To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jabłko Kącik

GeKo - Pon 17 Sie, 2015

rabarbar napisał/a:
czy to prawda ze nie kazdy wlasciciel ajfona jest pedałem ale kazdy pedał jest włascicielem ajfona?

Tylko gej, pedały są za biedne. ;D

Chloru - Pon 17 Sie, 2015

PiTT napisał/a:
parszywe gówno z tego samsunga :D
obczailem na czym polega ich "szybkość" aparatu
pierwsze odpalenie skrótem apatatu to jakies 5-6 sekund
ale kolejne to juz moment... czyli 2 sek max.

Tak działają komputery... prawie od zawsze. :rotfl:

PiTT - Pon 17 Sie, 2015

Chloru napisał/a:
PiTT napisał/a:
parszywe gówno z tego samsunga :D
obczailem na czym polega ich "szybkość" aparatu
pierwsze odpalenie skrótem apatatu to jakies 5-6 sekund
ale kolejne to juz moment... czyli 2 sek max.

Tak działają komputery... prawie od zawsze. :rotfl:

pisalem to w odniesieniu do ajfona ktory odpala aparat zawsze tak samo szybko ;)

PiTT, przeczytaj uważnie jak ajfon odpala apki. Napisałem to w tym wątku. To też jest "chłyt marketindody".

Nie wiem jak jest traktowany aparat jako apka natywna/część iOS. Natomiast każda aplikacja którą masz na swoim ajfonie najpierw wyświetla statyczny obrazek i udaje, że się odpaliła. Coś tam zmienili począwszy od iOS 8 a opcja z obrazkami jest dla zachowania kompatybilności.

https://developer.apple.com/library/ios/documentation/UserExperience/Conceptual/MobileHIG/LaunchImages.html

siema - Pon 17 Sie, 2015

W oczach Pitta i tak jesteś hejterem ;D
Alexxx - Pon 17 Sie, 2015

To chyba nie chodzi o bycie hejterem tylko... rozumiem, ze dopiero jak drugim telefonem nagram filmik jak wyjmuje telefon z kieszeni i bez odblokowania uruchamiam aparat w ciagu "milisekundy" i robie fotke to dotrze do niektorych, ze nie ma tam statycznego obrazu tylko zrobione juz dokladnie takie jak chcialem zdjecie :)

Poza tym czym jest statyczny obraz przez sekunde w porownaniu z kilkoma sekundami ciaglego zawieszania sie S5 czy innych MotoG :>

Przez pare lat posiadania roznych iPhonow nie mialem tyle fuckupow co przez 6msc S5. Zaraz znowu zacznie sie, ze nie umialem aktualizowac systemu bo powinno sie zrobic backup, zgrac fotki, wyczyscic telefon, wylaczyc telefon, wyjac karte, wlaczyc telefon, zainstalowac upgrade/nowy system, wylaczyc telefon, poskakac na jednej nodze... odsylam do paropunktowego artykulu o iPhonie. Jest, dziala, nie zawodzi, kropka. Jesli chodzi o tel jestem leniwy i wymagam, zeby dzislal out of the box a nie wyswietlal mi "contacts stopped working, sorry. Restart phone". Pozdrawiam i wracam na plaze :D

siema, trudno... pewnie dlatego, że mnie nie stać! :rotfl:

Alexxx, ~34 sekunda

Ja tam twierdzę, że zanim na ekranie pojawi się obraz z kamery apartu to widać coś innego wcześniej.

Kenet - Pon 17 Sie, 2015

To jest "Jabłko Kącik" !!!

