ICE - In Car Entertainment - zakup lustrzanki -Ma ktos znajomego w FotoJokerze lub Nikon?
bizon - Śro 15 Sie, 2012
Yarko napisał/a:
bizon napisał/a:
to takze bym polecil d90, ale zamiast kita, ogarnij wspominana przeze mnie 35/1.8. dobre szklo to druga podstawa.
kit to podstawa, najpierw trzeba nauczyć się trochę fotografii, poznać swoje ulubione/najczęściej używane ogniskowe, a stałki najlepiej zacząć kupować wtedy, kiedy będzie dokładnie wiedział do czego mu się przyda
-1
35 to jak 50 ff czyli podstawowe szklo do wszystkiego. mozna sie na tym spokojnie uczyc fotografii.Bartli - Śro 15 Sie, 2012
PiTT napisał/a:
d80 nie będzie powalał jakością
sam miałem kiedyś d40x i wydawało mi się że jest super
ojcu załatwiłem d80 jakiś czas temu, ale jak porównywaliśmy z moim d300 to oczywiście była przepaść
Akurat mocno się nie zgodzę. Cały czas używam d80 i jestem bardzo zadowolony. Brakuje mi jedynie możliwości podjechania ISO, jak w d300s.
Dla mnie szkło to podstawa. Jasne i ostre szkło podpięte do d80 moim zdaniem robi robotę Michał - Śro 15 Sie, 2012 lichocka, poka im RURE !! PiTT - Śro 15 Sie, 2012
Bartli napisał/a:
PiTT napisał/a:
d80 nie będzie powalał jakością
sam miałem kiedyś d40x i wydawało mi się że jest super
ojcu załatwiłem d80 jakiś czas temu, ale jak porównywaliśmy z moim d300 to oczywiście była przepaść
Akurat mocno się nie zgodzę. Cały czas używam d80 i jestem bardzo zadowolony. Brakuje mi jedynie możliwości podjechania ISO, jak w d300s.
Dla mnie szkło to podstawa. Jasne i ostre szkło podpięte do d80 moim zdaniem robi robotę
ok, to wrzuć proszę do porównania fotkę z wnętrza mieszkania
iso identyczne na obu, przyjmijmy 400
szkło identyczne
i powiedz mi wtedy że d80 i d300s wypadają podobnie
akurat mam takie małe zboczenie i porównuję sobie jak mam możliwość to samo szkło z różnym body i moje odczucia są takie jak opisałem wyżej
inna bajka to foty robione w pięknym słońcu np. nad morzem, wtedy czy to d40 czy d80 będą robiły robotę
zresztą mamy tutaj doradzić co lepiej wybrać, więc zdecydowanie d90 bo to robi robotę Bartli - Śro 15 Sie, 2012 Ja nie napisałem że d80 zrobi takie same foty jak d300. To Ty napisałeś że d80 nie powala jakością
Co do doradzania, to fakt - brać d90 i tyle PiTT - Śro 15 Sie, 2012
Bartli napisał/a:
Ja nie napisałem że d80 zrobi takie same foty jak d300. To Ty napisałeś że d80 nie powala jakością
Co do doradzania, to fakt - brać d90 i tyle
eee no to źle napisałem
chodziło mi o porównanie do d300 albo d90
jak ktoś nie miał do czynienia z powyższymi to d80 będzie w zupełności wystarczająca do cykania widoczków
ale mimo wszystko najlepszą opcją będzie d90, albo coś z nowej numeracji której zupełnie nie znam Chloru - Śro 15 Sie, 2012 Widziałem jakiś czas temu w sieci test D80. Pod spodem była notka, że wyszedł już D90 i wszystkie zachwyty nad D80 się zdezaktualizowały i brać tylko D90.
Sam posiadam D80 i jeżeli kupować fotopaparat to tylko taki który ma dużo guziorów + zewnerzny wyświetlacz. Wszystkie wynalazki typu D40, D60 itp. (nie znam tych nowych modeli) bez wyświetlacza, bez dużej ilości opcji "z palca", gdzie wszystko trzeba ustawiać patrząć na ekran to kiepski wybór do focenia. Szczególnie jeżeli mowa o moto eventach gdzie czasem trzeba szybko przeklikać ekspozycje, AF i takie tam.Yarko - Wto 08 Sty, 2013 zupełnie przypadkowo trafiłem na test Sony RX100 i chyba zamienię 500D na kompakta
jakość zdjęć lepsza niż w amatorskich lustrzankach, filmów nie nagrywam, ale też podobno mega, a kompaktowe wymiary to jest jednak bardzo ważny argument za
dzik - Śro 09 Sty, 2013 Mam, jest świetny.
Mój kolega sprzedał 40D plus kilka szkieł i też go zakupił po przejrzeniu fotek.
W stosunku do amatorskiej lustrzanki z zoomem kitem da lepszą jakość zdjęć.MoRToN - Śro 09 Sty, 2013 pokażcie jakieś foto z tego bo w testach to te fotki są średnie tak naprawdę.Yarko - Śro 09 Sty, 2013
MoRToN napisał/a:
pokażcie jakieś foto z tego bo w testach to te fotki są średnie tak naprawdę.
dziku jeśli znalazłbyś chwilę by udostępnić jakiś materiał z tego aparatu, to ja również chętnie bym sobie zobaczył
w sieci można znaleźć bardzo dużo różnych zdjęć i testów
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie bokeh, ostrość no i w pełni użyteczne ISO3200 i ISO6400, ale jednak największą zaletą są małe wymiary, przy w pełni akceptowalnej jakości zdjęć, bo tak na prawdę sprzęt możesz mieć zawsze ze sobą. Jak dla mnie jest to ukłon w stronę ludzi zajmujących się fotografią uliczną i takie dobre nawiązanie do aparatów dalmierzowych.Anonymous - Śro 09 Sty, 2013 Trzeba mieć do kompletu białego iPhona?
Kto to jest Carl Zeiss? Podpisuje się na strasznie dużej ilości aparatów...rasta - Śro 09 Sty, 2013 Okulista dzik - Śro 09 Sty, 2013 To jest przykład rozmycia i kolorków przy słonecznej pogodzie:
Tutaj przykład ISO 1600
ISO 6400
Wysokie iso nie jest w nim nawet konieczne, jak ktoś sobie życzy to mogę krótko streścić co i jak w kompatkach by wiedzieć na czym polega wyjątkowość RX100 i czym się kierować przy zakupach. Rynek kompaktów dobrze zbadałem i mam też swoje typy przy niższych cenach.anjas - Śro 09 Sty, 2013