KarQ - Sob 18 Cze, 2011 Tylko, że to ma 5km, rowerem szybciej się napędzę Wygląd ma OK.
Ta Gilera wpadła mi mocno w oko. Jest świeża, więc tu bym się nie obawiał jakiś problemów z nim.
EDIT. Aeroxy zawsze mi się podobały bo to jedne z szybszych skutaczów za małolata były jakie można było ujrzeć.PiTT - Sob 18 Cze, 2011
KarQ napisał/a:
Tylko, że to ma 5km, rowerem szybciej się napędzę Wygląd ma OK.
Ta Gilera wpadła mi mocno w oko. Jest świeża, więc tu bym się nie obawiał jakiś problemów z nim.
no, ale to większość seryjnych 50 ma do 5KM
dopiero jak odblokujesz to zaczyna jeździć
ja bym nowego nie kupił właśnie z tego względu że trzeba się jakiś czas przemęczyć na zablokowanym a jazda 50km/h po mieście to samobójstwoanjas - Sob 18 Cze, 2011
PiTT napisał/a:
ja bym nowego nie kupił właśnie z tego względu że trzeba się jakiś czas przemęczyć na zablokowanym a jazda 50km/h po mieście to samobójstwo
po 300 kilometrach kymco można odblokować na gwarancji. Rewelacji nie ma, ale 70 się już buja.PiTT - Sob 18 Cze, 2011
anjas napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja bym nowego nie kupił właśnie z tego względu że trzeba się jakiś czas przemęczyć na zablokowanym a jazda 50km/h po mieście to samobójstwo
po 300 kilometrach kymco można odblokować na gwarancji. Rewelacji nie ma, ale 70 się już buja.
a to nie wiedziałem nawet, myślałem że z 1000 to wtedy już jest dramat
to ja bym chyba od razu pojechał gdzieś w trasę żeby tylko przejechać te 300 kilosów
właśnie jakiego Ty masz?
jak Ci się jeździ?KarQ - Sob 18 Cze, 2011 To z tego co wrzuciłeś po wymianie cylindra też można wyciągnąć z 8-9km?
Na czym polega odblokowanie?anjas - Sob 18 Cze, 2011
PiTT napisał/a:
właśnie jakiego Ty masz?
jak Ci się jeździ?
To mój brat kupił, ja nim tylko czasem jeżdżę jak pożyczę.
Jest OK, na przejażdżki moim zdaniem spox. Agility City.
Wczesniej rzeczywiście był dramat, bo 50km/h bardzo męczy. Ale po odblokowaniu jest lepiej. Nie chodzi nawet o Vmax ale o elastyczność. Wcześniej nie chciał ruszyć a tera wyrywa się spod dupska PiTT - Sob 18 Cze, 2011
KarQ napisał/a:
To z tego co wrzuciłeś po wymianie cylindra też można wyciągnąć z 8-9km?
Na czym polega odblokowanie?
super 9 ma 5.9KM w serii
po odblokowaniu dławików, głównie w wydechu można pewnie koło 6.5-7KM wyciągnąć
ja mam założony sportowy tłumik + zmieniony wariator, to daje teraz koło 8KM
po zmianie cylindra powinno być koło 10
to są takie średnie dane wyczytane w siecimichool_vt - Sob 18 Cze, 2011
anjas napisał/a:
po 300 kilometrach kymco można odblokować na gwarancji. Rewelacji nie ma, ale 70 się już buja.
czy po 300km w kymco nie trzeba przy okazji wymienic piasty tylnego koła? ewentualnie calego koła
serio pytamanjas - Sob 18 Cze, 2011
michool_vt napisał/a:
czy po 300km w kymco nie trzeba przy okazji wymienic piasty tylnego koła? ewentualnie calego koła
serio pytam
generalnie nie wiem, ale w tym przypadku nie było takiej konieczności.
Jakiś przegląd plus odblokowanie. Wszystko zmieściło się w ok. 300 zł.PiTT - Sob 18 Cze, 2011
michool_vt napisał/a:
anjas napisał/a:
serio pytam
a czemu? nie słyszałem o czymś takim
ogólnie Kymco to firma Tajwańska i nie można ich mylić z Chińczykami z postaci Kingwaya i innych wynalazków z Tesco
mechanika kymco jest na przyzwoitym poziomie, silniki podobno hondowskie
jedynie na plastikach zaoszczędzili i potrafią pękać nawet przy drobnej przycierceBarejka - Sob 18 Cze, 2011 poglupieliscie z tymi skuterami, ja za malolata marzylem tylko i wylacznie o jednym
nawet juz nazbieralme na rame, ale projekt upadl i musialem sprzedac michool_vt - Sob 18 Cze, 2011 tak pytam, bo wydawalo mi sie ze to wynalazki typu romet itp. w ktorych wszystko sie sypie po paru kilometrach Barejka - Sob 18 Cze, 2011 michool_vt, rometa odrazdzam, kiedys sie takim bujnelem i to doslownie, zeby zlapac predkosc 50km/h musialem pokonac dystans conajmniej 800 metrow KarQ - Sob 18 Cze, 2011
Barejka napisał/a:
poglupieliscie z tymi skuterami, ja za malolata marzylem tylko i wylacznie o jednym
nawet juz w zeszłym roku uzbierałem na rame, ale projekt upadl i wziałem się za 106kę
Tak to już czasem bywa. Nie martw się PiTT - Sob 18 Cze, 2011 moim marzeniem była taka motorynka... niestety niespołnionym, więc teraz sam sobie kupuję prezenty
tak jak pisałem, kymco się nie rozpada po kilku kilometrach, można tym jeździć i jeździć
najlepszy dowód to zerknij kiedyś czym śmigają dostawcy, bardzo często właśnie kymco zx bo są tanie i niezawodne