was79 - Czw 26 Kwi, 2012 Kurde, a ja dzisiaj nagoniłem się za młodą, bo zaczyna nieźle pomykać na rowerku biegowym, aha i odkrywa powoli, że to skręca martin.h - Śro 02 Maj, 2012 Przyjemne XC
mi - Pią 04 Maj, 2012 XC na płaskich? Bez sensu... Tym nie mniej miejscówki spoko!
...a tymczasem w segiecie:
anjas - Pią 04 Maj, 2012 masz damską ramę, przykro mimi - Pią 04 Maj, 2012 wiem, wieczorami zwykle w spódnicy jeżdżę i taka jest wygodniejsza po prostu.martin.h - Pią 04 Maj, 2012
mi napisał/a:
...a tymczasem w segiecie:
Ostatnio pojeździłem trochę w tamtych rejonach i szczerze mówiąc dobry teren pod XC mi - Pią 04 Maj, 2012 ...z dzieckiem za plecami - jest ok...CHRZANEK - Pią 04 Maj, 2012 Od kilku dni naginam na ile mi kondycja pozwala.
Nie mam licznika bo to niepotrzebny balast, ale wczoraj wykonałem ok 70km i jeszcze przez godzine grałem w siatkówke
Pytanie z zakresu technicznych:
Po zimowej przerwie w moim układzie "napędowym" coś terkocze kiedy NIE pedałuje (kiedy łańcuch się nie porusza).
Na logikę pasował by wielotryb, ale wielotryb cyka po swojemu, a to to co innego jak by w tylnej piaście w środku.
Piasty mam teoretycznie bezobsługowe, ale mają już 12 lat, zatem mogło się coś tam w środku zye-bać?
Jak pedałuje wszystko jest git gitara.
???martin.h - Pią 04 Maj, 2012 Ciężko diagnozować przez internet, ale obstawiałbym że bębenek w tylnej pieście pada. Kaseta nie dostała luzu promieniowego?
To że bezobsługowe to nie znaczy, że nie mogą się zepsuć po 12 latach, każdy smar traci swoje właściwości qbica - Pią 04 Maj, 2012 pewnie łożyska padły w tylnej piaście tylne koło nie ma luzów?mi - Pią 04 Maj, 2012 czekałem właśnie na opinię Martina i nie zawiodłem się martin.h - Pią 04 Maj, 2012
mi napisał/a:
czekałem właśnie na opinię Martina i nie zawiodłem się
Cieszę się, że mogłem dostarczyć Ci tyle radości KarQ - Pią 04 Maj, 2012 Ja również, i też mi dostarczyłeś michool_vt - Pią 04 Maj, 2012
qbica napisał/a:
pewnie łożyska padły w tylnej piaście
+1, pewnie kulka z łozyska sie rozsypala i tyka martin.h - Pią 04 Maj, 2012 Trochę błota jeszcze nikomu nie zaszkodziło