiles tez fajny skuter Peugeot Geopolis (nie Gellpolis jak napisales), ktorego producent opisuje tak:

"Producent opisując Geopolisa wyraźnie zaznacza przeznaczenie skutera do użytku dla kobiet. Zgrabna sylwetka, spokojne, delikatne kształty ale dynamiczne krzywizny – to wszystko ma zwrócić uwagę kobiecego oka. Siedzisko umieszczone na wysokości 78cm także ma być elementem zachęcającym damską klientele do wyrażenia zainteresowania Geopolisem."

rasta - Nie 05 Kwi, 2015

Masz rację Geopolis, a skuter został kupiony dla kobiety. Kobiecie tej pokazywałem twój skuter ale nie wykazała zainteresowania - sorry winnetou.
pcs - Nie 05 Kwi, 2015

Bo moj skuter nie jest dla kobiety, siodlo za wysoko, wyglad nie ten i nijak sie nie da wsiasc w spodnicy (tzn da, ale rozpraszajac innych kierowcow :) ). Geopolis super, na pewno duzo wygodniejszy od przewartosciowanej vespy.

Apropos okazji byla ostatnio salonowa honda SH300i 2008, 40tys km, ale serwis regularny w hondzie plaza za 5800 bo sie sprzedawcy spieszylo. I sprzedala sie 2 godziny. Mnie odstraszyl paskudny zloty kolor, ale kobiecie mogl sie spodobac. Skuter najlepszy w klasie i z abs.