Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa Bemowo
zefir - Śro 12 Wrz, 2012 niee, pierwotnie miało być max 10k a skończyło się ze ludzie kupowali za mniej , właśnie o nich pisałem ze developer dał dupala i generalnie jakość wykończenia troche nie była adekwatna do ceny
(takie mam info od kumpla co pracuje w Łodzi w pośrednictwie nieruchomości)
najdrozsze jakie slyszalem ceny w Łodzi to było 13/14k za metrdzik - Śro 12 Wrz, 2012
pP napisał/a:
sprzedajesz chate, spłacasz kredyt i jebiesz drzwiami
a różnica jest taka, że masz kasę (różnice pomiędzy ceną za jaką sprzedałeś a kapitałem, który Ci został do spłacenia) a nie na koncie kogos, od którego wynajmowałeś mieszkanie
Taaaa, tylko się okazuje że przez te pierwsze lata spłacałeś same odsetki a nie kapitał
Tzn, nie wiem jak jest w hipotecznym, ale chyba wszystkie inne kredyty tak robia ludzi w ch**ja.
Jedno i drugie ma swoje zalety, jak wynajmujesz to masz w dupie czy wydumka którą kupiłeś nie rozsypie się przed ostatnią ratą. Słyszałem już tyle patentów deweloperskich że budynek z czasów PRL zbudowany na jednym worku cementu okaże się solidniejszy.
Jak wynajmujesz to nie chce Ci się nawet większego mebla od TV wkladać bo zawsze właściciel może pogonić i będzie zajebisty klops logistyczny związany z przeprowadzką.pP - Śro 12 Wrz, 2012 ja mowie na swoim przykładzie - rata składa się z 40% kapitału, 60% odsetekGeKo - Śro 12 Wrz, 2012
dzik napisał/a:
budynek z czasów PRL zbudowany na jednym worku cementu okaże się solidniejszy.
Dlatego jak brać coś z wielkiej płyty to tylko z okresu stanu wojennego, nic się wynieść nie dało Jak ojciec skuwał tynk pod kafelki w łazience to z kawałkami cegieł odchodził M - Czw 13 Wrz, 2012 U mnie w bloku który był budowany za stalina w PRL - tynk składa się w 98% z piasku i w 2% ze śliny chyba. Spróbuj wywiercić dziurę pod kołek to będziesz mógł tam wsadzić głowę.rasta - Czw 13 Wrz, 2012 Na Mariensztacie też tak mam ale to pierwsze wybudowane osiedle po wojnie dzik - Czw 13 Wrz, 2012
pP napisał/a:
ja mowie na swoim przykładzie - rata składa się z 40% kapitału, 60% odsetek
Liniowo? Tzn pierwsza i ostatnia ma te same proporcje?
Ja mam większe doświadczenie w dwóch konstrukcjach.
Tarchomin, rok budowy 80 czy 81, rama H. Sama konstrukcja "nie ma ch*", ściany pancerne, ale tynk to piasek i woda. Jak byłem gnojkiem to rodzice się wkur*li z mojego hobby, robienie dziur w ścianach palcem.
Teraz mieszkam w budynku z cegły rocznik 55. Tynki fatalne miejscami, jak robiłem właśnie remont to był przegląd. Pół ściany się trzyma, pół odpada. Mieli też chyba tynk w wersji samopoziomującej bo przy podłodze jest 3cm więcej. Ale cała reszta pancerna i przeżyje pewnie konstrukcje które wyrosły kilka lat temu.
I trzecia w której pomieszkiwałem, bananowa deweloperka, rok ok 2000r. Wspólnota walczyła dzielnie naprawiając wszystko na bieżąco by budynek nie uzyskał statusu kamil - Czw 13 Wrz, 2012 na szczęście ja mam budynek z czasów Kaczyńskiego. Solidna konstrukcja, tynki nowoczesne, wylewki, gładzie najwyższej jakości. Gres i egzotyk na podłodze. Marmur na klatkach schodowych.
Nie to co budynki już za czasów PO, tam to miernota i bieda. Ścianki działowe z gipso-kartonu, ściany pękają, a na klatkach bieda piaskowiec.siema - Czw 13 Wrz, 2012 Coś z tym stanem wojennym musi być! Mój blok w styczniu będzie obchodził trzydziestolecie, więc jak w mordę strzelił budowali go pewnie cały stan wojenny, i ja nie odróżniam tynku od żelbetowej ściany M - Czw 13 Wrz, 2012 pP - Czw 13 Wrz, 2012
dzik napisał/a:
Liniowo? Tzn pierwsza i ostatnia ma te same proporcje?
mam oczywiscie nie liniowo, wraz z czasem kapitał się zwieksza a odsetki maleją natomiast rata jest stałaAnonymous - Czw 13 Wrz, 2012 Ze 4 lata temu złapałem fuszke na wiosne,pozimowe naprawy na nowym osiedlu,rynny,dachy,odgromy,podbitki i takie tam pierdoły.Byłem przerażony,te bloki trzymały sie na słowo honoru,np odlazło kilka metrów podbitki bo był ten kawał przybity na 4 gwożdzie,haki od rynien wyjmowało sie ręką,opierzenia zyebane,ogólna masakra,a najlepsza była ściana szczytowa w jednym z bloków,uciekła im w pionie jakies 10 cm a w poziomi ok 20cm.Odechciało mi sie nowego budownictwa,na szczescie mieszkam w tej częsci polski gdzie mozna znalezc domy budowane przez solidnych niemcówkamil - Czw 13 Wrz, 2012 oj tak, tak. Cześć mojej rodziny pochodzi z pod Wrocławia i uwielbiam starą niemiecką architekturę.
Karwa, budynek mojej babci ma 80 lat, a stan murów jest idealny.Anonymous - Czw 13 Wrz, 2012 mieszkam w takiej 80 letniej 2 piętrowej szeregówce,na jednym z najładniejszych wrocławskich osiedli,ciekawostka-osiedle jest w kształcie orła
http://www.sepolno.wroclaw.pl/
W ostatnich latach odnowili sporo secesyjnych kamienic w śródmiesciu,wyglądają mega zayebiscie
http://pl.wikipedia.org/w...=20070126113242kamil - Czw 13 Wrz, 2012 a to wiem gdzie, dawne oficerskie osiedle.