świetny film Czesiu, na Twoim poziomie Anonymous - Pią 15 Lut, 2013 no ale moze ktos mi odpowie gdzie te 6,6 % ??anjas - Pią 15 Lut, 2013 może Dzik odpowie.
Wydaje mi się, że może chodzić o wycofanie stawki 40% w podatku dochodowym.Anonymous - Pią 15 Lut, 2013 to ile teraz jest stawek i jakie ??anjas - Pią 15 Lut, 2013 2 stawki, 18% (do ok. 85 tysięcy rocznie) i 30% (powyżej)Anonymous - Pią 15 Lut, 2013 Dzieki,byłem przekonany ze jest liniowy,tak ktos obiecywał anjas - Pią 15 Lut, 2013
rabarbar napisał/a:
Dzieki,byłem przekonany ze jest liniowy,tak ktos obiecywał
liniowy jest CITdzik - Pią 15 Lut, 2013 http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_podatkowaM - Pią 15 Lut, 2013 No dobrze, fajnie jak ktoś zarabia 100k rocznie - gratki.
A co z tymi co zarabiają 12k rocznie? Kwota wolna od podatku:
Tu się nic nie zmieniło przez lata a powinno, na zachodzie ta kwota jest conajmniej krotnością.
Czechy - około 4100zł
Koszty pracy - zmniejszenie kosztów pracy bardzo by pomogło wszystkim.
Stawki VAT - tak naprawdę wysokie stawki biją w najbiedniejszych bo to ich dotykają wzrosty cen podstawowych artykułów.
Zgodnie z wyliczeniami (różnymi) do Państwa wraca około 60-65% tego co wypracujemy.
Czy to jest w porządku?
W ogole podatek dochodowy od osob fizycznych to jest sku.rwysyństwo.
Nie dość że się narobiłeś to jeszcze musisz od tego zapłacić karę do państwa.anjas - Pią 15 Lut, 2013 Mam propozycję, która wszystkim powinna się spodobać:
Zlikwidujmy podatki, ale oczywiście służba zdrowia, bezpieczeństwo, socjal, srocjal itd. będzie na super poziomie (przynajmniej jak w Skandynawii). Myślę też o dopłatach do wczasów za granicą i do płyt winylowych dla prawdziwych miłośników muzyki.
Pensję minimalną podniesiemy do 5 tysięcy netto (żeby nie być gorszymi niż większość krajów Unii) ale nie będziemy obciążać dodatkowo pracodawców, więc to Państwo dopłaci różnicę pomiędzy wynagrodzeniem deklarowanym przez pracodawcę a płacą minimalną.
...Niech no tylko te łupki wypalą Anonymous - Pią 15 Lut, 2013
anjas napisał/a:
Mam propozycję, która wszystkim powinna się spodobać:
Zlikwidujmy podatki, ale oczywiście służba zdrowia, bezpieczeństwo, socjal, srocjal itd. będzie na super poziomie (przynajmniej jak w Skandynawii). Myślę też o dopłatach do wczasów za granicą i do płyt winylowych dla prawdziwych miłośników muzyki.
Pensję minimalną podniesiemy do 5 tysięcy netto (żeby nie być gorszymi niż większość krajów Unii) ale nie będziemy obciążać dodatkowo pracodawców, więc to Państwo dopłaci różnicę pomiędzy wynagrodzeniem deklarowanym przez pracodawcę a płacą minimalną.
...Niech no tylko te łupki wypalą
I tak dokładnie wg. mnie widzi to Maciej... mam nadzieję, że się mylę.Anonymous - Pią 15 Lut, 2013 anjas, po huy sprowadzasz dyskusje do tego poziomu??
ps.w Szwecji wizyta u lekarza jest PŁATNA !!!!!! (300 sek)M - Pią 15 Lut, 2013 Masz bardzo duże szanse na wygraną w wyborach Andrzejku z takimi postulatami
Dla mnie idealny model to aparat państwa w wersji mini, prawo podatkowe mieszczące się na dwóch kartkach a4 (w przenośni).
- 100% prywatna służba zdrowia która kosztuje tyle ile teraz skladka do nfz ale dzęki konkurencyjności jest na dużo wyższym poziomie
- emerytury w 100% prywatne, płynne przejście od jednego systemu do drugiego (potrwa latami bo musi)
-wolność gospodarcza - mała dz. gosp. w stylu UK , brak wiekszości koncesji