To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

Bart - Pią 25 Maj, 2012

czy chodzi o woreczek maszynowy?
Drone - Pią 25 Maj, 2012

was79 napisał/a:
a mi sie worek wkręca w zębatki, co trochę boli

:rotfl:

Siedzą trzy kobiety i się kłócą która z nich przeżyła największy ból w swoim
życiu. Mówi pierwsza:
- Największy ból miałam przy porodzie. Taaakie duże dziecko. Żadnej z was
tak nie bolało.
-To nic - mówi druga - jak mi robili cesarkę przy moich trojaczkach - to
dopiero był ból.
-E tam. Wasze bóle to nic - mówi trzecia - jak kiedyś jechałam na rowerze i
w łańcuch wkręciły mi się włosy łonowe to z bólu dzwonek zeżarłam.

Drone - Pią 25 Maj, 2012

martin.h napisał/a:
Dlaczego mi jeszcze nic nie napisał? Czyżby nie jeździł na rowerze? Przecież jeździ zawodowo na rowerze... z dzieckiem oczywiście :] Robi średnią 10km/h po prostym, a to wypas jak cholera. Gdzie się podział ten człowiek legenda? A już wiem, czeka cichutko jak ktoś (czyt. Ja) coś napisze, aby móc zaprzeczyć, zbesztać z błotem, obrazić. Choć w sumie to zna się na rowerach, sam zbudował rower, co prawda ciężkiego kloca, ale zbudował, no i nie Kross'a xD
A czym on smaruje łańcuch? Na jakich przełożeniach jeździ? Jaką prędkość średnią robi? I czy wogóle jeździ?

Zluzuj :faja:

Mnie zawsze bawi dyskusja rowerzystów w pedalskich wdziankach. Podają swój dzienny przebieg z dokładnością do 50 metrów, jakby to kogoś interesowało.
Czym smaruje? Smarem :rotfl: Czasem i olejem kujawskim. Co to za różnica? Przecież to nie satelita okołoziemski ;D

Aby zachować temat wątku, to jest zdjęcie mojego roweru.
Nie wiem jaki ma osprzęt. Działa i wozi tyłek do pracy.
Od wczoraj jest dodany amorek. Nie wiem jaki model. Był tani.

Masz tutaj rowerzystów. Myślisz że wiedzą czym rower smarować? Jakie ciuchy założyć? Normalnie zawodowcy kolarze ;D

Kamill - Pią 25 Maj, 2012

Ja sie właśnie po 2 latach zorientowałem ze pompowałem koła przynajemnij o polowe za mało, na oponie jest norma od 4 do 7 barów, ledwo mi kompresor samochodowy do 4,5 dobił, 7 to chyba tylko sprężarką.
Na początku chciałem reczną pompka napompować to ułamałem presta gdzieś przy 3barach, ale to jest głupi wynalazek :/ Dobrze ze mam cały asortyment połatanych dętek w zapasie :jupi:
Przy okazji wyregulowałem hamulce, jeszcze tylko myjnia, smarowanie/czyszczenie łańcucha i mam spokój do pierwszego deszczu.

kosmita - Sob 26 Maj, 2012

Kup sobie taką pompkę to bez problemu nabijesz te 7barów

Barejka - Sob 26 Maj, 2012

kosmita, taka pompka to sobie mozna pompowac pilke plazowa lub wlasnie rower raz na rok, pompowalismy kola do karta to przy 4 kole nie dzialal juz ten barmoetr czy tam termometr
kosmita - Sob 26 Maj, 2012

Barejka napisał/a:
taka pompka to sobie mozna pompowac pilke plazowa lub wlasnie rower

do tego właśnie są takie pompki ;)
i wystarczają, żeby napompować koła do 9-10bar, nie trzeba od razu kupować kompresora 20bar ze zbiornikiem 500litrów, żeby pojeździć na rowerze

GeKo - Sob 26 Maj, 2012

Drone, he he to samo mówią rowerzyści o autach, wożą im tyłki do pracy i to im wystarcza :D a opony to tylko letnie i zimowe. A my na suche, na deszcz i jeszcze jakieś mieszanki twarde miękkie i kij wie co jeszcze :rotfl:
no name - Sob 26 Maj, 2012

Ja dzisiaj też odpaliłem rower, mały spocik
z trojanem, kilka piffek bez alko i powrót do domu.
W sumie może z 5 kilometrów trzasnąłem :lol2:

vitesse - Nie 27 Maj, 2012

Kamill napisał/a:
Ja sie właśnie po 2 latach zorientowałem ze pompowałem koła przynajemnij o polowe za mało, na oponie jest norma od 4 do 7 barów, ledwo mi kompresor samochodowy do 4,5 dobił, 7 to chyba tylko sprężarką.
Na początku chciałem reczną pompka napompować to ułamałem presta gdzieś przy 3barach, ale to jest głupi wynalazek :/ Dobrze ze mam cały asortyment połatanych dętek w zapasie :jupi:
Przy okazji wyregulowałem hamulce, jeszcze tylko myjnia, smarowanie/czyszczenie łańcucha i mam spokój do pierwszego deszczu.

nigdy nie wbijam wiecej niz 3 bary, nie widze takiej potrzeby

Kamill - Nie 27 Maj, 2012

vitesse napisał/a:
Kamill napisał/a:

Ja mam jakis problem z dętkami, opone mam gladką, felga jest zabezpieczona, a detki idą 4 w sezon. Kołą to 700x40 wiec takie miejskie. Teraz chcialem troche poeksperymentować czy to coś da.
Dodam jeszcze ze opona wyglada tak że boki są cienkie na tyle ze prześwituja miejscami - nie sa zbrojone, mają konsystencje ceraty.

vitesse - Nie 27 Maj, 2012

nigdy takiej opony nie widzialem, pewnie Ci lapie syf nie trudno o otarcia i kapec gwarantowany
kosmita - Nie 27 Maj, 2012

vitesse napisał/a:

ja nigdy nie wbijam mniej niż 7 barów :>

ale mam szosę :]

Kamill - Nie 27 Maj, 2012

vitesse napisał/a:
nigdy takiej opony nie widzialem, pewnie Ci lapie syf nie trudno o otarcia i kapec gwarantowany

To sa opony tzw bezdrutowe lub zwijane (bo sprzedają je zwinięte i spiete recepturką jak dętke). Też wcześniej takich nie widziałem, jak sie jej dobrze nie nabije, to ścianka nie trzyma i na zakrętach dziwnie się zachowuję.

was79 - Nie 27 Maj, 2012

A właśnie Pany, z przodu przy pedałach dalej stosuje się łożyska kulowe? bo dzisiaj jak wracałem z młodą z przejażdżki zaczęło coś napyerdalać w przedniej przekładni, że ludzie się oglądali ;D