TYLKO iPHONE :jupi:

Proponuję zmienić tytuł wątku na bardziej erotyczno-faunistyczno-florystyczny czyli "Walenie gruchy do Jabłka" :rotfl:
PiTT - Pon 17 Sie, 2015

kurcze na serio Was nie rozumiem
rozmawiamy o szybkosci odpalenia aparatu w tel.
mam iphona 5s i galaxy s5
mialem wczesniejsze ajfony i wczesniejsze galaxy
nie ma co porownywac predkosci dzialania
wyciagach ajfona i od razu jest aktywnosc foty, w galaxy roznie to bywa, na pewno nie sa to 2 sek.
czy mam napisac ze jest inaczej i apple to zlo tylko dlatego zeby nie byl uznawanym za fanboya apple?
daleki jestem od tego, wystarczy poczytac o moich przygodach z apple i deklaracje ze poki co nie kupie od nich zadnego sprzetu
nie zmiania to faktu ze soft maja rewelacyjny i bardzo ciezko mi sie do nich całkowicie zniechecic chociaz bardzo bym chcial :)

PiTT - Pon 17 Sie, 2015

Chloru napisał/a:
PiTT, przeczytaj uważnie jak ajfon odpala apki. Napisałem to w tym wątku. To też jest "chłyt marketindody".

Nie wiem jak jest traktowany aparat jako apka natywna/część iOS. Natomiast każda aplikacja którą masz na swoim ajfonie najpierw wyświetla statyczny obrazek i udaje, że się odpaliła. Coś tam zmienili począwszy od iOS 8 a opcja z obrazkami jest dla zachowania kompatybilności.

https://developer.apple.com/library/ios/documentation/UserExperience/Conceptual/MobileHIG/LaunchImages.html

totalna bzdura (w przypadku aparatu) i w mam wrazenie ze po prostu teoryzujesz... nie mowimy tu o aplikacji z pogoda czy o grze
rozumiesz jak dziala aparat w telefonie?
odpalasz go i nasz na zywo obroz z obiektywu -> naciskasz przycisk robienia zdjecia i juz gotowe
jaki obraz statyczny ma mi wyswietlac aby mnie niby oszukac, wez mi to chłopie wyjaśnij bo zaczynam miec wrazenie ze rozmowa jak zwykle sprowadza sie do jednego
apple to gówno dla bananowej młodzieży...
sprawdzał ktoś ostatnio ceny nowych samsungów? s5 edge kosztuje tyle co ip6, wiec darujmy sobie porownanie cenowe bo ten argument jest inwalidą :lol2:

ps. ja mam prawo uwazac ze apple to najwieksze gowno bo odrzucili mi naprawe lapsa na gwarancji... tylko ze potrafie oddzielic kwestie serwisu od funkcjonalnosci sprzetu
ubolewam jak traktuje sie klienta apple w polsce... dlatego ja podziekowalem chwilowo za kolejne ich produkty

PiTT napisał/a:
totalna bzdura (w przypadku aparatu) i w mam wrazenie ze po prostu teoryzujesz... nie mowimy tu o aplikacji z pogoda czy o grze
rozumiesz jak dziala aparat w telefonie?

Ja to rozumiem... to jest uwaga uwaga ... aplikacja do obsługi sensora łapiącego fotony.

PiTT napisał/a:
odpalasz go i nasz na zywo obroz z obiektywu -> naciskasz przycisk robienia zdjecia i juz gotowe
jaki obraz statyczny ma mi wyswietlac aby mnie niby oszukac, wez mi to chłopie wyjaśnij bo zaczynam miec wrazenie ze rozmowa jak zwykle sprowadza sie do jednego

Obejrzyj filmik który wcześniej wkleiłem. Widać wyraźnie, że zanim aparat się do końca odpali pojawia się obraz niezgodny z tym co widzi obiektyw aparatu.

A teraz uwaga... co widzi obiektyw aparatu... twarz jakiegoś gościa którego nie ma.

Żeby po chwili pokazać obraz podłogi, który tak naprawdę widzi obiektyw.

PiTT napisał/a:
apple to gówno dla bananowej młodzieży...

