zefir - Nie 08 Lip, 2012 Bizu , Fermentacja już chyba z pół roku czynna ostatnio byłem tam na lanczu i mieli mega piwko w zestawie z jakimś piwkiem miodowym )
ale jeszcze miszcz jest Piwoteka Narodowa:)Yarko - Nie 08 Lip, 2012 w temacie piwa, to jeśli ktoś wybiera się do Wiednia, to polecam zajrzeć do http://www.7stern.at/ , w życiu nie piłem lepszego piwa, do tego świetne jedzeniemartin.h - Nie 08 Lip, 2012 Widzę, że tutaj sami hipsterzy-piwosze Bart - Nie 08 Lip, 2012 info dla pedałów - Somersby jest równie dobre jak Redds, acz smakuje nieco inaczej
KarQ - Nie 08 Lip, 2012 Nie podeszło mi. Wolę niezawodnego Żywca.M - Nie 08 Lip, 2012 Ja ostatnio piłem piwo "Koźlak" - po emblemacie wygląda jak jakieś piwo wyznawców szatana
Polecam.
Jak zawsze w leclercu można kupić nietypowe piwa z małych browarów, zawsze coś nowego.
was79 - Nie 08 Lip, 2012
Bart napisał/a:
info dla pedałów - Somersby jest równie dobre jak Redds, acz smakuje nieco inaczej
Zobacz skład, bo jak dobrze pamiętam to E jest konkretnie doładowaneBart - Nie 08 Lip, 2012 Im bardziej piję tym mniej widzę etykiety Koto - Nie 08 Lip, 2012 Z pedałowych browarów Krakowiak miodowo malinowy jest rewelacyjny
"Smak - lekka owocowa cierpkość, choć cytrusy słabe. Bardziej papierówkowa, z jakimś takim goryczkowym posmakiem. Po przełknięciu zalega w ustach goryczka. Piwo nie jest jednak goryczkowe podczas picia. Znowu nasuwają mi się na myśl te papierówki, ale te dojrzałe albo przejrzałe, które nie są już twarde i kwaśne, ale miękkie, mączne. Dość treściwe piwo, trochę brakuje mi tej lekkiej rześkości witbierowej, a dokładnie cytrusów."
Czuje ktoś takie rzeczy w piwie? Bo nie wiem, czy ja jakiś nieczuły na to jestem, czy Ci co tak pierdolą sobie wyobrażają za dużo.
Aha, opis pierwszy z brzegu, o zwykłym piwie.Anonymous - Nie 08 Lip, 2012
Bart napisał/a:
info dla pedałów - Somersby jest równie dobre jak Redds, acz smakuje nieco inaczej
wczoraj obaliłem 4 i zgagę po nich musiałem zwalczać wódą
Ja polecam , może nie piwo ale jest pycha !
bizon - Nie 08 Lip, 2012
M napisał/a:
Ja ostatnio piłem piwo "Koźlak"
kozlak jest zacny Niemy - Nie 08 Lip, 2012 Jak ktoś lubi Desperadosa, to jego tańsza wersja z Lidla też daje rade (najlepiej z dodatkiem cytryny)
budzik - Pon 09 Lip, 2012 Amber to wcale nie taki maly browar
Żywiec latem jest kozacki kamil - Śro 11 Lip, 2012 a ja po obejrzeniu Mega Fabryki na National Geographic zasmakowałem się w Guinness z beczki.PiTT - Śro 11 Lip, 2012 polecam