To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

PiTT - Czw 04 Mar, 2010

a czemu nie te PXT1R
chyba Dariano miał takie w saxo i był zadowolony

kamil - Czw 04 Mar, 2010

bo budżet ograniczony
Anonymous - Czw 04 Mar, 2010

Szybkie pytanie :P

Mam prawie za darmo 4 sztuki igły Toyo Proxes 4 :P

A w domu jeszcze 2x T1R

I teraz co dać na przód a co na tył T1R czy PX4?

kamil - Czw 04 Mar, 2010

raz kozie śmierć, Kumho na tapetę idzie. Martin, w razie czego będzie na ciebie ;)
martin.h - Czw 04 Mar, 2010

kamil_wrc napisał/a:
raz kozie śmierć, Kumho na tapetę idzie. Martin, w razie czego będzie na ciebie ;)

Możesz poczytać opinie na 106rallye.co.uk, każdy sobie chwali i co najważniejsze daje radę i na suchym i na mokrym.
Sam zresztą będę kupował takie dla siebie.

DeeS - Czw 04 Mar, 2010

okej kwestia opon jak zwykle ciezko...

mam kilka typow, pomozecie ?

1. Pirelli P Zero Nero 205/40R17

2. Yokohama PARADA Spec-2 205/40R17

3. Avon ZV3 205/40 R 17

4. Toyo PX4 205/40R17

5. Kumho KU15 ECSTA MX
205/40R17

Zastanawiam sie nad Parada , co myslicie ?

Cartoon - Czw 04 Mar, 2010

Jeżdżę na nich na co dzień - nie ma rewelacji.

Mogę porównać je jedynie do yokohamy a539, które miałem w civicu.... i to porównanie zdecydowanie przegrywają.

kamil - Czw 04 Mar, 2010

Done :) małe Koreańskie dzieci właśnie pakują oponki i za 4 dni dostawa.

MartinH znajdę Cie jak te opony zaczną mi bić albo ząbkować po 2k kilometrów :rotfl:

DeeS - Czw 04 Mar, 2010

Cartoon napisał/a:

Mam je ja teraz na letnich i jak jezdzilem to wlasnie tez bez rewelacji... dlatego chyba sie zdecyduja na Parady. Czekam jeszcze na kilka opini.

qbus - Czw 04 Mar, 2010

DeeS wg tego co mi wiadomo to Parada jest opona tuningowa ktora przedewszystkim ma ladnie wygladac a nie koniecznie kleic. Jezdzilem kiedys na yoko s drive w 15 i bardzo ladnie kleily. Avon ZV3 sobie odpusc na suchym jest jak uniroyal rain sport czyli bardzo slabo a na mokrym zdecydowanie gorzej od uniroyala.

Kamil ja mialem w 106 cf1, byly tanie w zakupie, bardzo fajnie odprowadzaly wode, na suchym trzymaly nieznacznie gorzej niz zjezdzona Potenza, bardzo duzo wytrzymaly. Z mojej strony polecam.

kamil - Czw 04 Mar, 2010

qbus, poczytałem opinie, komentarze i zamówiłem Kumho. Wydaje mi się , że są na porównywalnym poziomie - zobaczymy jak w praktyce.

Na razie podjąłem się przetestowania Martinowego rozwiązania.

Dziękuje Wam wszystkim za uwagi, opinie i komentarze.

Tomcat - Czw 04 Mar, 2010

Ja słyszałem opinie bezpośrednio od kolegi który jeździł i na T1R i na Paradzie. Na suchym w miarę podobnie, na mokrym T1R bije Paradę na głowe.
PiTT - Czw 04 Mar, 2010

no może te Kumho będą dobre, ale mimo wszystko bym brał te T1R
ziom, różnica ok. 20zł. na oponie które jakby nie było stykną na jakieś 2 sezony
jak dla mnie dyskusyjna oszczędność, co innego jak jest 100zł+ różnicy na oponie

kamil - Czw 04 Mar, 2010

Wiesz, opinie ma bardzo dobre. Trzeba przecierać szlaki.
Tomcat - Czw 04 Mar, 2010

Też bym wziął T1R... Właściwie to juz wziąłem :P Wydam opinie jak tylko wiosna nadejdzie na dobre. Te Kumho może i warto spróbować, zawsze będzie kolejny sprawdzony produkt, a nie sądze żeby angole się mocno mylili co do nich.