To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - SKUTERKI

KarQ - Sob 18 Cze, 2011

Tylko, że to ma 5km, rowerem szybciej się napędzę :lol2: Wygląd ma OK.

Ta Gilera wpadła mi mocno w oko. Jest świeża, więc tu bym się nie obawiał jakiś problemów z nim.

EDIT. Aeroxy zawsze mi się podobały bo to jedne z szybszych skutaczów za małolata były jakie można było ujrzeć.

PiTT - Sob 18 Cze, 2011

KarQ napisał/a:
Tylko, że to ma 5km, rowerem szybciej się napędzę :lol2: Wygląd ma OK.

Ta Gilera wpadła mi mocno w oko. Jest świeża, więc tu bym się nie obawiał jakiś problemów z nim.

no, ale to większość seryjnych 50 ma do 5KM
dopiero jak odblokujesz to zaczyna jeździć
ja bym nowego nie kupił właśnie z tego względu że trzeba się jakiś czas przemęczyć na zablokowanym a jazda 50km/h po mieście to samobójstwo

anjas - Sob 18 Cze, 2011

PiTT napisał/a:
ja bym nowego nie kupił właśnie z tego względu że trzeba się jakiś czas przemęczyć na zablokowanym a jazda 50km/h po mieście to samobójstwo

po 300 kilometrach kymco można odblokować na gwarancji. Rewelacji nie ma, ale 70 się już buja.

PiTT - Sob 18 Cze, 2011

anjas napisał/a:
PiTT napisał/a:

po 300 kilometrach kymco można odblokować na gwarancji. Rewelacji nie ma, ale 70 się już buja.

a to nie wiedziałem nawet, myślałem że z 1000 to wtedy już jest dramat
to ja bym chyba od razu pojechał gdzieś w trasę żeby tylko przejechać te 300 kilosów :)
właśnie jakiego Ty masz?
jak Ci się jeździ?

KarQ - Sob 18 Cze, 2011

To z tego co wrzuciłeś po wymianie cylindra też można wyciągnąć z 8-9km?

Na czym polega odblokowanie?

anjas - Sob 18 Cze, 2011

PiTT napisał/a:
właśnie jakiego Ty masz?
jak Ci się jeździ?

To mój brat kupił, ja nim tylko czasem jeżdżę jak pożyczę.
Jest OK, na przejażdżki moim zdaniem spox. Agility City.

Wczesniej rzeczywiście był dramat, bo 50km/h bardzo męczy. Ale po odblokowaniu jest lepiej. Nie chodzi nawet o Vmax ale o elastyczność. Wcześniej nie chciał ruszyć a tera wyrywa się spod dupska :D

PiTT - Sob 18 Cze, 2011

KarQ napisał/a:
To z tego co wrzuciłeś po wymianie cylindra też można wyciągnąć z 8-9km?

Na czym polega odblokowanie?

super 9 ma 5.9KM w serii
po odblokowaniu dławików, głównie w wydechu można pewnie koło 6.5-7KM wyciągnąć
ja mam założony sportowy tłumik + zmieniony wariator, to daje teraz koło 8KM
po zmianie cylindra powinno być koło 10
to są takie średnie dane wyczytane w sieci

michool_vt - Sob 18 Cze, 2011

anjas napisał/a:
czy po 300km w kymco nie trzeba przy okazji wymienic piasty tylnego koła? ewentualnie calego koła :?:

serio pytam

anjas - Sob 18 Cze, 2011

michool_vt napisał/a:
czy po 300km w kymco nie trzeba przy okazji wymienic piasty tylnego koła? ewentualnie calego koła

serio pytam

generalnie nie wiem, ale w tym przypadku nie było takiej konieczności.
Jakiś przegląd plus odblokowanie. Wszystko zmieściło się w ok. 300 zł.

PiTT - Sob 18 Cze, 2011

michool_vt napisał/a:
anjas napisał/a:
czy po 300km w kymco nie trzeba przy okazji wymienic piasty tylnego koła? ewentualnie calego koła :?:

serio pytam

a czemu? nie słyszałem o czymś takim
ogólnie Kymco to firma Tajwańska i nie można ich mylić z Chińczykami z postaci Kingwaya i innych wynalazków z Tesco
mechanika kymco jest na przyzwoitym poziomie, silniki podobno hondowskie
jedynie na plastikach zaoszczędzili i potrafią pękać nawet przy drobnej przycierce

Barejka - Sob 18 Cze, 2011

poglupieliscie z tymi skuterami, ja za malolata marzylem tylko i wylacznie o jednym :]
nawet juz nazbieralme na rame, ale projekt upadl i musialem sprzedac :<

michool_vt - Sob 18 Cze, 2011

tak pytam, bo wydawalo mi sie ze to wynalazki typu romet itp. w ktorych wszystko sie sypie po paru kilometrach :D
Barejka - Sob 18 Cze, 2011

michool_vt, rometa odrazdzam, kiedys sie takim bujnelem i to doslownie, zeby zlapac predkosc 50km/h musialem pokonac dystans conajmniej 800 metrow :D
KarQ - Sob 18 Cze, 2011

Barejka napisał/a:
poglupieliscie z tymi skuterami, ja za malolata marzylem tylko i wylacznie o jednym :]
nawet juz w zeszłym roku uzbierałem na rame, ale projekt upadl i wziałem się za 106kę

Tak to już czasem bywa. Nie martw się :D

PiTT - Sob 18 Cze, 2011

moim marzeniem była taka motorynka... niestety niespołnionym, więc teraz sam sobie kupuję prezenty :D
tak jak pisałem, kymco się nie rozpada po kilku kilometrach, można tym jeździć i jeździć
najlepszy dowód to zerknij kiedyś czym śmigają dostawcy, bardzo często właśnie kymco zx bo są tanie i niezawodne ;)