Nigdzie tak nie napisałem. Po prostu na zarzut, że komputery używają cache żżeby przyspieszyć niektóre operacje podałem Ci przykład tego co robi Apple, żeby było szybciej i wow. Tylko tyle i aż tyle. Widać jednak, że nawet argumenty z oficjalnej technicznej dokumentacji Apple do niektórych nie trafiają. :*

PiTT napisał/a:
sprawdzał ktoś ostatnio ceny nowych samsungów? s5 edge kosztuje tyle co ip6, wiec darujmy sobie porownanie cenowe bo ten argument jest inwalidą

Sprawdzałem... nie ma czegoś takiego jak S5 Edge. :rotfl: Swoją drogą to ile ma kosztować telefon (S6 Edge) który jako jedyny na rynku ma taki ficzer jak zakrzywiona boczna krawędź ekranu? Uzywając argumentu tej klasy można stwierdzić, że pojebało tych od Tesli ;-)

PiTT napisał/a:
ps. ja mam prawo uwazac ze apple to najwieksze gowno bo odrzucili mi naprawe lapsa na gwarancji... tylko ze potrafie oddzielic kwestie serwisu od funkcjonalnosci sprzetu
ubolewam jak traktuje sie klienta apple w polsce... dlatego ja podziekowalem chwilowo za kolejne ich produkty

Ale ja nie uważam, że ich produkty to totalne gówno. Po prostu mi z nimi nie po drodze z różnych powodów.

PiTT - Pon 17 Sie, 2015

s6 edge oczywiscie
no to jest jeszcze telefon w przeciwienstwie to note... chyba kilka dni temu pojawil sie najnowszy model ktory bedzie kosztowal praktycznie to samo co iphone 6 plus
samsung s6 tez nie nalezy do najtanszych telefonow... argumenty o cenie appla z segmentu telefonow powoli traca sens
co innego ich kompy, tu trzeba przyznac ze roznica jest kosmiczna w porownaniu do innych mocnych lapsow na windzie

konkluzja na koniec tej bezsensownej dyskusji jest taka ze kazdy samemu musi odpowiedziec na pytanie co mu lepiej dziala
argumenty w postaci filmikow i art. majacych na celu za wszelka cene zdemaskowanie przeciwnika jest po prostu slabe
absolutnie nie mam podstaw aby bronic czy zachwalac produkty apple... powiem wiecej, chetniej bym znalazl wiecej hakow na nich aby totalnie sie odsunac od ich produktow... niestety jest jeden problem ktorego nie dostrzegaja internetowi teoretycy majacy jedynie telefon na androidzie... istnieje cos lepszego niz ten ich dziurawy i zamulajacy system...
polecam przetestowac w miare mozliwosci, warto wyrobic swoje zdanie a nie isc za tlumem ;)
ja do tej pory nie zdecydowalem sie aby zupelnie porzucic jeden z systemow... powiem z cala stanowczoscia, android i windows musi jeszcze duzoooo poprawcowac aby nadgonic do obecnego poziomu appla, poki co pozostaje im tylko armia hajterow ktorzy z klapkami na oczach pisza co gdzies wyczytali/uslyszeli

nie patrzac daleko - temat vw tsi - gdzie sie nie przeczyta to janusze pisza ze mega syf silnik i im padl przy 100tys... szkoda tylko ze nie pisza od kogo kupili auto i w jakim stanie - patrzac na realne przebiegi kreconych fur z niemiec to na serio mega szacun dla tych silnikow tsi i tdi ze robia po 300-400tys a potem jada do cebulaka jako furka z przelotem 120tys od niemieckiego lekarza xD

PiTT napisał/a:
s6 edge oczywiscie
no to jest jeszcze telefon w przeciwienstwie to note... chyba kilka dni temu pojawil sie najnowszy model ktory bedzie kosztowal praktycznie to samo co iphone 6 plus

Jak Note to nie telefon to Iphone 6+ też nim nie jest ;-) Bylem bardzo zadowolony z S4, tak bardzo, że zostawiłem go sobie jako służbofon. Do uzytku na codzien mam Note4. Najlepszy telefon jaki do tej pory mialem.

