To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

kosmita - Czw 15 Kwi, 2010

Marek23, może napisz/zadzwoń do tego typa od www.sliki.pl, bo on sprowadza sporo opon i często ma dostawy, więc może akurat będzie miał coś ci Ci podpasuje.
Marek23 - Pią 16 Kwi, 2010

Napisałem do niego,zobaczymy co mi odpisze... Angole na razie bez odpowiedzi.
PiTT - Nie 25 Kwi, 2010

co możecie powiedzieć o Nokianach ZG2?
Bart - Nie 25 Kwi, 2010

szczerze?

nic.

M - Nie 25 Kwi, 2010

Nazwa kojarzy mi się z telefonem
PiTT - Nie 25 Kwi, 2010

eM napisał/a:
Nazwa kojarzy mi się z telefonem

to Avon pewnie z kremami :rotfl:

Nath - Pon 26 Kwi, 2010

Janusz napisał/a:
Pytanie do panów którzy jeździli na uniroyalach raineskpert bądź innych. Jak z trwałością tych gum ?? przy normalnym użytkowaniu w seju wytrzymaja kilka sezonów spokojnie??

Sa trwale mimo ze guma jest dosc miekka (jezdze teraz drugi sezon na takich w dupowozie). Nie mam nic im do zarzucenia, moze tyle ze plywac lubia, ale to pewnie wina wysokiego profilu opony+miekkich bokach, zachowuja sie rowniez poprawnie na suchym. Po dluzszej trasie z obciazeniem nie zauwazlem jakiegos mocnego zuzycia, choc sie nagrzaly troche :)
Co do ostrej jazdy na tych oponach to sie nie wypowiem, gdyz 1.9jtd o ksztaltach budki telefonicznej ku temu nie sprzyja... Podsumowujac do spokojnej jazdy polecam. W lekkim seju dadza rade.

Bart - Pon 26 Kwi, 2010

Nath napisał/a:
1.9jtd o ksztaltach budki telefonicznej

doblo? :]

Nath - Wto 27 Kwi, 2010

Tak :faja:
leon - Wto 27 Kwi, 2010

może komuś się opinia przyda.. 195/45/16 Yokohama s.drive 84W
poprzednio miałem GSD3 ale był juz mega smietnik, mimo to uważam Goodyeara za twardszą i mniej komfortową oponę. Yokohama jest przyjaźniejsza na co dzień. Niestety przez pierwsze 500 Km od założenia miała tendencję do uślizgu - szczególnie tył clio uciekał w ostrzejszych zakrętach. Od soboty, kiedy lekko je starłem, jest o wiele lepiej. Trakcja przy ruszaniu o wiele wcześniej i uślizg tyłu w zakręcie też mniejszy. Jest w sam raz (chociaż pewno PARADA daje o wiele więcej funu na suchym ale o tym dopiero się przekonam jak zakupie jakieś 15' )

Janusz - Wto 27 Kwi, 2010

leon napisał/a:
Jest w sam raz (chociaż pewno PARADA daje o wiele więcej funu na suchym ale o tym dopiero się przekonam jak zakupie jakieś 15' )

takie pytanie Leon, dlaczego wziołes do upalania komplet nowych parad a nie r888 ?? duza była różnica w kasie ??

leon - Wto 27 Kwi, 2010

Janusz
Firma w której kupowałem miała i Parady i r888 w interesującym mnie rozmiarze ale cena ósemek nawet jak na UK to zabijała. Parady wyszły mnie coś po po około 150 zł sztuka a r888 byłyby coś w okolicach 350/400 zł za sztukę. Jak widzisz różnica ogromna a uważam że na slicka jeszcze przyjdzie czas :)

Qukie - Czw 29 Kwi, 2010

leon napisał/a:
Parady wyszły mnie coś po po około 150 zł sztuka

nie wiem skąd masz takie ceny, ale zamawiam kontener s.drive'ów ;D

GeKo - Czw 29 Kwi, 2010

ebay ears-motorsport tak sie gość nazywa. Bart Ci ogarnie transport jeśli weźmiesz więcej niż 1kpl.
leon - Czw 29 Kwi, 2010

+1 :faja: