To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Tomcat - Wto 23 Mar, 2010

leon napisał/a:
ups pomylilem Tomsona z Loko .. ale wiedzialem ze czerwone saxo :D

chodziło Ci o mnie ? ;D

Qukie - Czw 25 Mar, 2010

ja mam s.drive na co dzień i są przaśne :] zarówno na suchym jak i mokrym, ale to w słabej Hądzinie ;D
GeKo - Czw 25 Mar, 2010

to też do słabego auta, wiec chyba wybór będzie dobry. Warunak mają dobrze hamować na suchym i mokrym. Trzymanie boczne ma mniejsze znaczenie.
kubas - Czw 25 Mar, 2010

tomcat a nie były ty potenzy przypadkiem ?
Qukie - Pią 26 Mar, 2010

Trzymanie boczne też jest całkiem sympatyczne :-)
Tomcat - Pią 26 Mar, 2010

kubas napisał/a:

Nie nie, te Potenzy miałem wtedy na tyle i działały bardziej jak troleje do ćwiczenia poślizgów niż opona ;D

kamil - Wto 30 Mar, 2010

Martinowe Kumho założone na 106 i wczoraj pierwsze jazdy po mokrym - trzymają się i jestem jak na razie zadowolony. Dzisiaj wracając do domu sprawdzę na suchym jeden zakręt jak przy 100 km/h przytrzymają tzn. że jest dobrze :)
PiTT - Wto 30 Mar, 2010

kamil napisał/a:
Martinowe Kumho założone na 106 i wczoraj pierwsze jazdy po mokrym - trzymają się i jestem jak na razie zadowolony. Dzisiaj wracając do domu sprawdzę na suchym jeden zakręt jak przy 100 km/h przytrzymają tzn. że jest dobrze :)

aha, Marek szykuj miejsce w warsztacie...
:rotfl:

TOXIC - Wto 30 Mar, 2010

Tomcat napisał/a:
kubas napisał/a:

Nie nie, te Potenzy miałem wtedy na tyle i działały bardziej jak troleje do ćwiczenia poślizgów niż opona ;D

No to ja mam teraz tak z Barum Bravuris :) myslalem ze rozmiar 205 zamiast 195 bedzie lepiej kleil przy normalnej jezdzie ale na mokrym aż sie bałem jechac :/

PiTT - Wto 30 Mar, 2010

TOXIC napisał/a:
Tomcat napisał/a:
kubas napisał/a:

No to ja mam teraz tak z Barum Bravuris :) myslalem ze rozmiar 205 zamiast 195 bedzie lepiej kleil przy normalnej jezdzie ale na mokrym aż sie bałem jechac :/

o kurde, miałem kiedyś bravurisy, co mogę powiedzieć... wszystko co najgorsze :D
na mokrym masakra, na rozgrzanym asfalcie... też masakra xD

Walle - Wto 30 Mar, 2010

a jakim cudem na mokrym 205 ma lepiej trzymać niż 195? :) na suchym rozumiem, ale na mokrym ta zasada się niekoniecznie sprawdza :)

poza tym barumy to porażka, jeździłem w e30tce i wyrzuciłem szybciutko

kamil - Wto 30 Mar, 2010

Napisał, że przy normalnej jeździe
Walle - Wto 30 Mar, 2010

bez znaków przestankowych można to rozumieć dwójnasób
Anonymous - Wto 30 Mar, 2010

Panowie czy jeździł ktoś na 195/50/15 w 106? założyłem na próbę 195/45/15 na przód i wygląda jak kupa a międzu koło a nadkole mogę włożyć głowę (a tą mam niemałą...), mimo że jest -30...
Poza tym profil jest tak niski że boje sie o stan felg i zawiasu na obecnych dziurach

195/50 byłaby idealna : pytanie czy nie będzie ocierać przy tylnej belce -1 ząbek

Oczywiście chodzi mi o opony do jazdy na codzień, więc jestem gotów przełknąć że będzie się na 195/50 minimalnie gorzej napędzał ;)

PiTT - Wto 30 Mar, 2010

znajoma ma do sprzedania opony w bardzo dobrym stanie, może ktoś akurat coś takiego szuka
Toyo R27 185/55/15 , 38 tydzien 2008r.
cena ok 150zl za szt.
http://www.forum.hothatch...p=321549#321549