To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - Golf vs S3 vs 350Z vs S2000

k-mart - Śro 14 Maj, 2008

ale to z top gear'u czyli jackson? oni sie akurat wcale nie znaja na samochodach.

Anonymous - Śro 14 Maj, 2008

E tam zaraz udowodnić, tak se gadamy :faja:

Top Gear się nie zna na autach, czy Ty na angielskim humorze? ;D

Marek23 - Śro 14 Maj, 2008

Żeby porównywać auta na torze, to musiałby jeździć ten sam kierowca tymi wszystkimi furami. Akurat tor w Lbn nie jest pod Type R, bo jest tam bardzo dużo wolnych sekcji gdzie wypada się z vteca. Już w Poznaniu mogło by być inaczej...

mAbZ, nie chcę Cię popduszczać, ale wpadaj do polski na jakiś track day :jupi:

anjas - Śro 14 Maj, 2008

Co za dyskusja, nie mogę... :)

Nie wiem dlaczego, ale przypomina mi się przedszkole i dyskusje typu "a mój tata ma lepszy samochód" :D

I CTR i Golf są bardzo szybkie. Moim zdaniem raz może wygrać ten a raz ten. Nie rozumiem negowania wyników wyścigu skoro nie widziało się ani Golfa ani tego CTR'a z którym ścigał się ostatnio Stf.

Jak dla mnie sprawa jest oczywista - "Stefan" naklepał CTR'a i o tym napisał. Gdyby dostał baty też pewnie by napisał.

Bardzo lubię Hondy i TypeR jest dla mnie mega samochodem, ale nie można myśleć, że jest nie do naklepania...

Skoro Lenny twierdzi że nie spada poniżej VTEC-a to niech on broni naszego honoru ;D

Ja z Hondatą miałem frajdę wyprzedzając wiele seryjnych CTR-ów.
Z VW nie przydarzyło mi się ścigać więc autorytatywnie wypowiedzieć się nie mogę.

wlasnie mAbz wpadaj, zobaczymy o ile i czy wogole lepsze sa KM z K20 od moich 15letnich 146KM technologii ktora ma juz 18lat :D

Twoja puszka nic nie waży i objechałaby mnie na pewno nawet mając 46 KM :ble:

Na mnie golf Stfa zrobił pozytywne wrażenie i kierowca również. Myślę, że nie ma co się licytować. Było jak było, najważniejsze w tym wszystkim są zabawa i bezpieczeństwo. Zobaczymy jak bedzie następnym razem (moje clio też będzie ;) )
dzik - Śro 14 Maj, 2008

I anjas pieknie podsumowal.
Nie ma idealnego sposobu na na okreslenie ktory samochod lepiej skreca, nawet ten sam kierowca tego nie gwarantuje.
Podsumowanie jest takie:
w Lublinie golf pokazal ze skreca, nie wiem dlaczego mialby skrecac widocznie gorzej od ctr'a, to nie jest van
na prostej Stf naklepal ctr'a co mnie akurat nie dziwi

Tutaj troche o VTEC'u
http://asia.vtec.net/article/k20a/

Sam VTEC koni nie daje, on pozwala miec lepszy dol majac w zapasie inna krzywke. Jak wywalisz VTEC'a i zblokujesz go na "ostrzejszych" krzywkach to stracisz na dole, ale na gorze juz nie.

Dobra zluzujmy...
Jako ze sie znam najbardziej ze wszystkich, powiem o co biega:
duzo skrecania, krotki odcinek, malo wysokich predkosci - sport gora
bardzo szybko, zakrety highspeed itd - ctr wyjmuje oske

k-mart napisał/a:
bardzo szybko, zakrety highspeed itd - ctr wyjmuje oske

W sumie się zgodzę... Ale jeśli założymy, że kierowca sporta jest singlem, ma przesunięty moment włączenia strachu i przy drodze są drzewa to jednak stawiam na sporta :devil:

nie no jasne, oes to calkiem odrebna historia.
Moim zdaniem na oesie cliowki czy to williams czy sport sa nie do wyjecia przez inne fwd.

Kej, ja bym Cię lubił, ale za ten haldex masz przechlapane...

hehehe :D
BaRtO_206GT - Śro 14 Maj, 2008

mAbZ napisał/a:
Dobra, Stf, jak się w wyścigach zepsuje auto konkurenta to wygrywasz. Dlatego gratulacje.

Tylko mi nie pisz "sorry mAbZ" bo ta wygrana nie znaczy że Twój Golf jest szybszy od CTR-a,
a jedynie że wygrałeś z tą zepsutą Type-Rką. End of story.

Ja pier.dole mabz jak masz zamiar cos pisac to prosze Cie nie pisz nic ok??!! CZy ty ku.rwa zawsze musisz byc we wszystkim najmadrzejszy???

a teraz cos ode mnie, CTR NIE JEDZIE!!!!!! dopiero przy mocach rzedu 240-250 koni zaczyna sie cos fajnego dziac :]