To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [F1] Formula 1

Jakarti - Śro 15 Cze, 2011

ciekawe czy robercikowi sie uda dokonac takiego wyczynu :)

http://sport.onet.pl/f1/m...,wiadomosc.html

anjas - Śro 15 Cze, 2011

na razie porusza się średnio, ale dobrze, że w ogóle...

http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html

pP - Śro 15 Cze, 2011

ja tam widze wypisane u niego na twarzy, że spokojna wasza rozczochrana.. :D
anjas - Śro 15 Cze, 2011

pP napisał/a:
ja tam widze wypisane u niego na twarzy, że spokojna wasza rozczochrana.. :D

oby :)

Niemy - Śro 15 Cze, 2011

anjas napisał/a:
na razie porusza się średnio, ale dobrze, że w ogóle...

eetam zapieprza przynajmniej jak w formule Renault, ładne przejście przez szykanę i idealne wpasowanie się w pit stopie! :)

EmerytRs2 - Czw 16 Cze, 2011

- Chcę wrócić na tor jeszcze silniejszy niż dotychczas. Bardzo mocno pracuję nad powrotem za kierownicę. Wierzę, że dam jeszcze fanom radość z mojego wygrywania – tak zapewnia Robert, którego słowa przytoczył w środę słowo w słowo (czytając po... polsku) jego menedżer.

Gdyby to zależało od Kubicy, już wsiadałby do samochodu. Na razie nie wolno mu jednak nawet prowadzić normalnego wozu, choć... - To czy jeździł już autem, to tajemnica. Gdybym mówił oficjalnie, dostałoby mi się od lekarzy - śmiał się Morelli. - Robert wyprzedza plan rehabilitacji o dwa tygodnie, specjaliści muszą go nawet hamować, bo nie można robić za dużo naraz.

Morelli utrzymuje, że zdjęcia Roberta opublikowane ostatnio w mediach są nieaktualne, bo Kubica nie porusza się już o kulach. - Oczywiście Robert jest słaby, przeleżał w łóżku kilka miesięcy, mięśnie muszą się odbudować - przyznaje jego menedżer. - Jeśli chodzi o rehabilitację, wszystko układa się pozytywnie.

We wtorek Kubica przeszedł ostatnią zaplanowaną operację. - Była konieczna, żeby przywrócić funkcjonalność prawej ręki - wyjaśnia Morelli. - Chodziło o oczyszczenie ścięgien ze zrostów operacyjnych. One uniemożliwiały Robertowi pełne otwarcie dłoni. Wszystko zakończyło się sukcesem.

Przeczytaj koniecznie: F1. Robert Kubica pojeździ w Polsce?!

Kubicę czekają teraz przede wszystkim zabiegi rehabilitacyjne, które mają przywrócić sprawność fizyczną polskiego kierowcy F1. W ciągu dwóch miesięcy powinno być jasne, kiedy Robert wróci na tor.

- Będziemy mogli to powiedzieć w sierpniu - zapowiada Morelli. - Gdy Robert spróbuje sił w symulatorze, a potem wsiądzie do samochodu, od razu będzie czuł, na co go stać, momentalnie po kilku kółkach wyczuje szybkość, choć najpierw zrobi to jedynie wirtualnie - przewiduje menedżer kierowcy Renault.

Kubica ma ambitny plan: chciałby pojechać w jednym z weekendów Grand Prix jeszcze w tym sezonie, najprawdopodobniej w końcowych tygodniach rywalizacji. - Jeśli się nie uda, to nie znaczy, że Robert nie był w stanie, tylko że organizacyjnie nie dało się wszystkiego dograć - uprzedza jednak Morelli. - Pamiętajmy, że testowanie bolidów wiąże się z surowymi ograniczeniami, a swobodnie można jeździć autami wyprodukowanymi nie wcześniej niż przed dwoma laty.

Polak ma co prawda ważny kontrakt z Renault, ale Morelli nie wyklucza zmiany zespołu w przyszłym sezonie. - Wiem, że Nick Heidfeld nie zamierza oddać miejsca, ale żaden kierowca w trakcie sezonu nie powie, że chciałby odstąpić swój fotel w bolidzie - komentuje menedżer Kubicy. - Robert jest tej klasy zawodnikiem, że nie powinien narzekać na brak propozycji, nie tylko z Renault - dodaje Morelli.

Jakarti - Sob 18 Cze, 2011

oby to wszystko byla prawda :)
roj - Nie 26 Cze, 2011

ehhh, zamiast kombinować z przepisami dotyczącymi podwójnych dyfuzorów, map silnika itp. fia powinna wprowadzić przepis, że Newey musi zmieniać team co roku i byłoby pięknie :wall:
Yarko - Nie 26 Cze, 2011

nie wiem czy brak bezpośredniej rywalizacji to takie dobre wyjście dla Vettela, bo co będzie jak wsadzą go do słabszego bolidu ? już na GP Kanady zachował się jak newbe jak tylko poczuł oddech Buttona na plecach... szkoda że Hamilton coś nie może wejść w swój rytm
roj - Nie 26 Cze, 2011

najnudniejsze jest to, że nawet po zmianie opon nie wyjeżdza 4ty tylko znowu pierwszy więc będzie mistrzem świata, który przez sezon (nie licząc dublowań) wyprzedzał 4 razy :/
ale nie jest jego winą, że ma taki bolid, kodów sobie nie wpisał.
Dlatego mogliby np. przerzucać Neweya co dwa lata do najgorszej ekipy ale z dobrym budżetem :faja: to by wyrównało stawkę :rotfl:

CHRZANEK - Nie 26 Cze, 2011

Yarko napisał/a:
szkoda że Hamilton coś nie może wejść w swój rytm

Lepiej to już na szczęście nie będzie :)

roj napisał/a:
wyprzedzał 4 razy :/
ale nie jest jego winą, że ma taki bolid, kodów sobie nie wpisał.

Hehehe - nie wiedziałem że są jakieś kody na F1 :)

fydi - Wto 05 Lip, 2011

:)
Cytat:
Williams oświadczył, że od sezonu 2012 będzie korzystał z silników Renault. To odnowienie partnerstwa z lat dziewięćdziesiątych. Kontrakt został podpisany na lata 2012-2013, z możliwością przedłużenia, kiedy w 2014 roku wejdą nowe przepisy dotyczące jednostek napędowych.

martin.h - Sob 09 Lip, 2011

Z cyklu równi i równiejsi o_O

http://f1.autoklub.pl/new...ie-zwolni,37158

qbus - Sob 09 Lip, 2011

http://f1.autoklub.pl/new...a-renault,37165
faldzip - Sob 09 Lip, 2011

niezly burdel tam robia tymi przepisami. z jednej strony jesli Red Bulle przestana miazdzyc w kwalifikacjch dzieki temu to bedzie milo, ale z drugiej strony, jesli jest wykorzystanie technologii z 2009 do nadmuchu dyfuzora, no to sory, ale mogliby zmieniac ten regulamin jak beda przygotowywac silniki, a nie jak juz jezdza po torze...