bez znaków przestankowych można to rozumieć dwójnasób
Nie ma co rozumiec teraz juz wiem dlaczego tak tanio te opony kupilem mimo ze 8 mm miesa jeszcze na nich. Ale nic to te kólka i tak tylko dla wygladu bedzie chwila i pare groszy todokoncze kompletowanie zestawu na r888 Bad-i - Wto 30 Mar, 2010
AndreXSi napisał/a:
Panowie czy jeździł ktoś na 195/50/15 w 106? założyłem na próbę 195/45/15 na przód i wygląda jak kupa a międzu koło a nadkole mogę włożyć głowę (a tą mam niemałą...), mimo że jest -30...
Poza tym profil jest tak niski że boje sie o stan felg i zawiasu na obecnych dziurach
195/50 byłaby idealna : pytanie czy nie będzie ocierać przy tylnej belce -1 ząbek
Oczywiście chodzi mi o opony do jazdy na codzień, więc jestem gotów przełknąć że będzie się na 195/50 minimalnie gorzej napędzał
ja nawet na takich startowałem - przod nic sie nie dzieje, tyl moze delikatnie obcierac na dobiciach (ale to mozna wyeliminowac walac kilka razy mlotem od dolu w nadkole)k-mart - Wto 30 Mar, 2010
AndreXSi napisał/a:
Panowie czy jeździł ktoś na 195/50/15 w 106? założyłem na próbę 195/45/15 na przód i wygląda jak kupa a międzu koło a nadkole mogę włożyć głowę (a tą mam niemałą...), mimo że jest -30...
Poza tym profil jest tak niski że boje sie o stan felg i zawiasu na obecnych dziurach
Andre poka jakies foty pogladowe bo nie moge sobie tego wyobrazic.Anonymous - Wto 30 Mar, 2010 znaczy jak wkładam tam głowę?
pyerdziele, zakładam 195/50, na tym co jest teraz to jakaś masakra...k-mart - Wto 30 Mar, 2010
Cytat:
znaczy jak wkładam tam głowę?
dokladnie Janusz - Śro 31 Mar, 2010
AndreXSi napisał/a:
znaczy jak wkładam tam głowę?
a cycami zapierasz się o felgę.kamil - Nie 04 Kwi, 2010 po pierwszych dniach jazdy na Martinowych Kumho ku31 muszę stwierdzić, że bardzo poprawne opony.
Myślałem, że na suchym będą znacznie lepsze niż na mokrym, okazało się że na mokrym zachowują się znacznie lepiej niż Nokian NRHi.
Na suchym w ciasnych zakrętach delikatnie odpuszczają ale bardzo delikatna poprawka i jest oki. Uślizg nie jest znaczny.
Jak na tydzień jeżdzenia mogę wystawić bardzo dobrą notę tym oponom.
MartinH, dzięki za reco.rasta - Nie 04 Kwi, 2010 Jak ktoś szuka 18" w dobrej cenie to polecam to -
We wtorek wieczorem klikłem a w czwartek już miałem u siebie. Opona zgodna z opisem Pirelli P Zero Nero 225/45/18, 36 tyg. 2009 r.Janusz - Nie 04 Kwi, 2010 Pytanie do panów którzy jeździli na uniroyalach raineskpert bądź innych. Jak z trwałością tych gum ?? przy normalnym użytkowaniu w seju wytrzymaja kilka sezonów spokojnie??fydi - Pią 09 Kwi, 2010 Czy na tych oponach da się jeszcze pośmigać? Dużo z nich zostało? Bo nie wiem czy się inetersować
http://allegro.pl/item985..._wyscigowe.htmlRyba - Pią 09 Kwi, 2010
Janusz napisał/a:
Pytanie do panów którzy jeździli na uniroyalach raineskpert bądź innych. Jak z trwałością tych gum ?? przy normalnym użytkowaniu w seju wytrzymaja kilka sezonów spokojnie??
Jezdzilem na rainsportach (w prawdzie nie na hothaczu), i nie wiem czy to zasluga twardej gumy, czy czegos innego ale na prawde opona nie do zdarcia.
Zrobilem na tym dziadostwie 10000 km i sprzedalem jeszcze z samochodem z okolo 5.5-6 mm bieznika.jarek-malopolska - Pią 09 Kwi, 2010
AndreXSi napisał/a:
195/50 byłaby idealna : pytanie czy nie będzie ocierać przy tylnej belce -1 ząbek
Oczywiście chodzi mi o opony do jazdy na codzień, więc jestem gotów przełknąć że będzie się na 195/50 minimalnie gorzej napędzał
A zawias to seria ?? Jak seria to buja tyłem i obciera na -1 ząbek... nie wiem jak by było na twardszym amorze, bo zanim wrzuciłem twarde to juz zmieniłem na 45..
Ja osobiście drugi raz bym nie kupił 50 profilu, u mnie jest -35 lub -40 i z tyłu bodaj dwa zabki i jest majonez na 195/45..106 - Pią 09 Kwi, 2010
pewnie tak z tym ze to jest ciety pelny slick. wg mnie nadaje sie jeszcze do
poglebienia gdybys chcial go bardziej otworzyc na mokre. poza tym jest to
opona wyscigowa i moze byc tak ze bedzie to jakas twarda mieszanka.fydi - Pią 09 Kwi, 2010
106 napisał/a:
wg mnie nadaje sie jeszcze do
poglebienia gdybys chcial go bardziej otworzyc na mokre.
to raczej nie.
106 napisał/a:
poza tym jest to
opona wyscigowa i moze byc tak ze bedzie to jakas twarda mieszanka.
wg mnie nadaje sie jeszcze do
poglebienia gdybys chcial go bardziej otworzyc na mokre.
to raczej nie.
106 napisał/a:
poza tym jest to
opona wyscigowa i moze byc tak ze bedzie to jakas twarda mieszanka.