karwa Tomcat co jest nami nie tak... albo jesteśmy pokazani jak kompletnie nie jedziemy... albo jak popełniamy błąd
ale i tak największą wtopę zaliczył Misieq.. nie dość ze na każdym filmiku na którym jest to go obraca.. to jeszcze jechał jako gość... zawodnik z licencja szkoda ze go juz nie ma na forum Bonczek - Pią 11 Lut, 2011 1:32 mistrz ujęcie!Tomcat - Pią 11 Lut, 2011 Januszek, to przez te amory tak podskakujemy ? Jakoś w jeździe tego nie czułem...Janusz - Pią 11 Lut, 2011
Tomcat napisał/a:
Januszek, to przez te amory tak podskakujemy ? Jakoś w jeździe tego nie czułem...
raczej nie... ja to czułem w jeździe.. ale generalnie seryjne amory jak się im kończy zakres dziwnie się zachowują... w Radomiu potrafiło mną tak rzucać tylko dużo bardziej na tym najszybszym zakręcie, a wtedy nie były jeszcze wylane droga była równa jak stól a prędkość była dużo większa Loko - Pią 11 Lut, 2011
Janusz napisał/a:
Tomcat napisał/a:
Januszek, to przez te amory tak podskakujemy ? Jakoś w jeździe tego nie czułem...
raczej nie... ja to czułem w jeździe.. ale generalnie seryjne amory jak się im kończy zakres dziwnie się zachowują... w Radomiu potrafiło mną tak rzucać tylko dużo bardziej na tym najszybszym zakręcie, a wtedy nie były jeszcze wylane droga była równa jak stól a prędkość była dużo większa
Ty to masz obniżone to to Clio czy jak?Janusz - Pią 11 Lut, 2011
Loko napisał/a:
Ty to masz obniżone to to Clio czy jak?
niby są jakieś springi od grand toura, i seryjne amory chętnie posłucham co zrobić żeby się tak niezachowywał... bo to jest norma jak zaatakuje naprawdę na granicy zakręt...jarek-malopolska - Pią 11 Lut, 2011
Janusz napisał/a:
ale i tak największą wtopę zaliczył Misieq.. nie dość ze na każdym filmiku na którym jest to go obraca.. to jeszcze jechał jako gość... zawodnik z licencja szkoda ze go juz nie ma na forum
to fakt, co filmik to obrót, a to ten kolega ma licencje jechały dwa czarne saxo czy jedno tylko zmianił koła miedzy przejadami, bo na jednym te comopotive_y a na innym ujeciu jakies jak by 'blachy", chyba ze to nie ten sam wóz;PJanusz - Pią 11 Lut, 2011
jarek-malopolska napisał/a:
jechały dwa czarne saxo czy jedno tylko zmianił koła miedzy przejadami, bo na jednym te comopotive_y a na innym ujeciu jakies jak by 'blachy", chyba ze to nie ten sam wóz;P
dwa czarne saxoloto jechały... jedno na compomotivach i to jest Misieq który kiedys tu był. A własciciela tego saxo na stalóffkach nie znamLoko - Pią 11 Lut, 2011
Janusz napisał/a:
Loko napisał/a:
Ty to masz obniżone to to Clio czy jak?
niby są jakieś springi od grand toura, i seryjne amory chętnie posłucham co zrobić żeby się tak niezachowywał... bo to jest norma jak zaatakuje naprawdę na granicy zakręt...
Problem na 100% leży w amorach, albo są styrane na maksa, albo nie pracują dobrze ze skróconymi sprezynami, albo oba powody jednocześnie Janusz - Pią 11 Lut, 2011
Loko napisał/a:
Problem na 100% leży w amorach, albo są styrane na maksa, albo nie pracują dobrze ze skróconymi sprezynami, albo oba powody jednocześnie
a może to być wina wysokiego środka ciężkości powstałego w wyniku usadzenia sporego pilota na prawym ??
a tak poważnie to przypuszczam ze to raczej sprężyna nie pracuje dobrze z seria, bo od zawsze miałem takie wrażenie ze kiedy clio nie chce jechać na trzech kołach tylko kiedy podnosi wew. tylne to zaczyna nim wtedy tak bujac Janusz - Pią 11 Lut, 2011
z kolei gość w srebrnym cieniasie chyba na ostrej bani jechał
o karwa teraz patrze ze ten koleś ze srebrnego evo ma blachę KWA KarQ - Pią 11 Lut, 2011 Dobry dzik w tym Evo.
Astra ładnie przeszła w pierwszym przejeździe.Cassis - Sob 12 Lut, 2011 "Automobilklub Krakowski w dniu 5.03.2011r zorganizje w Wieliczce na placu przy ulicy Jedynaka, imprezę pod nazwą "Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza dla Amatorów"."
"Automobilklub Krakowski w dniu 5.03.2011r zorganizje w Wieliczce na placu przy ulicy Jedynaka, imprezę pod nazwą "Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza dla Amatorów"."