To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Ogłoszenia komercyjne - FlockArt - profesjonalne flokowanie - Zapraszamy!

rasta - Śro 15 Cze, 2011

Ogólnie takidch kwiatków mamy sporo ale ten jest ostatni :lol2:

Cytat:
Witam serdecznie
Kontaktowalem sie juz kiedys z wami apropos przygotowania slupka pod zegary. Chcialbym zatem skorzystac z waszej oferty, gdyz slyszalem bardzo dobre opinie o waszej firmie :)

Auto: Honda Civic Type R, 2004

Zalezy mi na kompleksowym przygotowaniu slupka kierowcy pod montaz dwoch zegarow (demontarz slupka, wklejenie kielichow i poflokowanie slupka kierowcy razem ze slupkiem pasazera). Z tego co wczesniej mi powiedziano, cena takiej uslugi to 300zl ? Kielichy na zegary sa w cenie ?

Zegary maja 52mm, dostarcze je oczywiscie dla ulatwienia przymiarki.

Jesli chodzi o kolor floku, to chcialbym aby byl to oryginalny kolor slupka. Z tego co pamietam jest to jasny szary. W kazdym badz razie zaden niestandardowy.

Na zalaczonym zdjeciu jest dokladnie pokazane umiejscowienie i sposob montazu zegarow jaki chcialbym u siebie wykonac. Czy jest szansa na powtorzenie takiego schematu ? Byloby swietnie :) Zalezy mi zeby dwa kielichy byly wzgledem siebie mozliwie rownolegle. Generalnie ufam waszemu doswiadczeniu i chcialbym zeby to estetycznie i profesjonalnie wygladalo i nie bylo 'na wcisk'. Na pewno wiecie o co mi chodzi.

Niestety nie moge przyjechac osobiscie i porozmawiac o ewentualnych przymiarkach, poniewaz jestem do konca sierpnia za granica. Zastanawiam sie, czy bylaby mozliwosc, zeby autem podjechal moj brat, a wy byscie zdemontowali slupki i pomierzyli/poflokowali wszystko na spokojnie (moze to trwac kilka dni, nie ma pospiechu). Moj brat by potem przyjechal odebrac gotowe slupki. Prosze tylko ich nie instalowac, poniewaz zajmie sie tym warsztat podlaczajacy zegary.

Platnosc moze byc przy odbiorze, lub przy zostawieniu slupkow. Gotowka/przelew, jak wam wygodniej.

Zalezy mi oczywiscie na solidnej, precyzyjnej i estetycznej robocie, wiec nie ma pospiechu.
Dajcie tylko prosze znac czy i kiedy mozna podjechac na demontarz slupkow.

Pozdrawiam serdecznie
XXX

Ps. jesli macie inne propozycje umiejscowienia kielichow na slupku to chetnie ich wyslucham/zobacze zdjecia.

Dzieki !

pum - Śro 15 Cze, 2011

a to już nie wystarczy napisać "słupek + 2 budziki na szaro"?
rasta - Śro 15 Cze, 2011

No właśnie o to chodzi ;D

Pomijam, ze kole dalej mnie męczy mailami :lol2:

Bonczek - Śro 15 Cze, 2011

A ja go całkowicie rozumiem, bo u nas jest tylu partaczy, że nie wiesz czy trafiasz na debila czy na kogoś kto jest w stanie zrobić to co mu zlecasz, i nie raz jest tak, że ktoś kogoś poleca a akurat wykonawca przy Twoim zleceniu ma 'gorszy' dzień ;) ja z tego co pamiętam też Ci 'tłumaczyłem' o co mi mniej więcej chodzi - i wyszło wzorowo :faja:
Rasputin - Czw 16 Cze, 2011

Bonczek napisał/a:
A ja go całkowicie rozumiem

Typowy Hondziarz :rotfl:

Bonczek - Czw 16 Cze, 2011

No tak bo tylko w Hondzie ma być porządnie zrobione :]
Yarko - Czw 16 Cze, 2011

Bonczek napisał/a:
A ja go całkowicie rozumiem, bo u nas jest tylu partaczy, że nie wiesz czy trafiasz na debila czy na kogoś kto jest w stanie zrobić to co mu zlecasz, i nie raz jest tak, że ktoś kogoś poleca a akurat wykonawca przy Twoim zleceniu ma 'gorszy' dzień ja z tego co pamiętam też Ci 'tłumaczyłem' o co mi mniej więcej chodzi - i wyszło wzorowo

+1

EmerytRs2 - Czw 16 Cze, 2011

a i tak człowiek nigdy nie jest zadowolony :]
anjas - Czw 16 Cze, 2011

ale jak taki mail eliminuje ryzyko trafienia na partacza? Przecież partacz nie odpowie "panie... porządnie to się nie da, ja partacz jestem"
pP - Czw 16 Cze, 2011

pumfkp napisał/a:
a to już nie wystarczy napisać "słupek + 2 budziki na szaro"?

to tak jakbyś poszedł do sklepu z meblami i powiedział: "daj mi kobieto stół z 4 nogami w kolorze drewna"

naprawde nie wiem czego się czepiacie, ani Wy tego nie musieliście pisać, ani nic głupiego nie napisał, po prostu wypisał co i jak, kto przyjdzie ze słupkami, kto odbierze, jakie wymiary zegarów, milion informacji i dobrze bo to właśnie Rasta ma zminimalizowaną możliwość ewentualnego zrobienia nie tak jak sobie zażyczył Klient i późniejszych poprawek (a sądząc po mailu ten gość jest mega dokładny)

rasta - Czw 16 Cze, 2011

Kupa, mail został wysłany z mojej strony, na której na każde jego pytanie jest odpowiedź, jest galeria przedstawiająca ponad 100 jak nie lepiej gotowych słupków itd. itp.
pP - Czw 16 Cze, 2011

no to się zacznie korespondencja :D
bo na każde Twoje będzie miał swoje 2 xD

Yarko - Czw 16 Cze, 2011

gościu opisał wszystko krok po kroku jak chce mieć zrobione, widocznie przywiązuje wagę do szczegółów i detali, zapewne trafił już kilka razy na debili, dla których jest wszystko jedno czy np. polakierują felgę na antracyt czy czarny błysk, "bo i to i to ciemne" i teraz pisze litanie, żeby nie jeździć 2 razy na poprawki, wykłucać się z wykonawcą itd.
Bonczek - Czw 16 Cze, 2011

anjas napisał/a:
ale jak taki mail eliminuje ryzyko trafienia na partacza? Przecież partacz nie odpowie "panie... porządnie to się nie da, ja partacz jestem"

Taki mail daje Ci podstawy do tego, żeby np nie zapłacić za robotę zrobioną niezgodnie z wytycznymi lub żeby żądać dokonania poprawek wg pierwotnych wytycznych.

CHRZANEK - Czw 16 Cze, 2011

A czy pompujecie koła próżnią ???