To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

bizon - Nie 22 Kwi, 2012

Czesio napisał/a:
do 2 k kupi się taki jakis fajny rower na dobrych amorach itd ? Chodzi mi o porządny sprzęt żeby polatać po szutrach , łąkach , lasach.

I na moje wymiary 178/94kg jaki będzie najlepszy ?

tylko hardtail, przy fullu jestes na granicy wagi, ktora dopuszczaja producenci, choc sa wyjatki, np. trek.
ale przy takiej kasie fulla dobrego nie kupisz, ht zreszta tez, ale bedzie sie juz nadawal do uzytku i bedzie nienajgorszy.

Anonymous - Nie 22 Kwi, 2012

Jakieś konkretne przykłady ?
bizon - Nie 22 Kwi, 2012

mozna np tu sprobowac policytowac :)
http://allegro.pl/trek-63...2265454681.html

martin.h - Nie 22 Kwi, 2012

W okolicach 3k zł (niedawno na allegro były jakieś sztuki po 2999 zł, tylko ramy małe) możesz dostać Krossa Crime'a 2 -> http://rower.com.pl/-p-29...6_698_1798_1801
Sprzęt do AllMountain/Enduro, znam osoby co mają i chwalą sobie :) może waga nie jest rewelacyjna, ale w tej cenie nie dostaniesz nic lepszego :)

jozekrj - Pon 23 Kwi, 2012

za 2 tys można dorwać jaka wytyraną zjazdówke tylko jaki to ma sens

jak prawie wszystko oprócz ramy trzeba będzie wymienić

kamil - Pon 23 Kwi, 2012

tylko szosa panowie !
Bart - Pon 23 Kwi, 2012

kamil napisał/a:
ja dzisiaj 67KM. Dziękuje

kamil napisał/a:
tylko szosa panowie !

67km po szosie to jak 30km xc :>

kamil - Pon 23 Kwi, 2012

może i tak, ale ja tez miałem podjazdy :/ ciut mnie to zjebało
mi - Pon 23 Kwi, 2012

martin.h napisał/a:
jaram się fullem i to prawdopodobnie będzie następny zakup :faja:

Bez sensu, full się nie nadaje do jeżdżenia nigdzie poza górami, a i tam tylko w niektórych miejscach. Nie jaram się.
(więcej: ziom, z którym jeżdżę, właśnie składa 29era, fulla zostawiając na specjalne okazje)

M napisał/a:
Kurna...
kupilem tego hamaxa i pojechalem dzisiah nad wisle z Tysia, slaba jest akcja jak dzieciak zasnie bo zaczyna robic "dzieciola" a w wersji kiss niema regulacji zeby dziecię położyć. I tym sposobem mam fotelik na sprzedaz jakby co :)

Cóż - regulacja musi być. A sugestia antydzięciołowa - przymocuj gówniorzowi kask do fotelika. Nie żartuję. Pola zawsze po zaśnięciu jest mocowana tyrtytką (taką wielorazową) do oparcia i śpi sobie wyjątkowo szczęśliwie (oczywiście jakiś luz zostawiam, ale kilka cm tylko). Obawiałem się co prawda, że jak się obudzi i w stanie półświadomości skuma, że nie bardzo może głową ruszać - wpadnie w panikę, ale nie, zupełnie nie. Oczywiście pod warunkiem, że nie trzyma się jej przymocowanej przez 15 minut po obudzeniu.

martin.h - Pon 23 Kwi, 2012

kamil napisał/a:
może i tak, ale ja tez miałem podjazdy :/ ciut mnie to pomylony

Na Mazowszu podjazdy? o_O :rotfl:

Zapraszam na Śląsk, zrobimy 50 km po terenie i pogadamy ;D

mi, obecnie wszystkie lepsze fulle mają tłumiki z blokadami, zepniesz wszystko i masz sztywniaka. W fullu fajne jest conajmniej 120 mm z przodu i ruchomy tylny zawias. 29er może i fajnie tłumi, ale dla mnie jest za duży :]

PS: co na to Bart? :>

Bart - Pon 23 Kwi, 2012

Dla mnie nie ma porównania - ostatnie 3 lata przejeździłem na fullu, kupiłem sobie niedawno hardtaila i jest bardzo wyraźna różnica na niekorzyść tego drugiego. Jeżdżę wybitnie amatorsko-emerycko po lesie i w takiej eksploatacji full jest po prostu dużo przyjemniejszy w użyciu. Co nie znaczy oczywiście, że hardtail jest zły.

Poza tym jestem laikiem i się nie znam :>

faldzip - Pon 23 Kwi, 2012

Fulle sa fajne, sam sie przesiadlem z ht (glownie dlatego, ze sa zdrowsze na kregoslup, z ktorym mialem problemy). Blokady blokadami, ale jak sie chce pojezdzic bez wqrwiajacego bujania, to lepiej zainwestowac w sprawdzona konstrukcje z niezbyt duzym skokiem - choc moze nie jestem na biezaco z najnowszymi patentami i amorami.
bizon - Pon 23 Kwi, 2012

u siebie jak zablokuje oba amory to ledwo co mozna ugiac, sztywno jak cholera.
M - Wto 24 Kwi, 2012

Ja od dzisiaj do pracy na rowerku, odległość nieduża bo niecałe 13km,
natomiast mam takie pytanie czy warto kupować opony drogowe typowo do jazdy po asfalcie/betonie. Nie będę jeździł w ogole po lesie na tej trasie.

zefir - Wto 24 Kwi, 2012

cienka dobra miejska opona, to prawie sama jedzie, jak smigalem kumpla rowerem na takich oponach, przy moich srednio szerokich gorskich jest mega roznica :D