To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

Loko - Nie 05 Lis, 2006

Dawaj zdjecia :D :D Bo juz po miniaturce widać ze są fajne.
Jaco707 - Nie 05 Lis, 2006

Loko napisał/a:

Wlaśnie o to spalanie głównie chodzi. podejżewam sport łukał by koło 15 po mieście.

Z tego co kiedyś wyczytałem to przy normalnej jeździe sport w mieście pali ok 11L. Może właściciele sportów się wypowiedzą?

Loko - Nie 05 Lis, 2006

No ja tez zawsze słysze ze auta tak mało palą, ale potem jak już nimi jeżdze to nie jest tak wesoło saxo po miście pali mi przy normalnej jezdzi 10,5-11,5. I to już dużo, wiec nie podejrzewam żeby sport pociągnał mniej. :)
pcs - Pon 06 Lis, 2006

a moj sport przy spokojnej jezdzie po miescie pali 9,5, przy dynamicznej 10,5, przy ostrej 11,5 i co mi zrobisz? 16 to pali na torze. Nie ma oszczedniejszego auta benzynowego o takich osiagach. Generalnie przy dynamicznej jezdzie wiekszy silnik zwykle spali mniej.
dzik - Pon 06 Lis, 2006

Temat spalania w tych samochodach jest ciekawy.
Jak tylko go kupilem i sie nim ciekszylem to pierwszy bak w miescie przepalilem ze spalaniem 10,5 pozniej tylko mniej.
Teraz wlaczyl mi sie tryb emerycki, a glownie przez warunki na drodze i spalanie srednie mam uwaga..... 8,5l w miescie. Podczas normalniejszej jazdy 9,5 mi lyka. W trasie zaleznie od nogi, jak spokojnie jedziemy zgodnie z przepisami to.... ponizej 6l. Dynamicznie 7 z hakiem.

Jaco707 - Pon 06 Lis, 2006

8,5L w mieście to chyba mało prawdopodobne. Mi przy emeryckiej jeździe pug 1.6 pali wiecej w mieście.
saxorulez - Pon 06 Lis, 2006

strick napisał/a:
W połowie 99 weszło ph2

taka prawie ph II bo silnik miało z ph I - moim zdaniem najlepszy model bo wygląda jak Ph II a silnik ma na z ECU łatwiejszym do chipowania.

Michał - Pon 06 Lis, 2006

ja mam taki . Musiałem sie pochwalić :562:
dzik - Pon 06 Lis, 2006

Jaco707 napisał/a:
8,5L w mieście to chyba mało prawdopodobne. Mi przy emeryckiej jeździe pug 1.6 pali wiecej w mieście.

To znaczy ze clio ma palic wiecej?

M - Pon 06 Lis, 2006

NO chodzi mysle o spora roznice w pojemnosciach :)
pcs - Pon 06 Lis, 2006

pojemnosc czesto przemawia na niekorzysc mniejszej ;)

kiedys kumple jechali w trasie za soba, dynamicznie jechali i efekt byl taki ze pug 406 2,0 16v spalil sporo mniej niz nowa corolla kombi 1,6 16v (mysle ze to przez to ze corolle musial notorycznie krecic do odcinki a puga wystarczylo do 5000obr). Jeszcze ciekawiej wychodzi porownanie clio 2,0 170km z mini 1,6k 170km (mini pali 5l wiecej).

dzik - Pon 06 Lis, 2006

Im wieksza pojemnosc tym mniejsze obroty potrzebne do normalnej jazdy.
Ja jestem bardzo ze spalania w clio zadowolony, uparcie nie bede nikogo przekonywal.

Pamietam ze jak kupilem sporta to na forum clio napisalem ze mam nadzieje ze w 7l w trasie bede sie miescil, wszycy mowili "niemozliwe", pojechalem na spot do lomzy, owszem bez upalania, ale spalil mi 5,9l to sie uciszyli :)

A to fotki z trasy jak sobie na dzialke jechalem:

Dariano - Pon 06 Lis, 2006

Panowie spokojnie temat "ile pali moja bryka" juz chyba byl przerabiany jak dobrze pamietam :)
M - Pon 06 Lis, 2006

Do tego dochodzi jeszcze bardzo wiele czynnikow....
Dariano - Pon 06 Lis, 2006

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1821663

Dobra a jak wypada 206 RC na tle clio sporta??

[ Dodano: Pon 06 Lis, 2006 ]
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1548963

jest tu i drugi ale tego sprzeta to on sprzedaje napewno grubo ponad rok czy ciezko jest go sprzedac ?? Czy ten akurat ten konkretny egzeplarz ma problem ze sprzedaza ?? Zaczynal od ceny napwno ponad 50tys. Jurny wyglad ma taki RC :DDDD