Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Sprzedam naklejki Hothatch + gratis Clio Sport
Rasputin - Pon 20 Kwi, 2015 Sprzedam nalepki hh.org + mały czarny gratis.
Teraz juz na poważnie fura idzie na handel. Clio u mnie 6 lat więc ponad połowę swojego życia. Nie znam nikogo kto by aktualnie jeździł Sportem dłużej ode mnie.
Ale do rzeczy.
Clio Sport 2.0 ph2 2004r przebieg 187tys km. Jest to ostatni wypust ph2 bo od 2004r weszło ph3. Ogólnie duzo się to już nie różni od ph3 ale o tym później
Fura zakupiona przy przebiegu 89tys km. Wiem,że przebieg wchodzi w magiczny allegrowy przedział dla wszystkich fur(150-200tys km)ale na 100% jest oryginalny. Dla mocno zainteresowanego możliwość negocjacji przebiegu. Dodam,że przebieg ten dotyczy budy ponieważ silnik i skrzynie są nowsze,pochodzą z ph3 i aktualnie mają przebieg 135tys km. Powodem wymiany był błąd właściciela przy zmianie biegów Po tej sytuacji nie ma śladu..ale mówie otwarcie co i jak. Zresztą silnik i skrzynia z ph3 sa lepsze
Auto za mojej kadencji miało lekką stłuczkę parkingową. Po tym incydencie zostało wymienione poszycie tylnego lewego błotnik. Mam całą dokumentacje z fotkami bo bujałem się z Link4. Za poprzedniego ownera miało incydent z tyłu. Tzn. zostało sprowadzone ze Szwajcarii i jak prawie każde auto z tego kraju było puknięte. Progi,podłoga,dach pas przedni...wszystko proste aż miło. Oryginalne malowanie przedniego zderzaka(a to rzadkość) świadczy o bezwypadkowości przodu
Dodatkowo ja malowałem miesiąc temu tylny zderzak by mnie jakiś kutas przytarł i jak zwykle sie to zdarza nawiał. Fura ma 10lat i posiada jakies drobne rysy czy delikatne odpryski wiec amatorów nowych 10letnich aut od razu uprzedzam by mi potem nie płakali. Zresztą co tu pisać,wpadać i oglądać!!
Co do mechaniki to przez te 6 lat wymieniłem juz prawie wszystkie elementy eksploatacyjne jak i wiekszość typowych usterek dla Sportów. Wymienię może tylko te z ostatniego roku.
Na początku 2014r (jakies 8tys km temu) został wymieniony kompletny rozrząd z KZFR, pompą wody, termostatem, świecami, kablami itp. Chwile po tym została rozłożona i uszczelniona skrzynia biegów oraz miska olejowa. Dwa miesiace temu wjechała nowa prawa półoś, nowe żarniki ksenonów + jedna przetwornica. Przy okazji została ustawiona zbieżność (przez obniżenie troche lewy tył jest po za tolerancją ale nie wpływa to na jazdę). Nic nie puka nic nie stuka w zawieszeniu.
Klocki tył-przód wymienione pół roku temu wiec jest min 2 lata lub 30tys km spokoju. Ogólnie jak ktoś bedzie zainteresowany to przekaże mu całą historię napraw wraz z rachunkami.
Piszę uczciwie by mnie nie posądzono,że cos ukrywam. Mechanicznie uważam,że ciezko będzie znaleźć lepszą sztukę. Ale jest to Reno więc nigdy spać spokojnie nie można hehehe
Auto ma założone żółte springi APEXI które lekko obnizają i mocno utwardzają zawias dlatego dodaje ori springi. Nowy właściciel wybierze sobie czy che komfort czy glebe i "beton"..
Sporcik posiada nowy ukł.wydechowy z kwasówki (7 lat gwarancji - problemy z ukł.wydechowym odpada),kolektor RS, oraz program od GeKo(procedura startu, wyżej odcinka itp). Na hamowni wypluło 190.5hp więc bidy nie ma.
Do pełni szczęścia brakuje tylko 4-2-1 i można wtedy spróbować powalczyć o coś więcej. Seryjne Clio Sport III nie ma podejścia
Clio nigdy nie upalane(po to mam Fieste),przez ostatnie 2 lata auto sporadycznie użytkowane. Posiada dodatkowo lotkę od Cup'a(oryginalny daszek dorzucam) i przednią dokładkę od Fabii. Seryjną wkładkę filtra powietrza zastępuje wkładka K&N. Dorzucam chemie do czyszczenia i impregnowania jej.
