To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [K] Piwo

zefir - Nie 08 Lip, 2012

Bizu , Fermentacja już chyba z pół roku czynna ostatnio byłem tam na lanczu i mieli mega piwko w zestawie z jakimś piwkiem miodowym :) )

ale jeszcze miszcz jest Piwoteka Narodowa:)

Yarko - Nie 08 Lip, 2012

w temacie piwa, to jeśli ktoś wybiera się do Wiednia, to polecam zajrzeć do http://www.7stern.at/ , w życiu nie piłem lepszego piwa, do tego świetne jedzenie
martin.h - Nie 08 Lip, 2012

Widzę, że tutaj sami hipsterzy-piwosze ;D
Bart - Nie 08 Lip, 2012

info dla pedałów - Somersby jest równie dobre jak Redds, acz smakuje nieco inaczej :]

KarQ - Nie 08 Lip, 2012

Nie podeszło mi. Wolę niezawodnego Żywca.
M - Nie 08 Lip, 2012

Ja ostatnio piłem piwo "Koźlak" - po emblemacie wygląda jak jakieś piwo wyznawców szatana
Polecam.
Jak zawsze w leclercu można kupić nietypowe piwa z małych browarów, zawsze coś nowego.

was79 - Nie 08 Lip, 2012

Bart napisał/a:
info dla pedałów - Somersby jest równie dobre jak Redds, acz smakuje nieco inaczej

Zobacz skład, bo jak dobrze pamiętam to E jest konkretnie doładowane

Bart - Nie 08 Lip, 2012

Im bardziej piję tym mniej widzę etykiety :]
Koto - Nie 08 Lip, 2012

Z pedałowych browarów Krakowiak miodowo malinowy jest rewelacyjny

"Smak - lekka owocowa cierpkość, choć cytrusy słabe. Bardziej papierówkowa, z jakimś takim goryczkowym posmakiem. Po przełknięciu zalega w ustach goryczka. Piwo nie jest jednak goryczkowe podczas picia. Znowu nasuwają mi się na myśl te papierówki, ale te dojrzałe albo przejrzałe, które nie są już twarde i kwaśne, ale miękkie, mączne. Dość treściwe piwo, trochę brakuje mi tej lekkiej rześkości witbierowej, a dokładnie cytrusów."

Czuje ktoś takie rzeczy w piwie? Bo nie wiem, czy ja jakiś nieczuły na to jestem, czy Ci co tak pierdolą sobie wyobrażają za dużo.
Aha, opis pierwszy z brzegu, o zwykłym piwie.

Anonymous - Nie 08 Lip, 2012

Bart napisał/a:
info dla pedałów - Somersby jest równie dobre jak Redds, acz smakuje nieco inaczej :]

Obrazek

wczoraj obaliłem 4 i zgagę po nich musiałem zwalczać wódą :D

Ja polecam , może nie piwo ale jest pycha !

bizon - Nie 08 Lip, 2012

M napisał/a:
Ja ostatnio piłem piwo "Koźlak"

kozlak jest zacny :)

Niemy - Nie 08 Lip, 2012

Jak ktoś lubi Desperadosa, to jego tańsza wersja z Lidla też daje rade (najlepiej z dodatkiem cytryny)

budzik - Pon 09 Lip, 2012

Amber to wcale nie taki maly browar :]
Żywiec latem jest kozacki :)

kamil - Śro 11 Lip, 2012

a ja po obejrzeniu Mega Fabryki na National Geographic zasmakowałem się w Guinness z beczki.
PiTT - Śro 11 Lip, 2012

polecam

By pittras at 2012-07-10