mi - Pią 09 Sty, 2009 może przypomnę, że Jazz będzie miał do stówy ponad 13 sekund za kasę, za którą cała reszta koło 11...KonradMK - Pią 09 Sty, 2009 a jaka różnica? 11 czy 13 to taka sama padaka.Anonymous - Pią 09 Sty, 2009 Yeah, 11 do setki i dziwki krzyczą WOOOOOW Bart - Pią 09 Sty, 2009 no właśnie... a yaris TS ma 9 sekund Vlodarsky - Pią 09 Sty, 2009 ale mojego puga cabrio 2,0 8v objechał anjas - Pią 09 Sty, 2009
Vlodarsky napisał/a:
ale mojego puga cabrio 2,0 8v objechał
i to na luzaka
C2 VTS też
(ale nie Vlodkowe)Anonymous - Pią 09 Sty, 2009 a c2 vts to całkiem bojowo przy yts wygląda
wniosek
kup mniejszy a szybszy
i tak jak będziesz miał kufer 330litrów w clio to się nie zmieścisz z wózkiem i bagażami na wakacje z dzieckiem więc kufer na dach i tak będziesz musiał kupić
a teraz poważnie,
najgorszy w pakowaniu jest wózek z gondolą , później jak masz parasolke spacerówkę to ją wkładasz z palcem w nosie więc dobrze oblukaj pojemności bagażnika
dlatego najlepszym wyborem jest z tej listy jazz 360-380l bag,
no chyba że fabia kombi 480l bagmi - Pią 09 Sty, 2009 Mikson w imponujący sposób reaguje na wszelkie argumenty
Fabia ma syfiaste silniki i kiepskie wyposażenie, a Jazz za tą kasę będzie srał a nie jeździł.Anonymous - Sob 10 Sty, 2009 tu nie chodzi o to żeby jeździł tylko żebyś z dzieckiem na wakacje pojechał pakując wózek
czy to 1.2turbo czy 1.4 jak ma 11 czy 13sek to nie ma różnicy
do 50tys nowe i pakowne i jeżdżące to takie auta tylko w erze
pozdrmi - Sob 10 Sty, 2009 różnica między 13 a 11 sekund jest taka, jak między 11 a 9, czyli między byle clio TCE a Yarisem T-Sport. Zaufaj - to nie jest mało. Więcej - 2s 0-100 to nie przepaść, przepaść się robi przy jeździe z większymi prędkościami.
Rozsądnie kupując fur da się w takim budżecie kupić coś jeżdżacego w miarę, z bagażnikiem wystarczającym; clio turbo jest jedną z opcji, zwłaszcza jako kombik (choć wtedy zgrabnością nie grzeszy). Poza tym zainteresowany odrzucił oba Twe pomysły dłuższą chwilę temu, czemu więc brniesz ślepo i po postach "YTS używany" przykleiłeś się do Jazza i Fabii?
Ja zarzuciłem propozycje, nikogo Grande nie zainteresował (choć to mój typ), 207 też przeszło bez echa; czy wrzucam info, że są najlepsze w każdym kolejnym poście? Nie! Przyjąłem do wiadomości, że te typy nie mieszczą się w kręgu zainteresowań osoby zadającej pytanie, próbuję więc dalej coś wykombinować...mi - Sob 10 Sty, 2009 no to dalej:
http://www.nowe.mojeauto....nadwozie3=5+dr.
Cennikowo (czyli w salonie jeszcze mniej) Bravo '08:
- 1.4 90KM Dynamic: 46 490
- 1.4 120KM T-Jet Dynamic: 50 490anjas - Sob 10 Sty, 2009 bravo jest ładneAnonymous - Sob 10 Sty, 2009 mi masz racje różnica między 13 a 11 jest taka sama jak między 11 a 9 czyli 2sek
matematycznie patrząc
i tak samo można mówić schodząc dalej w dół 9 a 7 7 a 5 itd
ale nie zgodzę się że różnica w dynamice jest taka sama
to daje inne odniesienie do większości aut jeżdących po mieście
czyli aut 11-13sek masz praktycznie każde
9sek masz co 10 auto itd
7sek masz co 50 itd które mijasz
więc nie mów mi że to nie ma różnicy bo jeżdząc po mieście
wyprzedzisz zdecydowanie przyjemniej bez napinania pośladów
większość dizli i 2.0benz yts niż clio 1.2 turbo 11sek
więc nie mów że 9sek jest mułem,
patrząc z auta 6sek tak jest ale patrząc
z aut najczęściej sprzedawanych pod kapelusz już nie
mówisz o większych prędkościach zgadzam się silniki szybko potrafią puchnąc
tylko jaki jest sens ścigania się po wawie 200/h? dla kogoś może jest
dla mnie nie,
masz może dynamiczniejsze auto i łykasz muły jak moje 9sek ale nie oznacza to że
nie trafisz na kogoś kto powie że Ty masz muła bo on ma 5sek i tak można to uprościć.
mi osobiście podobają się nowe civici , są drogie nówki
ale 2latki już można za niecałe 50tys kupić
z silnikiem 140KM 9sek ma pali po mieście mało i ma spory bagażnik 460-480litów
fajne auto, może troszkę festyniarsko zrobili klapkę od wlewu,
http://www.honda.pl/szcze...a_p=41&strona=3
za 56tys masz nowego civika z silnikiem 1.4 90KM 14sek ale to żadna różnica między 14 a 9sek jak mówi mi nox - Sob 10 Sty, 2009 ciekawą opcją jest city oraz Logan dobra cena spory bagażnik .
Ja gdybym miał kupować auto dla rodziny był bym wstanie olać prestiż z posiadania danego modelu i pójść w praktyczność to auta ma być na rodziny dla dzieci a nie dla łechtania własnego ego czy tak ?
I w takim momentach przychodzą do głowy takie auta .
Za 45tyś kupujesz takiego city z 2008 w wersji Sport mocno doposażonego . 1.4 83KM
Logana w 45 to kupujesz nowego z 2009 pod zamówienie zrobionego cacy w wersji kombi albo sedan do bagażnika zapakował byś ośmioraczki w wieku 15 lat albo YTS Miksona , pojemnością auto gwałci dodatkowo 1.6 105 KM albo diesla 1.5 dcips - Sob 10 Sty, 2009
nox napisał/a:
ciekawą opcją jest city oraz Logan dobra cena spory bagażnik .
Niewątpliwie, ale z samego szacunku dla nazwy tego forum, nie powinny tu padac takie zdania