Clio posiada 3 komplety felg. Oryginalne wraz z nigdy nie używanym zapasem. 15' czarne Speedline Maracany i 16' pomarańczowe OZ Superturismo. By nie bawić sie w malowanie posiadam 2 komplety nakładek na lusterko(czarne - pomarańczowe).
Do auta dorzucam również oryginalny tylny znaczek na klapę RENAULT Sport.
Dla chętnych przeslę VIN, zapraszam na jazdy i ogledziny.
Pewnie coś jeszcze ominąłem ale na razie to tyle.
Cena 18 999pln za auto w pełnym pakiecie (3 komplety felg, daszek Cup itp) - of course istnieje jakaś możliwośc negocjacji. Auto chce sprzedać a nie sprzedawać więc jezeli ktoś będzie chciał mocniej po negocjować to jasne że też jest możliwośc ale wtedy auto oddaje w uboższym setupie np. seryjny zawias,lotka i felgi.
Ogólnie oferta jest dla ludzi kumatych, umiejących liczyć. Wiadomo,że na allegro można znaleźć i za 13k Sporta. Ale po doliczeniu choćby samego rozrządu + programu + lotki + springi + felg z oponami mamy już prawie moją ofertę. A u mnie tych fruktów jest jeszcze sporo, części wymienionych podobnie, nie wspominając o pewnej historii i przebiegu.
Nie zastanawiac się bo na allegro cena będzie wyższa,niższy przebieg,właścicielem bedzie starszy Pan który jeździł tylko do kościoła i na działke
Karwa powinien byc jakis limit słów w dziale giełda bo się rozpisałem jak głupi. Z drugiej strony jak ktos bedzie zainteresowany to przynajmniej bedzie miał jasny pogląd na auto.
Tutaj kilka fotek ze starego ogłoszenia - nie ma tu lotki od Cupa.
https://picasaweb.google.com/113581028463677351759/Clio?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNvBhMiu_8CYbw&feat=directlink
I kilka aktualnych:
Anonymous - Pon 20 Kwi, 2015 za dlugie,nie czytam,ale chce cos ustalic bo ostatnio przy hambuksie mialismy z Pittem maly spór-masz silnik z clio2 ph3 (ja tak twierdzilem ) czy z clio3 (Pitt tak twierdzi)?Rasputin - Pon 20 Kwi, 2015 Rabarbar mówi prawdę a Pitt blefuje GeKo - Pon 20 Kwi, 2015
Cytat:
Nie znam nikogo kto by aktualnie jeździł Sportem dłużej ode mnie.
Halo jestem tu
A tak to faktycznie jeden z fajniejszych egzemplarzy. Pitt, teraz wiesz możesz brać.Rasputin - Pon 20 Kwi, 2015 Grzesiu ale ty masz juz drugie Clio. Mi chodziło o jeden egzemplarz Janusz - Pon 20 Kwi, 2015 mojego leci teraz 6 rok
i druga buda Siadly - Pon 20 Kwi, 2015 Janusz...
Cytat:
Nie znam nikogo kto by aktualnie jeździł Sportem dłużej ode mnie.
KarQ - Pon 20 Kwi, 2015 Raspó, na tych czarnych z Clio Raz wygląda bardzo słabo.
Wariant oranżowy jest dobry Rasputin - Pon 20 Kwi, 2015 Masz trochę racji bo do mnie tez bardziej przemawia orange ale o dziwo zdania są podzielone. Na żywo o wiele lepiej sie prezentuje na tych Maracanach. U mnie był to setup zimowy.
Swego czasu testowałem antracyt ale chujowo imo wyglądało
Dlatego pozostałem przy czarnym macie:
GeKo - Pon 20 Kwi, 2015
Rasputin napisał/a:
Grzesiu ale ty masz juz drugie Clio. Mi chodziło o jeden egzemplarz
od 2007 do 2014Marek23 - Wto 21 Kwi, 2015 Brałbym ale nie ma asystenta jazdy w korku, otwierania klapy machnięciem nogi i tym podobnych rzeczy. Jak życ bez tych rzeczy, jak? Człowiek to nie zwierze.budzik - Wto 21 Kwi, 2015 Na 15 jest mega kot
Szkoda, że poza zasięgiem lukp - Wto 21 Kwi, 2015 kurde i jak tu pracować od rana dzik - Wto 21 Kwi, 2015 Czy możemy się umówić by nie wrzucać tutaj spamerskich ogłoszeń które tylko odwracją uwagę i we łbie mieszają?
Umówmy się że wrzucamy tylko diesle w kombi.lukp - Wto 21 Kwi, 2015
dzik napisał/a:
Czy możemy się umówić by nie wrzucać tutaj spamerskich ogłoszeń które tylko odwracją uwagę i we łbie mieszają?