Nie mam go na półce - do czasu Twojego zamówienia już będzie
Daj znać jak już znajdzie się na półce GeKo - Wto 15 Mar, 2011 Vlodarsky, bawełniane filtry benzyna niszczy, bawełna sie zaczyna kruszyć. tylko ciepła woda i delikatny detergent + miękka szczoteczka.Vlodarsky - Wto 15 Mar, 2011
GeKo napisał/a:
Vlodarsky, bawełniane filtry benzyna niszczy, bawełna sie zaczyna kruszyć. tylko ciepła woda i delikatny detergent + miękka szczoteczka.
o dzięki - na bank będę to robił już w ten sposób ! dzięki GeKobizon - Wto 15 Mar, 2011
GeKo napisał/a:
Vlodarsky, bawełniane filtry benzyna niszczy, bawełna sie zaczyna kruszyć. tylko ciepła woda i delikatny detergent + miękka szczoteczka.
+ szczotkowanie tylko od zewnetrznej strony i plukanie od wewnatrz do zewnatrz. suszenie w naturalnych warunkach, bez mikrofal, piekarnika i suszarki.GeKo - Śro 16 Mar, 2011
bizon napisał/a:
+ szczotkowanie tylko od zewnetrznej strony i plukanie od wewnatrz do zewnatrz. suszenie w naturalnych warunkach, bez mikrofal, piekarnika i suszarki.
dokładnie prysznicem od wewnątrz.
Proces jest mega uciążliwy bo jeszcze przy 5-6 płukaniu potrafi brud wyłazic.
Szczoteczkę proponuje taką do mycia twarzy jest mega miękka.
Dobrym detergentem jest też przemysłowy Brudpur znany w meguairs jako APC tłuszcz nie ma szans. Trzeba jednak pamiętać że z ciepłą wodą podrażnia skórę trochę, dlatego rękawiczki zalecane.
Co do suszenia ja ustawiam piekarnik z termobiegiem na 30-40C. Pod maską i tak często jest cieplej.bizon - Śro 16 Mar, 2011
GeKo napisał/a:
30-40C
tyle to ujdzie, wazne, zeby palnikiem acetylenowym nie podgrzewac Vlodarsky - Wto 29 Mar, 2011 Taka mała ciekawostka :
nowi partnerzy racing-oils.pl :
1. http://www.jhm.com.pl/ JHM Service & Sport - ładne sztuki u nich stoją. Dwie białe S2000 i kilka innych ciekawych Hanek
2. AT Racing Team www.atracingteam.pl - przygotowanie aut do sportu, wypożyczanie aut do sportu - z ciekawostek mają saxo które z relacji warsztatu ma 170KM potwierdzone na hamowni. (jeśli dobrze zrozumiałem)DeeS - Pią 01 Kwi, 2011 Vlodarsky,
jakis olejek silnikowy do mojego diselka. Ibiza Cupra 1.9 TDI (2006) ?Vlodarsky - Pią 01 Kwi, 2011 DeeS, http://racing-oils.pl/product.php?id_product=37
XF Longlife 5W30Jakarti - Sob 02 Kwi, 2011 Marek,
zamow od razu hamulcowy plyn do renułara prosze ale pewnie pamietasz206 Gti - Sob 02 Kwi, 2011 vlodziu - tez chciałbym mieć coś sportowego w samochodzie - zeby sie clopaki nie smiały- co polecasz?Vlodarsky - Sob 02 Kwi, 2011
Jakarti napisał/a:
Marek,
zamow od razu hamulcowy plyn do renułara prosze ale pewnie pamietasz
przyszedł karton
Cytat:
vlodziu - tez chciałbym mieć coś sportowego w samochodzie - zeby sie clopaki nie smiały- co polecasz?
kłoowka, slik i może jakiś kubeł Jakarti - Sob 02 Kwi, 2011
Vlodarsky napisał/a:
przyszedł karton
to troche za duzo.. ale nic.Michał - Sob 09 Kwi, 2011 Jak z czasem stoisz włodziu ?
Bym swojo bestie 1.6 wstawił na przegląd aby dach nie przeciekał.Płyny , filtry, gjumki, springi, jak dojdą stabi grube to teżVlodarsky - Sob 09 Kwi, 2011 Nie przyjmuje nic dopóki nie będe zdrowy Michciu... zaraz jadę na prześwietlenie bo mi coś się gnaty pogruchotały.