PiTT - Śro 30 Wrz, 2009 ja miałem w bmw nowiutkie Fuldy Kristall Supremo
na suchy i lekko mokry asfalt nawet spoko
plus taki że ciche
na śnieg jak dla mnie fatalna
jeśli ktoś by miał jeździć tylko w mieście to ujdzie bo masz to wszystko zazwyczaj rozjeżdżone, ale Tobie głównie zależy na śniegu, więc dobra rada omijaj Fuldę
na zimowych Michelinach o niebo lepiej na śniegumichool_vt - Śro 30 Wrz, 2009 a ja w ta zime opone 165/65 r14 na jakims nawrocie na asfalcie ściągnąłem z 6calowej felgi, zreszta jak jest jakis wybój to uszkodzisz felge bo wyglada to troche jak te opony naciągane, takze pasowaloby miec wezsza felge do takiej opony, przynajmniej na przod Janusz - Śro 30 Wrz, 2009
Marek23 napisał/a:
Pirelli Carving, mam, na sniegu masakra...
ale masakra ze dobrze czy ze źle ??
i jaki rozmiar masz w clio na zimę ?? bo mam dwie zimówki 195 w dobrym stanie i nie wiem czy pchać je dalej i kupować sobie coś węższego i innego czy nie....
Generalnie interesuje mnie głownie to co loko k-mart - Śro 30 Wrz, 2009
Janusz napisał/a:
ponoc sa pozytywnie rewelacyjne Koto - Śro 30 Wrz, 2009
Loko napisał/a:
Zaczynam się rozglądać za zimówkami do saxofona. Interesuje mnie tylko i wyłącznie trzymanie na śniegu, lodzie itd
Całą zimę przejeździłem na Frigo 2 i byłem zaskoczony jak ta opona jedzie na śniegu. Często jeżdżę na deskę więc kryteria były takie same, śnieg i lód.
Ani raz nie musiałem zakładac łańcuchów
Jest też ruga strona medalu, jak chcesz na niej szybciej pojechac po asfalcie to musisz bieżnik na bokach dokleic martin.h - Śro 30 Wrz, 2009
michool_vt napisał/a:
a ja w ta zime opone 165/65 r14 na jakims nawrocie na asfalcie ściągnąłem z 6calowej felgi, zreszta jak jest jakis wybój to uszkodzisz felge bo wyglada to troche jak te opony naciągane, takze pasowaloby miec wezsza felge do takiej opony, przynajmniej na przod
Ja mam u siebie 165/65R14 i nie narzekam. Może i na 6" feldze wygląda trochę wąsko, ale ani razu nie zleciała z felgi. Ale wiadomo, że jak ktoś kupuje wąską gumę to nie będzie za bardzo szalał po suchym.
Loko jeśli zależy Ci na wąskiej feldze to poszukaj pucharówki z Rallye S1, mają 5,5" szerokości i są do wyrwania w śmiesznych pieniądzach, dużo tego jest w UK.Marek23 - Śro 30 Wrz, 2009
Janusz napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Pirelli Carving, mam, na sniegu masakra...
i jaki rozmiar masz w clio na zimę ?? bo mam dwie zimówki 195 w dobrym stanie i nie wiem czy pchać je dalej i kupować sobie coś węższego i innego czy nie....
Generalnie interesuje mnie głownie to co loko
Mam 185 na iles tam/15 cali. Jest super, według mnie to najlepsza opona stricte na śnieg.
Ma nawet już dziury pod kolec...
Tylko sprecyzujmy, ze na czystym lodzie nie ważne jakąś masz opone.Janusz - Śro 30 Wrz, 2009
Marek23 napisał/a:
Tylko sprecyzujmy, ze na czystym lodzie nie ważne jakąś masz opone.
myślę ze tego nie trzeba precyzować bo to jest oczywiste
ja właśnie nie wiem czy kupować 185 bo mam 195 na zimę... ale coś mi się wydaje ze 195 przy masie clio to trochę za dużo.... i na śniegu to nie będzie się dobrze sprawowało Marek23 - Śro 30 Wrz, 2009
Janusz napisał/a:
ale coś mi się wydaje ze 195 przy masie clio to trochę za dużo.... i na śniegu to nie będzie się dobrze sprawowało
Różnica bedzie mała między 185 a 195Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 Jest taka opona 165/65/15 i nie jest nawet droga np.: matadorfuldagoodyearGeKo - Śro 30 Wrz, 2009 Carvingi Mistrz i można kolcować Ja mam 185/60R15 ale Miśki Alpine, potrzebowałem uniwersalnej opony.GeKo - Śro 30 Wrz, 2009 UG7 ale z + to chyba obecnie najlepsza gumka. Minus bardzo szybko schodzą na asfalcie.Tomcat - Czw 01 Paź, 2009 Frigo 2 są bardzo ok jak za swoją cenę, trochę na nich jeździłem i nie miałem żadnych zastrzeżeń. Wiadomo że na deszczu bogiem nie są, ale poza tym w porządku.
Ziomy, a jeździł ktoś na tym --> http://moto.allegro.pl/it..._195_45_15.html ??qbus - Czw 01 Paź, 2009 avon zv3... na suchym jak rainsporty na deszczu w chuj od nich gorsze.Tomcat - Czw 01 Paź, 2009 Ok. To chyba zostanę jednak przy opcji kupienia Rainsportów. Swoją drogą, obserwując alledrogo stwierdzam, że nadszedł najlepszy czas na zakup letnich opon