PiTT napisał/a:
samsung s6 tez nie nalezy do najtanszych telefonow... argumenty o cenie appla z segmentu telefonow powoli traca sens

Nie używałem argumentu pt. drogie gówno więc nie imputuj mi proszę. Owszem mój telefon jest trochę tańszy niż iP6 i nie kupiłem S6 bo był za drogi (3,4 kPLN za 64 GB). OStatnio była jakaś promocja i ten sam koztował ~2,7 kPLN - kto wie czy gdybym wtedy trafił do sklepu nie skończyłoby się na S6.

PiTT napisał/a:
konkluzja na koniec tej bezsensownej dyskusji jest taka ze kazdy samemu musi odpowiedziec na pytanie co mu lepiej dziala
argumenty w postaci filmikow i art. majacych na celu za wszelka cene zdemaskowanie przeciwnika jest po prostu slabe
absolutnie nie mam podstaw aby bronic czy zachwalac produkty apple... powiem wiecej, chetniej bym znalazl wiecej hakow na nich aby totalnie sie odsunac od ich produktow... niestety jest jeden problem ktorego nie dostrzegaja internetowi teoretycy majacy jedynie telefon na androidzie...

Padłem... napisałeś, że Samsung odpala aparat szybko dopiero za drugim razem, więc jest chujowy. Odpisałem Ci o czym to świadczy i o tym jakich sposobów używa Apple, żeby poprawić UX. Nie szukałem artykułów tylko pokazałem to w oficjalnej dokumentacji Apple i dodatkowo udowodniłem filmikiem, że coś takiego ma miejsce. Fanboje ajfonów twierdzą natomiast, że nic takiego nie ma miejsca. Jest to zajebiście słabe bo

a) nie pisałem, że to oszustwo czy też dymanie klienta tylko sposób na uzyskanie dobrego UX
b) nie kaczyzowałem w stylu "Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne!"

Co do jednego się zgadzamy - dyskusja jest słaba bo niektórzy czują się atakowani kiedy tak nie jest :rotfl:

PiTT napisał/a:
istnieje cos lepszego niz ten ich dziurawy i zamulajacy system...

Pojęcie lepszości jest mocno względne. N4 nie zamula, S4 robił to bardzo rzadko. Odpal iOS8 na IP4 i powiedz, że nie zamula ;-)

Odnośnie bezpieczeństwa nie będę się wypowiadał - po prostu oczywistym jest, że oba systemy mają luki bezpieczeństwa i tyle.

PiTT napisał/a:
polecam przetestowac w miare mozliwosci, warto wyrobic swoje zdanie a nie isc za tlumem

Tzn. chcesz mi powiedzieć, żebym ja "Think Different"? :rotfl:

PiTT napisał/a:
armia hajterow ktorzy z klapkami na oczach pisza co gdzies wyczytali/uslyszeli

Fajnie, że do niej nie należę bo nie napisałem, że ich produkty są złe. Napisałem, że mi nie pasują. Fajnie też, że oficjalna dokumentacja techniczna Apple, którą negujesz = gdzieś. :rotfl:

PiTT napisał/a:
nie patrzac daleko - temat vw tsi - gdzie sie nie przeczyta to janusze pisza ze mega syf silnik i im padl przy 100tys... szkoda tylko ze nie pisza od kogo kupili auto i w jakim stanie - patrzac na realne przebiegi kreconych fur z niemiec to na serio mega szacun dla tych silnikow tsi i tdi ze robia po 300-400tys a potem jada do cebulaka jako furka z przelotem 120tys od niemieckiego lekarza

A tłok pęknięty zaraz po gwarancji w aucie mojego kolegi to tylko urban legend ;-) Inna sprawa, że to był G5 z początku produkcji AFAIR. Zrobiłem Octą 1.4 TSI WAW-WRO-WAW. To było chyba te 122 km. Mój komentarz po tej trasie był taki, że oprócz ujowej jakości wnętrza / ewentualnego zamęczenia (auto 2 lata, padnięta wycieraczka tył + przyciski sterowania lusterkami i szybami wpadające do środka) to nadzwyczaj dobre auto z bardzo dobrą dynamiką w porównaniu do papierowych danych.

PiTT - Pon 17 Sie, 2015

no i git :faja: